Καστελοριζο Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Καστελοριζο Τι να δειτε

go ferry destination

Καστελλόριζο - Παραλίες
Στο Καστελλόριζο οι παραλίες είναι μικρές, τα νερά όμως είναι πεντακάθαρα και προκαλούν για βουτιές. Θα κολυμπήσετε στο Μανδράκι, στον Φάρο και στις Πλάκες.
Με σκάφος θα δέσετε στο λιμάνι, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε το Γαλάζιο Σπήλαιο, το Σπήλαιο Κολόνες και τα διπλανά νησάκια Ρω, Άγιο Γεώργιο και Στρογγύλη, σε κάποια από τα οποία θα βρείτε και όμορφες παραλίες.

Καστελλόριζο - Εκκλησίες
Αξίζει να επισκεφθείτε τον επιβλητικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κοντά στη θέση Μανδράκι. Μία τρίκλιτη θολωτή βασιλική, με μαρμάρινο τέμπλο και καμπαναριό , αποτελεί μάλιστα τη Μητρόπολη του νησιού.
Η στέγη του, στηρίζεται σε δώδεκα μονολιθικούς γρανιτένιους κίονες, που μεταφέρθηκαν από αρχαίο ναό του Απόλλωνα στα Πάταρα της Μικράς Ασίας.
Επίσης αξιόλογη εκκλησία μέσα στον οικισμό, είναι των Αγίων Δημητρίου και Νικολάου.

Καστελλόριζο - Μονή Αγ. Γεωργίου Βουνού
Το Kαστρομονάστηρο του Αγίου Γεωργίου του Βουνού, είναι κτισμένο σε οροπέδιο, βόρεια του Παλαιόκαστρου και εντυπωσιάζει με τις τεράστιες φυσικές πλάκες που είναι στρωμένες γύρω του καθώς και με την κατακόμβη του Αγίου Χαραλάμπους που φιλοξενεί στο εσωτερικό του.

Καστελλόριζο - Παλαιόκαστρο
Περίπου στο κέντρο του νησιού, δύο χλμ. δυτικά της πόλης, βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, το αρχαιότερο μνημείο του νησιού. Στο εσωτερικό του σώζονται μέλη αρχαίων και βυζαντινών οικοδομών και δεξαμενές, ενώ ανασκαφές έφεραν στο φως εργαλεία της νεολιθικής εποχής. Στον περίβολό του, οι εκκλησίες της Παναγίας του Κάστρου και του Αγίου Στεφάνου συνδέονται με βοτσαλωτό δάπεδο του 1858.
Στην ίδια περιοχή, στη θέση Λιμενάρι, υπάρχουν και τα απομεινάρια Κυκλώπειων τειχών.

Γαλάζιο Σπήλαιο
ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ Ή ΦΩΚΙΑΛΗ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Μεσογείου. Η ατμόσφαιρα είναι ονειρική, τα χρώματα σ' όλο το φάσμα του γαλάζιου και του μπλε, ανάμεσα σε θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Η βάρκα μπαίνει μέσα στο σπήλαιο με σκυφτούς τους επιβάτες. Καλύτερη ώρα να την επισκεφτείτε είναι το πρωί που την φωτίζει ο ήλιος.

Αρχαιολογικό Μουσείο Καστελλόριζου
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καστελλόριζου στεγάζεται από το 1984 στη συνοικία "Κάβος", στο λεγόμενο "Κονάκι" που αποτελεί τμήμα του μεσαιωνικού Κάστρου του Αγ. Νικολάου. Πρόκειται για διώροφο κτίσμα, του οποίου το ισόγειο ανάγεται στα χρόνια της Ιπποτοκρατίας, ενώ ο όροφος αποτελεί προσθήκη του 19ου αι., εποχή Τουρκοκρατίας.
Στο ισόγειο διαμορφώνονται τρεις χώροι, από τους οποίους ο πρώτος προς δυτικά περιλαμβάνει γλυπτά παλαιοχριστιανικής περιόδου (κιονόκρανα, πεσσίσκοι τέμπλου), ο μεσαίος λίθινες άγκυρες και αμφορείς που προέρχονται από ναυάγια και στο τρίτο εκτίθεται μορφή δύτη με στολή και τα εξαρτήματα του σκαφάνδρου.
Ο όροφος αποτελείται από τέσσερις αίθουσες. Στην πρώτη προς τα δυτικά εκτίθενται ευρήματα από την αρχαία Μεγίστη (όπως επιγραφές, επιτύμβιες στήλες, ανάγλυφα λυκιακού τύπου, βωμίσκοι, αγγεία και όστρακα, λυχνάρια, αμφορείς, ενσφράγιστες λαβές αμφορέων, κορμός μαρμάρινου αγάλματος Υγείας, και απότμημα ρωμαϊκής σαρκοφάγου).
Στη δεύτερη, εκτός από ελάχιστα δείγματα παλαιοχριστιανικής γλυπτικής, εκτίθενται βυζαντινό νόμισμα-κόσμημα, εικονίδιο από στεατίτη με παράσταση Αγ. Δημητρίου και γραφική αναπαράσταση του κάστρου του Αγ. Νικολάου προβάλλοντας τα εφυαλωμένα πινάκια του ναυαγίου στο ακρωτήριο "Αφρός" (12ος-13ος αι.), καθώς και κείμενα περιηγητών.
Στην τρίτη αίθουσα εκτίθενται οι αποτοιχισμένες τοιχογραφίες του Αγ. Νικολάου (17ος αι.), φορητές εικόνες, αντικείμενα μικροτεχνίας, σχέδια και φωτογραφίες μεταβυζαντινών μνημείων του νησιού.
Η 4η αίθουσα είναι αφιερωμένη στη λαογραφία. Εκτίθενται παραδοσιακές στολές, κεντήματα, κεραμική, είδη λαϊκής τέχνης και στο δυτικό τμήμα γίνεται αναπαράσταση της κουζίνας του λαϊκού σπιτιού του νησιού.

Δραστηριότητες στο Καστελόριζο
Εκδρομή με καΐκι στο Γαλάζιο Σπήλαιο, το μεγαλύτερο και ωραιότερο από τα ενάλια σπήλαια της Ελλάδας. Είναι διεθνώς γνωστό για τον πλούσιο «στολισμό» του με σταλακτίτες που φωτίζονται από τις ανταύγειες των ακτινών του ήλιου, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα. Βρίσκεται στη ΝΑ πλευρά του νησιού, ενώ ακόμη νοτιότερα θα βρείτε το επίσης σημαντικό σπήλαιο Κολόνες.
Εκδρομή στο νησί Ρω (6 ν.μ. Δ), στο μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη (η «Κυρά της Ρω»), που επί δεκαετίες ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία.
Κολύμπι στον Φάρο και στο Μανδράκι. Με καΐκι θα πάτε στις Πλάκες, στη Ρω που θα κολυμπήσετε στην αμμουδιά του Αγίου Γεωργίου και στο νησί Στρογγυλή (5 ν.μ. ΝΑ).
Ψαροντούφεκο.
Καταδύσεις.
Πεζοπορία.

2007 goFerry.gr © All rights reserved