Σκιαθος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Σκιαθος Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Σκιάθο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Αξιοθέατα - Σκιάθος
Ένας περίπατος στο νησί θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα κυριότερα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη:

  • Στο Μπούρτζι, το μικρό κατάφυτο νησάκι με τα ερείπια ενός βενετσιάνικου φρουρίου και τα νεοκλασικά κτίρια του παλαιού σχολείου που στεγάζουν το Πολιτιστικό Κέντρο Σκιάθου.
  • Στο σπίτι-Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο κέντρο του οικισμού.
  • Στον παραλιακό δρόμο με τον χαρακτηριστικό παλιό ανεμόμυλο.
  • Στη μητρόπολη του νησιού, την τρίκλιτη βασιλική των Τριών Ιεραρχών, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της πολιούχου Παναγίας Εικονίστρας (ή Κουνίστρας). Γιορτάζει στις 21 Nοεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του νησιού.
  • Στον μεγάλο Tαρσανά, στην άκρη της πόλης.
  • Στη λίμνη, που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο για τα αποδημητικά πουλιά. Εδώ οργανώνονται λαϊκές ιπποδρομίες, ανήμερα του Aγίου Γεωργίου.
  • Στην Καναπίτσα, 4 χλμ. ΝΔ με τα ακριβά ξενοδοχεία και τις πολυτελείς θερινές επαύλεις.

Δάσος Κουκουναριάς

Η περιοχή Κουκουναριές βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σκιάθου, του δυτικότερου νησιού των Βορείων Σποράδων, και περιλαμβάνει: α) ένα μικτό δάσος εκτάσεως 14,5 ha με Pinus halepensis, Pinus pinea και έναν υποόροφο σκληρόφυλλων θάμνων που εκτείνεται μέχρι την ακτογραμμή, β) τη λίμνη Στροφυλιά, με επιφάνεια 9,5 ha προς βορρά, και γ) μία θαλάσσια ζώνη που καλύπτει σε έκταση τη μισή περιοχή. Η συνολική περιοχή οριοθετείται από βορρά, ανατολή και δύση από το δρόμο, και φθάνει μέσα στη θάλασσα μέχρι την ισοβαθή των 20 m. Το πευκοδάσος έχει προέλθει μέσω δευτερογενούς διαδοχής, αντικαθιστώντας βλάστηση κυριαρχούμενη από Quercus ilex.

Στην περιοχή έχει ήδη απαγορευθεί κάθε δραστηριότητα, με εξαίρεση την ύπαρξη του γηπέδου γκολφ, τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών και τη δυνητική κατασκευή μικρών τουριστικών μονάδων, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζουν υψηλό βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος και θα βρίσκονται εκτός των ορίων του δάσους. Το δάσος καλύπτει μία περιοχή 500- 600 m σε μήκος και 200-250 m σε πλάτος, οριοθετούμενη από την ανατολική της πλευρά από έναν φυσικό -πλην όμως τεχνητά εκβαθυμένο και διαπλατυσμένο- δίαυλο. Ο πλούσιος υπόροφος των αείφυλλων πλατύφυλλων, η συσσώρευση ξηρού υλικού (στρωμνή), η έλλειψη φωτός και οι ανθρωπογενείς επιδράσεις, χειροτερεύουν αφ'ενός τις υδατικές συνθήκες για την ανάπτυξη της κουκουναριάς και αφ'ετέρου καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη τη φυσική της αναγέννηση.

Λίμνη Στροφυλιά Σκιάθου
Η Λίμνη της Σκιάθου η Στροφυλιά, που βρίσκεται βορειοανατολικά του λιμανιού, είναι σημαντικός υδροβιότοπος για αποδημητικά πουλιά, ενώ συχνα εμφανίζονται κύκνοι. Η περιοχή περιστοιχίζεται από δάσος με ψηλά πεύκα. Στο δρόμο για τη λίμνη ο επισκέπτης συναντά έναν καλοδιατηρημένο ανεμόμυλο.

Κουκουναριές
Εδώ βρίσκεται η πιο φημισμένη παραλία του νησιού, οι Κουκουναριές (ή Χρυσή Άμμος), που έχει ανακηρυχθεί η τρίτη καλύτερη παραλία της Μεσογείου. Αξίζει να δείτε τον βιότοπο των Κουκουναριών και να κάνετε τη διαδρομή Αγ. Ελένη-Κρυφή Άμμος και Μανδράκι-Ελιά-Άγκιστρο, όπου θα βρείτε τις εξαιρετικές ομώνυμες παραλίες. Εξίσου μαγευτικές είναι οι παραλίες Μπανάνα και Μικρή Μπανάνα. Απέχουν 13 χλμ. ΝΔ από την πρωτεύουσα.

2007 GOFERRY © All rights reserved