Πλοία για Ύδρα | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Πλοίο για Ύδρα

Δρομολόγια πλοίων για Ύδρα και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΥΔΡΑ

Ακτοπλοικά Ύδρα
 

Σύμφωνα με τα ευρήματα στο «σπήλαιο Κολοκοτρώνη», η Ύδρα κατοικείται από τη Νεολιθική Εποχή. Κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο βασικές αποικίες του νησιού ήταν η Χόριζα και η Επισκοπή. Κατά την αρχαιότητα η Ύδρα ήταν υπό την κατοχή της Ερμιόνης και της Τροιζήνας. Το νησί άρχισε να αναπτύσσει ναυτικές και εμπορικές δραστηριότητες από τον 17ο αιώνα, ενώ στα τέλη του 18ου αιώνα και στις αρχές του 19ου αιώνα εξασφάλισε το καθεστώς αυτοδιοίκησής του, ενέργεια που οδήγησε στην απόκτηση πλούτου και ισχυρού στόλου. Η συμβολή του στόλου της Ύδρας στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1821 ήταν τεράστια, καθώς βοήθησε τις ελληνικές δυνάμεις να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο Πέλαγος. Η Ύδρα βρίσκεται 38 ν.μ. μακριά από τον Πειραιά.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Ύδρα;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Ύδρα

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Ύδρα με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Ύδρα εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ύδρα
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Ύδρα;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Ύδρα σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Ύδρα
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Ύδρας, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ύδρα είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Ύδρα και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Ύδρα

Η Ύδρα συνδέεται με τον Πειραιά και τον Πόρο με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Ύδρα πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΥΔΡΑ

Δρομολόγια Ύδρα
 

Δρομολόγια πλοίων για Ύδρα

 • Από την πύλη Ε8 του λιμανιού του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία για Ύδρα.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Ύδρα εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Ύδρας συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με τις Σπέτσες, την Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και τον Πόρο.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Ύδρα.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Ύδρα. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΥΔΡΑ

Που βρίσκεται η Ύδρα

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Ύδρα;

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 2 ώρες από Πειραιά
 • 1 ώρα από Πόρτο Χέλι
 • 20 λεπτά από Ερμιόνη
 • 45 λεπτά από Σπέτσες
 • Μισή ώρα από Πόρο

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Ύδρα;

 • 35-50 Ευρώ με ταχύπλοο

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Ύδρα;

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Ύδρα;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Όλο το χρόνο υπάρχουν ταχύπλοα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς Ύδρα από Αθήνα / Πειραιά.

Τα μηχανοκίνητα ή/και τροχοφόρα οχήματα απαγορεύονται σε όλο το νησί - επομένως δεν θα βρείτε αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα και ποδήλατα καθώς δεν επιτρέπονται στην Ύδρα.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και μερικοί από τους ξενώνες στην Ύδρα, έχουν συμφωνήσει με χειριστές καροτσιών ή Mules να παραλάβουν τις αποσκευές των επισκεπτών και να τους δείξουν τον τρόπο διαμονής. Θα τους δείτε να κρατούν πινακίδες για κάθε ξενοδοχείο όταν αποβιβάζεστε από το πλοίο. Δοκιμάστε να τους τηλεφωνήσετε για να μάθετε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη!

Εάν ωστόσο δεν σας καλύψουν και πρέπει να πάρετε τις βαλίτσες σας σε ξενοδοχείο, θα πρέπει να περπατήσετε μέχρι τη γωνία του λιμανιού και να νοικιάσετε ένα μουλάρι.
Οι τιμές για ενοικίαση mule ποικίλλουν ανάλογα με τη ζώνη στην οποία θέλετε να πάτε.

 • Βασικά, θα πληρώσετε μεταξύ 10 € (Ζώνη Α) και 20 € ανά μουλάρι (Ζώνη Β) για τα περισσότερα μέρη, αλλά σημειώστε ότι παρόλο που η πινακίδα λέει 4 αποσκευές, αυτό που σημαίνει στην πραγματικότητα είναι 2 βαλίτσες και 2 κομμάτια χειρός αποσκευές. Έτσι, αν είστε τέσσερις, πιθανότατα θα χρειαστείτε 2 mules.

Θαλάσσια Ταξί στην Ύδρα

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν ανάμεσα στα χωριά της Ύδρας χωρίς περπάτημα μπορούν να νοικιάσουν θαλάσσιο ταξί. Η πιάτσα θαλάσσιων ταξί βρίσκεται στο λιμάνι της Ύδρας μπροστά από την Alpha Bank. Πιθανότατα θα δείτε πολλά γαϊδούρια να στέκονται τριγύρω, καθώς αυτή είναι και η περιοχή όπου οι μουλαριάδες περιμένουν πελάτες.

 • Ο αριθμός για την πιάτσα θαλάσσιων ταξί είναι +30 22980 53690. Πολλοί οδηγοί θαλάσσιων ταξί θα σας δώσουν τους ιδιωτικούς αριθμούς κινητού τους, ώστε να μπορείτε να τους καλέσετε απευθείας εάν χρειάζεστε τις υπηρεσίες τους.

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για την Ύδρα ήταν ακριβείς όταν δημοσιεύτηκαν, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ

Νησί με πλούσια ναυτική παράδοση και έντονα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, που προσελκύει πολλές γνωστές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα κανονιοστάσια στο λιμάνι, τα επιβλητικά αρχοντικά, η Σχολή Εμποροπλοιάρχων και τα ιστορικά μοναστήρια αποτελούν δείγμα του ένδοξου παρελθόντος της Ύδρας. Σημαντικές οικογένειες που πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821 (Κουντουριώτη, Μιαούλη, Κριεζή, Τομπάζη κ.ά.) κατάγονταν από την Ύδρα.
Σύμφωνα …

Περισσότερα
2007 goFerry.gr © All rights reserved