Κασος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Κασος Τι να δειτε

go ferry destination

Kάσος - Σπήλαια
Στην Κάσο επισκεφθείτε τη σπηλιά Ελληνοκαμάρα που βρίσκεται στην περιοχή και χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές ως καταφύγιο από τους κατοίκους. Άλλη μια σπηλιά με σταλακτίτες, 2 χλμ. από την Αγία Μαρίνα, είναι το Σελάι και η σπηλιά είναι ανεξερεύνητη με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σε απόσταση 2 χλμ Δ από το χωριό. Εχει βάθος 30 μ. και πλάτος 8 μ.

Σπήλαιο Ελληνοκαμάρα
Χρησίμευε ως καταφύγιο των ντόπιων την περίοδο των πειρατικών επιδρομών. Η είσοδός του, 30 μ. πλάτος, 10 μ. ύψος, έχει κλειστεί από την αρχαιότητα με ισοδομικό τοίχο που καταλήγει σε δυο ανοίγματα για την είσοδο. Βρέθηκε κεραμική διαφόρων εποχών, συμπεριλαμβανομένης και της Μυκηναϊκής. Φαίνεται ότι ήταν τόπος λατρείας από τα Μυκηναϊκά Χρόνια ώς την Ελληνιστική Εποχή. Βρίσκεται στα Δ της Αγίας Μαρίνας. Μπροστά απλώνεται μικρή κοιλάδα, το Παραδείσι, με ελιές και χωράφια που φτάνουν ώς τη θάλασσα. Απέναντι είναι το νησάκι Αρμάθια, με αλυσίδα από μικρότερα δεξιά και αριστερά.

Σπήλαιο Σελαΐ
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΕΛΑΪ, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σε απόσταση 2 χλμ Δ από το χωριό. Εχει βάθος 30 μ. και πλάτος 8 μ.

Κάσος - Παραδοσιακή κουζίνα
Η Κάσος έχει πλούσια τοπική κουζίνα. Αξίζει να δοκιμάσετε παραδοσιακά φαγητά: Λαχανόπιτες (πιτάκια γεμιστά με διάφορα χορταρικά και ρύζι) κουλούρες (κουλούρια με λάδι πιπέρι, κανέλα και γαρίφαλο), παστές μένουλες (ψάρι παστό), ντολμάδες, ρόικο (χορταρικό που μοιάζει με ραδίκι), μακαρούνες με σιτάκα (χειροποίητα ζυμαρικά με βούτυρο) κ.ά. Επίσης δοκιμάστε ξυλικόπιτες (τοπικές τηγανίτες).. Στο ομώνυμο παλιό λιμάνι του νησιού θα απολαύσετε αυθεντική κασιώτικη κουζίνα με φοβερή θέα.

Δραστηριότητες στη Κάσο
Κολύμπι στον Αντιπέρατο, στην Αμμούα (με το εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του νησιού), στο Κατάρτι, στη Βρύση, στην Κοφτερή, στη Βλύχα, στον Ημπορειό και στο Χέλατρο. Οι καλύτερες αμμουδιές, όμως, βρίσκονται στα Αρμάθια.
Καταδύσεις.
Ψαροντούφεκο.
Πεζοπορία.
Αρμάθια
Στα 2 ν.μ. βορειοδυτικά από το Φρυ, τα Αρμάθια είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά που περιβάλλουν την Κάσο. Σήμερα είναι ακατοίκητο, αλλά κάποτε έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή της Κάσου. Εδώ λειτουργούσαν μέχρι τα μέσα του 20ού αι. γυψορυχεία και μέχρι τις αρχές του 1970 ζούσαν κάποιες οικογένειες οι οποίες είχαν πρόβατα. Τα Μάρμαρα είναι η καλύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής. Άλλες πανέμορφες παραλίες είναι το Καραβοστάσι και η μικρή Αποπαντούλα. Σε πολύ μικρή απόσταση από τα Αρμάθια βρίσκεται η Μακρά, το δεύτερο σε μέγεθος νησάκι του συμπλέγματος.

2007 GOFERRY © All rights reserved