Πλοία για Αθήνα | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Πλοίο για Αθήνα

Δρομολόγια πλοίων για Αθήνα και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Ακτοπλοικά Αθήνα
 

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Αθήνα;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Αθήνα

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Αθήνα με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Αθήνα εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Αθήνα
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Αθήνα;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Αθήνα σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Αθήνα
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Η Αθήνα είναι η πρωτεύσουσα της Ελλάδος με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά και πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι την επιλέγουν ως αφετηρία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Αθήνα είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Αθήνα και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Αθήνα

Η Αθήνα συνδέεται με τα περισσότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Αθήνα πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Δρομολόγια πλοίων για Αθήνα

 • Από τις Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία για Αθήνα.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Αθήνα εκτελούνται μόνο τη καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου Φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Αθήνα.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Αθήνα. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Που βρίσκεται η Αθήνα

 • Στο νομό Αττικής, βορειοανατολικά από το λιμάνι του Πειραιά. Χάρτης Αθήνα

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Αθήνα;

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 4-5 ώρες απο Μύκονο, ανάλογα το τύπο πλοίου θα επιλέξετε
 • 9 ώρες απο Ηράκλειο
 • 4-8 ώρες απο Σαντορίνη, ανάλογα το τύπο πλοίου θα επιλέξετε

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Αθήνα;

 • 45 Ευρώ με συμβατικό πλοίο από Μύκονο
 • 50 Ευρώ με συμβατικό πλοίο από Σαντορίνη
 • 40 Ευρώ με συμβατικό πλοίο από Ηράκλειο

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Αθήνα;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η Αθήνα απέχει 33 χλμ βορειοδυτικά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και 10 χλμ ανατολικά από το λιμάνι του Πειραιά. Έχετε 3 επιλογές για να φτάσετε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας:

Με Μετρό

 • Πάρτε τη γραμμή 3 του μετρό που συνδέει το αεροδρόμιο της Αθήνας με το κέντρο της πόλης. Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια κάθε 30 λεπτά, 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 6:30 π.μ. έως τις 23:30. Η διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο προς το σταθμό Συντάγματος (κέντρο Αθήνας) διαρκεί 40-45 λεπτά.
 • Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια χρησιμοποιώντας τις Αυτόματες Μηχανές Έκδοσης Εισιτηρίων (ΑΤΜ) σε όλα τα ΜΕΤΡΟ και τους σταθμούς και από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Με Δημόσιο Λεωφορείο

 • Πάρτε το λεωφορείο express X95 που συνδέει το αεροδρόμιο με την πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας. Η υπηρεσία παρέχεται ασταμάτητα επτά ημέρες την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένων των αργιών. Τα εισιτήρια του λεωφορείου πωλούνται στο κιόσκι (βρίσκεται έξω από τις Αφίξεις μεταξύ των Εξόδων 4 και 5) ή στο πλοίο (ρωτήστε τον χειριστή) χωρίς επιπλέον κόστος.

Με ταξί

 • Τα ταξί είναι διαθέσιμα στον καθορισμένο χώρο αναμονής ταξί που βρίσκεται στην Έξοδο 3 των Αφίξεων Επίπεδο Α. Το ταξί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης κοστίζει ενιαία τιμή 35 € από τις 5:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και 50 € από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. Μπορεί να θέλετε να κάνετε ΚΡΑΤΗΣΗ ONLINE για να αποφύγετε καθυστερήσεις!

Σημείωση: Η χρέωση καθορίζεται από την ώρα άφιξης στον προορισμό και περιλαμβάνει όλες τις ισχύουσες πρόσθετες χρεώσεις και επιπλέον χρεώσεις.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το λιμάνι του Πειραιά είναι περίπου 10 χλμ δυτικά της Αθήνας και καλά συνδεδεμένο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακολουθούν οι επιλογές σας για το πώς θα φτάσετε στην Αθήνα από το λιμάνι του Πειραιά:

Συμβουλή: Πάρτε το δωρεάν λεωφορείο εντός του λιμανιού που σας μεταφέρει από τις περισσότερες πύλες αφίξεων προς τον τερματικό σταθμό (πύλη 5)!

Με Μετρό από Πειραιά προς Αθήνα

 • Πάρτε το δωρεάν λεωφορείο από την πύλη άφιξής σας προς την πύλη 5. Διασχίστε το δρόμο και αγοράστε τα εισιτήριά σας είτε στο ταμείο του σταθμού είτε στα αυτόματα μηχανήματα.
 • Παίρνετε την κατεύθυνση του μετρό ΚΗΦΙΣΙΑ (Πράσινη Γραμμή 1) και σε 20 λεπτά διαδρομή, φτάνετε στο σταθμό του μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (Παλιά πόλη). Το μετρό λειτουργεί από τις 6:30 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και το ταξίδι διαρκεί περίπου. 20-25 λεπτά.

Με αστικό λεωφορείο από το λιμάνι του Πειραιά για το κέντρο της Αθήνας

 • Πάρτε το δημόσιο λεωφορείο 040 ή 049 από την Πλατεία Πειραιά/Καραϊσκάκη. (ακριβώς έξω από το λιμάνι των φέρι, Πύλη 4-5) προς το κέντρο της Αθήνας.
  Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια κάθε 15 λεπτά, 7 ημέρες/24 ώρες και το ταξίδι διαρκεί περίπου 25 με 35 λεπτά.

Ταξί από το λιμάνι προς το κέντρο της Αθήνας

 • Ένα ταξί θα διαρκέσει κανονικά περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά προς την Ομόνοια ή την Πλατεία Συντάγματος. (Κέντρο της πόλης). Η απόσταση είναι περίπου 10 χλμ και κοστίζει περίπου. 15-20 ευρώ. Το καλύτερο είναι να κλείσετε ένα ταξί εκ των προτέρων.
 • Radio-Taxi Τηλ.: 18300, +30 2105152800 ([email protected]), +30 2103636508, +30 2103636701 ή ΚΡΑΤΗΣΗ ONLINE

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Το λιμάνι της Ραφήνας είναι περίπου. 30 χλμ ανατολικά του κέντρου της Αθήνας και καλά συνδεδεμένο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε παρακάτω όλες τις πιθανές επιλογές για το πώς θα φτάσετε στην Αθήνα από τη Ραφήνα:

Με αστικό λεωφορείο από Ραφήνα προς Αθήνα

 • Πάρτε τα λεωφορεία του προαστιακού (ΚΤΕΛ) Orange που αναχωρούν από τον τερματικό σταθμό του λιμανιού. Τα λεωφορεία συνήθως αναχωρούν κάθε ώρα και η διαδρομή διαρκεί περίπου 60 με 70 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.
 • Τιμή εισιτηρίου (2018): 3,00 Ευρώ. Τηλ.: +30 2108808000, ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ταξί από το λιμάνι της Ραφήνας για το κέντρο της Αθήνας

 • Ένα ταξί θα διαρκέσει κανονικά περίπου 50-60 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι της Ραφήνας στο κέντρο της Αθήνας. Η απόσταση είναι περίπου 30 χλμ και κοστίζει περίπου. 40,00 Ευρώ ανά διαδρομή (τιμές 2018). Το καλύτερο είναι να ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ONLINE το ταξί από τη Ραφήνα στο ξενοδοχείο σας στην Αθήνα.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Η Αθήνα βρίσκεται περίπου 60 χλμ βορειοδυτικά του Λαυρίου. Στις επόμενες γραμμές εξηγούμε πώς θα φτάσετε στην Αθήνα από το Λαύριο:

Δημόσιο Λεωφορείο από Λαύριο προς Αθήνα

 • Τα πορτοκαλί λεωφορεία (ΚΤΕΛ) από το Λαύριο (σταθμός πολύ κοντά στο λιμάνι) χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 30 με 60 λεπτά. Το πρώτο λεωφορείο από το Λαύριο για την Αθήνα φεύγει στις 05:30 π.μ. και το τελευταίο λεωφορείο αναχωρεί στις 21:30 μ.μ.
 • Η τιμή του εισιτηρίου (2018) για το λεωφορείο είναι περίπου 5,00 Ευρώ. Τηλ.: +30 2108808000, ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ταξί Λαύριο-Αθήνα

 • Η Αθήνα είναι εύκολα προσβάσιμη με ταξί και η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Ο ναύλος του ταξί από το Λαύριο προς το κέντρο της Αθήνας θα κοστίζει περίπου 65,00 έως 80,00 Ευρώ (ημέρα/νύχτα).
 • Το καλύτερο είναι να κάνετε online κράτηση για τη διαδρομή με ταξί από το λιμάνι του Λαυρίου προς το κέντρο της Αθήνας ή να καλέσετε πριν την άφιξη σας στο: +30 2292024200.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

2007 goFerry.gr © All rights reserved