Απολαύστε το ταξίδι σας | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Αντικύθηρα Ιστορία

go ferry destination

Με μόλις 45 μόνιμους κατοίκους και έκταση 17,5 τ.χλμ., το νησάκι των Αντικυθήρων (ή, αλλιώς, Τσιριγότο) βρίσκεται μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Oι κάτοικοί του ασχολούνται με την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και την αμπελουργία. Η ιστορία του νησιού χάνεται στους προϊστορικούς χρόνους. Πρώτοι κάτοικοί του φέρονται να ήταν οι Δόλοπες, τους οποίους ακολούθησαν οι Δρύοπες και οι Κρήτες. Οι Ρωμαίοι κατακτητές έστελναν εδώ τους ανεπιθύμητους και τους ανυπότακτους υπηκόους τους, ενώ αργότερα το νησί έγινε ορμητήριο πειρατών.

Στις αρχές του 20ού αι. ανελκύστηκαν από τη θάλασσα των Aντικυθήρων δύο χάλκινα αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας: ο περίφημος Έφηβος των Aντικυθήρων (340 π.X.) και ο μηχανισμός για αστρονομικούς και ημερολογιακούς υπολογισμούς (γύρω στο 80 π.X.), που βρίσκονται στο Eθνικό Aρχαιολογικό Mουσείο. Όντας ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές, το νησί χαρακτηρίζεται από σπάνια φυσική ομορφιά, με χαμηλούς λόφους, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, γραφικά εκκλησάκια, σπηλιές και πολλά μονοπάτια, τα οποία αποτελούν μοναδική ευκαιρία για περιπάτους κι εκδρομές με τα πόδια.

Απέχουν 17 ναυτικά μίλια από το ακρωτήρι Καπέλλο, στο νότιο άκρο των Κυθήρων. Συνδέονται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά, το Γύθειο και τη Νεάπολη Λακωνίας, τα Κύθηρα και το Καστέλι Κίσσαμου (νομός Χανίων Κρήτης).

2007 GOFERRY © All rights reserved