Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Σκύρος

Ένας μικρός όρμος με δύο σκάφη αναψυχής στη Σκύρο

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Σκύρος. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Σκύρος

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Σκύρος.

  • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Σκύρος, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

  • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Σκύρος απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

  • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Σκύρος

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Σκύρος!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

  • Όλα τα δρομολόγια προς Σκύρος
  • Εναλλακτικές διαδρομές προς Σκύρος
  • Αναλυτικές τιμές για Σκύρος όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
  • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
  • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
  • Τιμές τρέιλερ
  • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
  • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Σκύρος σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

  • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Σκύρος!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Σκύρος. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Σκύρος

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Σκύρος και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Σκύρος αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Σκύρος. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Σκύρος

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Σκύρος.

Λίγα λόγια για τη Σκύρο

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Σποράδων, όμως διοικητικά ανήκει στην Εύβοια, με την οποία συνδέεται ακτοπλοϊκά μέσω Κύμης. Το έδαφός της είναι ορεινό, με ψηλότερη κορυφή τον Κόχυλα (91 μ.).

Το νησί συνδέεται μυθολογικά με τον Λυκομήδη, τον Θησέα, τον Αχιλλέα και τον Νεοπτόλεμο. Κατοικείται από την απώτατη αρχαιότητα, οπότε ανέπτυξε, λόγω θέσης, αξιόλογη εμπορική δραστηριότητα. Το 475 π.X. οι Αθηναίοι, υπό τον Κίμωνα, γιο του Μιλτιάδη, κατέλαβαν το νησί, το οποίο πέρασε στους Mακεδόνες (323/322 π.X.) και αργότερα (197/196 π.X.) στους Pωμαίους. Ήταν η εποχή που λειτούργησαν εδώ λατομεία πωρόλιθου, λευκού μαρμάρου και σκυρίας λίθου. Μετά την Τουρκοκρατία το νησί ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος, το 1830. Η Σκύρος, αποτελεί ένα νησί με μεγάλη πολιτιστική παράδοση και ξεχωριστές εικόνες. Πασίγνωστα είναι τα μικρόσωμα αλογάκια του νησιού. Γύρω από την Σκύρο, υπάρχουν πολλά ερημονήσια, με σημαντικότερα τη Βαλάξα, το Σαρακήνικο, την Σκυροπούλα και την Πλατειά. Έχει έκταση 200 τ. χλμ., ακτογραμμή 130 χλμ. και πληθυσμό 2.800 κατοίκους.

Τι να δείτε

Χώρα
Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το βυζαντινό κάστρο που ορθώθηκε πάνω στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης. Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της, μπορεί κανείς να θαυμάσει τα σκυριανά σπίτια, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Έχουν επίπεδες στέγες που θυμίζουν την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, όμως διαθέτουν ντόπια στοιχεία που τα διαφοροποιούν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό διάκοσμο. Έχουν λουλουδιασμένες αυλές και η εσωτερική τους διάταξη είναι συγκεκριμένη και λειτουργική.

Περίπατος
Στο βυζαντινό κάστρο. Στην είσοδο υπάρχει ένα εντοιχισμένο μαρμάρινο λιοντάρι (Δράκος), ενώ σώζονται ελάχιστα απομεινάρια από τα κυκλώπεια και τα βυζαντινά τείχη. Η θέα από εδώ στο πέλαγος και στις άλλες Σποράδες είναι εξαιρετική. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν τα ερείπια της εκκλησίας της Kοίμησης της Θεοτόκου (9ου αι.) αλλά και το καστρομονάστηρο του Αγίου Γεωργίου (10ου αι.), μετόχι της Mεγίστης Λαύρας του Aγίου Όρους. Εδώ, ανάμεσα στα τάματα, λάμπει το μετάλλιο του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, του Σπύρου Λούη, το οποίο είχε υποσχεθεί στον Άγιο για τη βοήθειά του.
Στο εξαιρετικά οργανωμένο Λαογραφικό Μουσείο του Μάνου και της Αναστασίας Φαλτάιτς, που ιδρύθηκε το 1964 μέσα στο Άλσος των Σκυριτών.

Στον Παλαιόπυργο, τον μεγαλύτερο πύργο των πανάρχαιων πελασγικών τειχών του νησιού.
Στο πέτρινο θεατράκι, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, που φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού «Φεστιβάλ Σκύρου», αλλά και καλλιτεχνικό εργαστήρι.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από την Πρωτοελλαδική Περίοδο έως τους Ρωμαϊκούς Χρόνους. Στον χώρο του φιλοξενείται το Σκυριανό Σπίτι (Λαογραφική Συλλογή), όπου θα δείτε τα περίφημα ξυλόγλυπτα σκυριανά έπιπλα, τα κεραμικά ζωγραφιστά σκυριανά πιάτα, τα υφαντά, τα αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της καθημερινής ζωής των ντόπιων και τα υπόλοιπα είδη λαϊκής τέχνης. Δίπλα από το Μουσείο υπάρχει μια αρχαία λαξευτή κατασκευή, η χρήση της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.
Στη Μεγάλη Στράτα, που οδηγεί στην πλατεία Κύπρου (γνωστή ως πλατεία Mπρουκ), όπου δεσπόζει το άγαλμα του Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Pόμπερτ Mπρουκ (1887-1915), το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Mιχάλης Tόμπρος.

Δραστηριότητες
Για κολύμπι κοντά στη Χώρα θα πάτε στις παραλίες Μαγαζιά, Μώλος, Παπά το Χούμα και Ληνό (λίγο πριν τον Ασπού)

Εκδηλώσεις
«Φεστιβάλ Σκύρου», τους καλοκαιρινούς μήνες.
Έθιμο του Γέρου και της Κορέλας, τις Απόκριες.
Πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα, στις 16-17 Αυγούστου.
Περιήγηση στην Σκύρο - Πεύκος
Πεύκος
Δασωμένος όρμος, με θαυμάσια παραλία. Θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με υπέροχη θέα. Από εδώ, ξεκινά η όμορφη διαδρομή βόρεια, προς τον όρμο του Αγίου Φωκά. Απέχει 11 χλμ. ΝΔ από τη Χώρα.

Περιήγηση στην Σκύρο - Ασπούς
Παραθαλάσσιος οικισμός που συναντά ο επισκέπτης στο δρόμο από το λιμάνι προς τη Χώρα. Από το γειτονικό όρμο Αχίλλι ξεκίνησε, λέει ο μύθος, ο Aχιλλέας για την Tροία. Αξίζει να δείτε το εργαστήριο σκυριανής κεραμικής. Έπειτα από πεζοπορία 45 λεπτών, φτάνετε στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία (1,5 χλμ. Ν), με την πανοραμική θέα. Απέχει 4,5 χλμ. Ν από τη Χώρα.

Μαγαζιά - Μώλος
Παραθεριστικοί οικισμοί οι οποίοι έχουν πλέον ενωθεί, τα Μαγαζιά, ο Μώλος και τα Γυρίσματα απλώνονται κατά μήκος μεγάλης αμμουδερής οργανωμένης παραλίας, κατάλληλης για θαλάσσια σπορ. Στα Μαγαζιά θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μετόχι της Μονής του Aγίου Γεωργίου της Χώρας. Στη θέση «Πουριά», σε πανέμορφη τοποθεσία, βρίσκεται το αρχαίο λατομείο. Εδώ είναι λαξευμένο σε έναν βράχο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Σε κοντινή απόσταση θα δείτε και τον αναπαλαιωμένο ανεμόμυλο που λειτουργεί ως εστιατόριο-μπαρ.Απέχουν 3 και 4 χλμ. Β από τη Χώρα, αντίστοιχα.

Δραστηριότητες
Θαλάσσια σπορ
Πεζοπορία
Καταδύσεις
Ψάρεμα
Κολύμπι

Αχερούνες
Οικισμός που συγκεντρώνει πολύ κόσμο στη μεγάλη αμμουδερή παραλία του. Κοντά του βρίσκεται το δημοτικό ιπποδρόμιο, με τα ξακουστά μικρόσωμα σκυριανά αλογάκια (το ύψος τους δεν ξεπερνά τα 1,10 μ.). Αποτελούν τους τελευταίους και σπανιότατους αντιπροσώπους της περίφημης πικερμικής ράτσας των ιππαρίων της παλαιοντολογικής εποχής, τα οποία απαντώνται μονάχα στη Σκύρο και στα νησιά Σέτλαντ της Αγγλίας. Για κολύμπι θα πάτε στην παραλία του οικισμού. Απέχουν 10 χλμ. Ν από τη Χώρα.

Λιναριά
Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τον ομώνυμο όρμο, είναι το λιμάνι της Σκύρου. Η θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι είναι γεμάτη θαλάσσιες σπηλιές με σταλακτίτες (Ξυλοπαράτη, Μαντρούχα, Πεντεκάλη, Διατρυπτή, Γερανιά Σπηλιά). Αξίζει να κάνετε την εκδρομή με τα καΐκια, περνώντας ανάμεσα από τα τοξωτά ανοίγματα των βράχων έξω από το λιμάνι. Με αυτά θα επισκεφτείτε και το νησάκι Σαρακηνό (Σαρακήνικο), με την όμορφη παραλία της Γλυφάδας. ΝΑ της Λιναριάς βρίσκεται ο παραθεριστικός οικισμός της Καλαμίτσας, με τις ομώνυμες πηγές. Νοτιότερα βρίσκεται το Νύφι, ο όρμος της Κολυμπάδας και ο όρμος Ρένες. Απέχει11,5 χλμ. από τη Χώρα.

Ατσίτσα
Παραθαλάσσιος οικισμός, που πήρε το όνομά του από το κοντινό νησάκι και είναι χτισμένος σε πευκόφυτο περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς, με βραχώδεις σχηματισμούς. Στην ακρογιαλιά του οικισμού θα δείτε τα βαγονάκια με τα οποία μετέφεραν παλιά τα ορυκτά στη θάλασσα. Την Ατσίτσα προτιμούν οι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Απολαυστική είναι η διαδρομή από τον Άγιο Φωκά έως εδώ. Στη θέση Μαρκέσι εντοπίστηκαν λαξευτοί τάφοι και στον όρμο Παλαμάρι οχυρωμένος οικισμός της πρώιμης και μέσης χαλκοκρατίας (2500-1800 π.X.). Στο Β τμήμα του νησιού θα κολυμπήσετε στην Πετρίτσα, στην Kυρα-Παναγιά, στον Άγιο Πέτρο και στη Θεοτόκο. Απέχει 18,5 χλμ. Δ από τη Χώρα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Δήμος Σκύρου: 22220-91.929
Τουριστική αστυνομία : 22220-91.274
Aγροτικό Iατρείο: 22220-92.222
Λιμεναρχείο: 22220-93.475 (Λιναριά)
Αρχαιολογικό Μουσείο: 22220-91.327
Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Μάνου - Αναστασίας Φάλταϊτς: 22220-91.232

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη