Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Κίμωλος

Η παραλία Καράς με το βαθύ τιρκουάζ νερό στην Κίμωλο

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Κίμωλος. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Κίμωλος

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Κίμωλος.

  • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Κίμωλος, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

  • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Κίμωλος απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

  • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Κίμωλος

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Κίμωλος!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

  • Όλα τα δρομολόγια προς Κίμωλος
  • Εναλλακτικές διαδρομές προς Κίμωλος
  • Αναλυτικές τιμές για Κίμωλος όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
  • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
  • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
  • Τιμές τρέιλερ
  • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
  • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Κίμωλος σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

  • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Κίμωλος!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Κίμωλος. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Κίμωλος

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Κίμωλος και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Κίμωλος αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Κίμωλος. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Κίμωλος

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Κίμωλος.

Λίγα λόγια για την Κίμωλο

Η Κίμωλος ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων και βρίσκεται πολύ κοντά στη Μήλο. Παρά τη μικρή της έκταση (39 τ. χλμ., μήκος ακτών 38 χλμ. και πληθυσμό 770 κατοίκους), διαθέτει ατελείωτες ομορφιές. Είναι ηφαιστειογενές νησί, με μοναδική ποικιλία πετρωμάτων, όπως ο μπετονίτης ή κιμώλια γη, ένα είδος πρωτογενούς πετρώματος που χρησιμοποιούνταν στην πορσελάνη. Η Κίμωλος διαθέτει υπέροχες παραλίες με ψιλή αμμουδιά και βότσαλο σε γραφικούς μικρούς όρμους. Στις ακτές της βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Monachus monachus.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της η Κίμωλος ήταν συνδεδεμένη με τη Μήλο, την τύχη της οποίας ακολούθησε. Στο Μεσαίωνα καταλήφθηκε από τους Βενετούς και ονομαζόταν Αρζαντιέρα. Σε όλη τη διάρκεια της Βενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας υπέφερε από τις πειρατικές επιδρομές, εξαιτίας των οποίων στα τέλη του 18ου αι. σχεδόν ερημώθηκε. Περιήλθε στο νεοελληνικό κράτος κατά τη σύστασή του το 1830, όπως και οι υπόλοιπες Κυκλάδες.
Δικτυακός τόπος: www.kimolos.gr

Τι να δείτε

Κίμωλος - Αξιοθέατα
Μια βόλτα στο νησί θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα κυριότερα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε:

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από τις ανασκαφές στη θέση «Ελληνικά».
  • Το κάστρο.
  • Το Λαογραφικό - Ναυτικό Μουσείο που στεγάζεται σε αναπαλαιωμένη οικία του μεσαιωνικού κάστρου και περιλαμβάνει τη συλλογή του γιατρού Μανόλη Χριστουλάκη με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή.
  • Τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας, με τις αξιόλογες εικόνες του 17ου και του 18ου αι.
  • Το Αφεντάκειο Ίδρυμα.
  • Τους Μύλους, στη θέση «Ξαπλοβούνι».
  • Την εκκλησία της Γέννησης του Χριστού (1592).
  • Τις εκκλησίες της Παναγίας Ελεούσας, του Αγίου Νικολάου (17ου αι.), του Αγίου Γεωργίου (με εικόνες του 17ου αι.), των Αγίων Αναργύρων, των Ταξιαρχών, τηςΖωοδόχου Πηγής, του Αγίου Σπυρίδωνα, των Σαράντα Μαρτύρων, του Αγίου Χρυσοστόμου και της Ευαγγελίστριας (1608).
  • Το Παλιόκαστρο (Πορτάρα), βορειοδυτικά της Χώρας, όπου σώζονται ερείπια σπιτιών κι ενός κυκλικού πύργου. Εδώ βρέθηκαν όστρακα αγγείων με διακόσμηση Γεωμετρικών και Αρχαϊκών Χρόνων. Βορειότερα βρίσκεται το ενδιαφέρον σπήλαιο της Κονσολίνας.
  • Το σπήλαιο της Βρωμολίμνης, στο βόρειο τμήμα του νησιού, το μεγαλύτερο από μια σειρά λαξευμένων σπηλαίων.
  • Το μοναστήρι του Αγίου Μηνά.

Σπήλαιο της Βρωμολίμνης
Το σπήλαιο της Βρωμολίμνης στην Κίμωλο είναι το μεγαλύτερο από μια σειρά λαξευμένων σπηλαίων στο βράχο. Αποτελείται από ένα εξωτερικό σπήλαιο και ένα δεύτερο εσωτερικό, στο οποίο είναι δύσκολο να μπει κανείς γιατί πλημμυρίζει από νερά. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και μπορεί να πάει κανείς είτε με καΐκι από την Ψάθη, είτε με γαϊδουράκι από τη Χώρα.

Τα μονοπάτια της Κιμώλου
Οι περισσότερες διαδρομές περνάνε από μέρη που δεν είναι προσπελάσιμα από τον αυτοκινητόδρομο, ενώ περπατώντας αργά θα έρθετε σε επαφή με εικόνες, αρώματα και ήχους που διαφορετικά θα τις αγνοήσετε. Αν είναι καλοκαίρι, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί το μαγιό σας καθώς τα περισσότερα μονοπάτια περνούν ή καταλήγουν σε πανέμορφες ακρογιαλιές.

Χωριό - Ξαπλοβούνι - Αγ. Νικόλαος - Καρράς - Γούπα
Είναι ένα εύκολο μονοπάτι για το οποίο χρειάζεστε 2 ώρες για να το διανύσετε. Θα ξεκινήσετε από τον Κάμπο, την κεντρική πλατεία του Χωριού και θα κατηφορήσετε προς την Ψάθη. Στο Φούρνο θα πάρετε την αριστερή διακλάδωση και μετά τον Γεωργικό Συνεταιρσμό θα πάτε αριστερά και θα ακολουθήσετε τα πορτοκαλί βέλη. Στο δρόμο αυτό, λίγο πιο δεξιά από το μονοπάτι βρίσκεται το εκκλησάκι του Παντοκράτωρα το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε. Από εκείνο το σημείο η θέα είναι πολύ όμορφη.
Έπειτα θα συνεχίσετε προς τους Μύλους. Στο δρόμο σας θα δείτε πολλά αλώνια και μισοερηπωμένους μύλους. Στη συνέχεια, στρίψτε δεξιά και περπατήστε κατά μήκος μιας μάντρας. Μπροστά σας θα βλέπετε το ορυχείο των Πρασσών. Μετά από τριακόσια μέτρα θα αρχίσετε να κατεβαίνετε προς ένα βενζινάδικο. Ο δρόμος αυτός δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση.

Χωριό - Σκιάδι - Μαυροσπήλια
Για να διανύσετε αυτό το μονοπάτι θα χρειαστείτε τρεις ώρες και πρέπει να ξεκινήσετε από τον ΟΤΕ, λίγο πριν τον Αγ. Ευστάθιο, και να στρίψετε αριστερά ακολουθώντας τα μπλε βέλη. Η πρώτη ώρα της διαδρομής είναι κοινή με εκείνη που οδηγεί στο Παλιόκαστρο. Για να βγείτε από το Χωριό θα πρέπει στην πρώτη διακλάδωση να κάνετε δεξιά και εκεί που τελειώνει ο δρόμος να κάνετε αριστερά (θα περπατάτε στον φαρδύ και καλοστρωμένο καλντερίμι).
Μετά από μισή ώρα θα περάσετε από τους Αγίους Αναργύρους και πιο κάτω αριστερά από τον Προφήτη Ηλία. Μετά από 45 – 50 λεπτά που θα έχετε ξεκινήσει από το Χωριό θα πρέπει να στρίψετε αριστερά και να ακολουθείτε τα μπλε και κόκκινα βέλη.
Το μονοπάτι από εκείνο το σημείο και μετά θα είναι λίγο πιο στενό και στα δεξιά σας θα έχετε την κορυφή Σκλάβο. Πιο πέρα το μονοπάτι θα χωριστεί σε δύο διακλαδώσεις, μία για το Σκιάδι (όπου θα συνεχίσετε ευθεία) και μια για το Κάστρο (όπου θα κάνετε δεξιά).
Αν θέλετε να δείτε και τη θάλασσα θα συνεχίσετε από το Σκιάδι και θα κατηφορίσετε προς τα βορειοδυτικά, ακολουθώντας τα κόκκινα βέλη. Κατηφορίζοντας θα βρείτε ένα δρόμο με φάρδος ένα μέτρο, ο οποίος συνεχίζει ανάμεσα σε πέτρινους φράχτες και καταλήγει στην παραλία Μαυροσπηλιά.

Χωριό - Παλαιόκαστρο - Αγιόκλημα
Το μονοπάτι αυτό μπορεί να το διανύσει κανείς σε τρεισήμισι ώρες και είναι μέτριο προς δύσκολο. Αρχικά θα ακολουθήσετε τη διαδρομή προς το Σκιάδι, στη διασταύρωση όμως που θα συναντήσετε θα πάτε δεξιά και θα ακολουθήσετε τα κόκκινα βέλη. Το μονοπάτι αυτό περνάει από τα δυτικά του Παλαιόκαστρου και δεν φτάνει μέχρι και την κορυφή.
Για να πάτε στο Αγιόκλημα πρέπει στη συνέχεια να κατηφορίσετε σε ένα μονοπάτι με μικρή κλίση μέχρι που να συναντήσετε μια καλύβα με πέτρινο αλώνι μπροστά. Από κάτω θα δείτε τον κόλπο του Αγιοκλήματος. Το μονοπάτι δεν φτάνει ακριβώς μέχρι κάτω αλλά μπορείτε να συνεχίσετε, δεν είναι επικίνδυνο κομμάτι.

Χωριό - Μοναστήρια - Σούφι
Είναι ένα εύκολο μονοπάτι, το οποίο μπορείτε να διανύσετε σε δύο ώρες. Ξεκινώντας από το Χωριό θα πρέπει να ακολουθήσετε τα κόκκινα βέλη και να πάτε προς βορρά. Πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσετε από τον Αγ. Ευστάθιο από ένα καλντερίμι που οδηγεί σε ρεματιά όπου θα δείτε και ένα όμορφο γεφύρι. Δεν θα περάσετε πάνω από το γεφύρι αλλά θα πάτε αριστερά στη διακλάδωση.
Μετά από περίπου ένα χιλιόμετρο θα συναντήσετε ένα χωματόδρομο και θα τον ακολουθήσετε, παραμένοντας στην ίδια κατεύθυνση. Μετά από τριακόσια μέτρα το μονοπάτι θα συνεχίσει προς τα δεξιά, εσείς θα συνεχίσετε την πορεία σας σε έναν μικρό χωματόδρομο. Λίγο πριν το τέλος του χωματόδρομου μην χάσετε τα βελάκια για τα Μοναστήρια. Θα ανεβείτε την πλαγιά με προορισμό ένα μικρό σπιτάκι μισογκρεμισμένο που θα δείτε.
Στην κατάβαση το μονοπάτι δεν είναι σε όλα του τα σημεία τόσο καλό.
Αν θέλετε να πάτε στο Σούφι, θα περπατήσετε όλη την παραλία, έπειτα θα πάτε αριστερά και αμέσως δεξιά.

Χωριό - Ελληνικά
Είναι μια εύκολη διαδρομή που διαρκεί δυόμισι ώρες. Θα πρέπει να ξεκινήσετε από τον Αγ. Χαράλαμπο, να συνεχίσετε στην άσφαλτο που βγαίνει από το Χωριό και στο δεύτερο μικρό στενάκι να κάνετε δεξιά και αμέσως αριστερά ακολουθώντας τα καφέ βέλη. Περίπου εξακόσια μέτρα μετά το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονα ο δρόμος πάει προς τα αριστερά και βγαίνει στον κεντρικό δρόμο. Εσείς εκεί θα συνεχίσετε δεξιά, προς τα Ελληνικά και στη δεύτερη διακλάδωση, πριν αρχίσει να ανηφορίζει ο δρόμος, θα πάτε αριστερά. Πρέπει να συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στην παραλία της Δέκας, η συνέχεια της οποίας (προς βορρά) είναι τα Ελληνικά.

Επάνω Μυρσίνη - Φάρος (Πολύαιγος)
Είναι μια δύσκολη διαδρομή που διαρκεί τρεισήμισι ώρες. Είναι δύσκολο να δοθούν ακριβείς λεπτομέρειες για αυτήν την διαδρομή για αυτό πάρτε καλύτερα και μια πυξίδα μαζί σας . Από εκεί που θα σας αφήσει η βάρκα (που;;;), ακολουθήστε τα πράσινα βέλη, περάστε πίσω από ένα παλιό σπιτάκι και ξεκινήστε την ανάβαση (έχοντας στα δεξιά σας τη χαράδρα που έρχεται από την Κάτω Μυρσίνη. Στη συνέχεια θα ανεβείτε μέχρι το ψηλότερο σημείο της χαράδρας και θα πηγαίνετε προς τα ανατολικά. Έπειτα θα συνεχίσετε βορειοανατολικά, αφήνοντας δεξιά σας την ψηλότερη κορυφή του νησιού. Όσο προχωράτε θα είναι και πιο ευκρινές το μονοπάτι. Η κατάβαση στο Φάρο γίνεται από τη βόρεια πλευρά του κόλπου.

Παραδοσιακή κουζίνα - Κίμωλος
Στην Κίμωλο θα δοκιμάσετε νησιώτικες νοστιμιές παρασκευασμένες από αγνά υλικά. Δοκιμάστε την κολοκυθένια, τη λαδένια και το μοναδικό μεζέ από πολτό τομάτας . Η παραδοσιακή ελληνική χωριάτικη σαλάτα εδώ συνοδεύεται από το ξινό (μαλακό φρέσκο τυρί με ξινή γεύση) και την τοπική κάπαρη.
Ο τοπικός ροδίτης, το «ξερικό» κρασί του νησιού Θα συνοδεύσει όλα σας τα γεύματα.
Άλλα αξιόλογα τοπικά προϊόντα είναι το μέλι, τα παξιμάδια, το μανούρι και τα φραγκόσυκα.

Δραστηριότητες& Αθλήματα στην Κίμωλο
Πεζοπορία.
Καταδύσεις.
Ιαματικά λουτρά στις θειούχες ιαματικές πηγές που βρίσκονται στα Πράσσα.
Ψάρεμα.
Κολύμπι στην Ψάθη, στη Γούπα-Καρά, στο Κλήμα, στο Λιβαδάκι, στον Πήγαδο, στα Πράσσα, στον Άγιο Γεώργιο, στη Βρωμόλιμνο, στην Αλυκή, στην Μπονάτσα, στο Καλαμίτσι, στη Φυκιάδα και στα Μαυροσπήλια. Με εκδρομικό σκάφος, στο Λάκο, στην Αθηνιά, στα Θέρμα, στο Αγιόκλημα, στο Σούφι, στα Μοναστήρια και στο νησί Πολύαιγος.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Police station: 22870.51295
Port Authority: 22870.51332
First Aid: 22870.51222
Municipality: 22870.51218

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη