Αλοννησος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Αλοννησος Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Αλόννησο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Μοναστήρια - Kυρά Παναγιά
To μοναστήρι της Κυρά-Παναγιάς βρίσκεται στο ομώνυμο νησάκι, το πιο ενδιαφέρον και το πιο μεγάλο μεγαλύτερο από τα μικρά νησιά τα νησάκια της Aλοννήσου που βρίσκονται κοντά στην Αλόννησο.
Η μονή της Παναγίας εναι μετόχι της μονής Mεγίστης Λαύρας του Άθω και βρίσκεται σε ένα μικρό φυσικό λιμάνι στα ανατολικά του νησιού. Είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Το μοναστήρι είναι χτισμένο το 1.100 πάνω σε παλαιοχριστιανικά ερείπια του 6ου - 1ου μ.Χ αιώνα και έχει καθολικό του 16ου αιώνα.
Χτισμένη το 1100 πάνω σε παλαιοχριστιανικά ερείπια του 1ου αιώνα μ.Χ., αποτελεί μετόχι της Μονής Mεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους και είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Το καθολικό της είναι του 16ου αιώνα, ενώ σώζεται ένας παλιός αλευρόμυλος και το λιοτρίβι, που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί για τις ανάγκες του μοναστηριού.
Το μοναστήρι, που βρίσκεται σε μικρό φυσικό λιμάνι στα ανατολικά του νησιού, διαθέτει ξενώνα και για να το επισκεφθεί κάποιος, μπορεί να πάρει το καΐκι από το Πατητήρι.

Ερημονήσια του Θαλάσσιου Πάρκου
Βρίσκονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου, που αποτελεί βιότοπο σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, με σπουδαιότατα υποθαλάσσια οικοσυστήματα. Συγκροτούν τον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων (Ζώνη Α).

Τα νησιά
Γιούρα ή Γυάρος (που σημαίνει «σπηλαιώδης»). Νησί με μια τεράστια σπηλιά, όπου ζει ένα σπάνιο είδος αγριόγιδου.
Kυρά Παναγιά. Εδώ βρίσκεται το ομώνυμο Μοναστήρι (12ου αι.), μετόχι της Mεγίστης Λαύρας του Άθω, στο οποίο διατηρούνται σε άριστη κατάσταση παλιό λιοτρίβι και αλευρόμυλος. Το νησί έχει δύο μεγάλους φυσικούς όρμους, τον Άγιο Πέτρο (Δ) και τον Πλανήτη (A). Ο τελευταίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου.
Ξηρό ή Περιστέρα. Ακατοίκητο νησάκι της Ζώνης Α, που βρίσκεται πολύ κοντά στις ανατολικές ακτές της Αλοννήσου, απέναντι από τη Στενή Βάλα, με ωραίες αμμουδιές για ήσυχα μπάνια.
Πιπέρι. Εδώ είναι το κέντρο του Θαλάσσιου Πάρκου και η προσέγγιση απαγορεύεται. Απαγορεύεται, επίσης, η πλεύση οποιουδήποτε σκάφους σε ακτίνα 3 μιλίων.
Σκάτζουρα. Φημίζεται για το Μοναστήρι της Eυαγγελίστριας.
Ψαθούρα. Το μοναδικό ηφαιστειογενές νησί στις Β. Σποράδες, όπου υπάρχουν ερείπια καταποντισμένης αρχαίας πόλης. Η καθίζηση που υπέστη πιθανόν το νησί στα αρχαία χρόνια το χώρισε στην Ψαθούρα και την Ψαθουροπούλα. Στις σπηλιές του νησιού ζουν μεσογειακές φώκιες.

2007 GOFERRY © All rights reserved