Πλοία για Αλόννησο | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Αλόννησος

Δρομολόγια πλοίων για Αλόννησο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Ακτοπλοικα εισιτηρια για Αλόννησο
 

Η Αλόννησος είναι ιδανική για όσους απολαμβάνουν πραγματικά ήρεμες διακοπές. Είναι το πιο απομακρυσμένο νησί του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων και επίσης είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της κύριας περιοχής του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου των Σποράδων (Ζώνη Β) που δημιουργήθηκε το 1992. Είναι καταφύγιο σπάνιων ειδών πουλιών και της Μεσογείου φώκια monachus monachus.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Αλόννησο;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Αλόννησο

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Αλόννησο με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Αλόννησο εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Αλόννησο
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Αλόννησο;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Αλόνησο σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Αλόννησο
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Αλοννήσου τα τελευταία χρόνια πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Αλόννησο είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Άγιο Κήρυκο και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Αλόννησο

Η Αλόννησος συνδέεται με τον Βόλο, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Αλόννησο πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Δρομολόγια για Αλόννησο
 

Δρομολόγια πλοίων για Αλόνησσο

 • Από το λιμάνι του Βόλου αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία για Αλόνησσο.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Αλόνησσο εκτελούνται μόνο τη καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου Φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Αλονήσσου συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Εύβοια.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Αλόνησσο.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Αλόνησσο. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Πλοία για Αλλόννησο
 

Που βρίσκεται η Αλόνησσος

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Αλόνησσο;

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 3-4 ώρες απο Βόλο
 • 1.30 ώρα απο Σκιάθο
 • μισή με 1 ώρα απο Σκόπελο

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Αλόνησσο;

 • 40-70 Ευρώ, ανάλογα τον τύπο του πλοίου

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Αλόνησσο;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Το λιμάνι της Αλοννήσου

 • Το όνομα του λιμανιού είναι «Πατητήρι» ή «λιμάνι της Χώρας» και απέχει μόλις 2-3 χλμ. από τη Χώρα (ή Παλαιά Χώρα).

Δημόσια ΚΤΕΛ Αλόννησος

 • Θα βρείτε τακτικά δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ Πατητήρι και Παλιάς Πόλης (Χώρα) με βάση τις αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων και περιορισμένα δρομολόγια μεταξύ Πατητηριού και Στενής Βάλας. Τα εισιτήρια αγοράζονται στο λεωφορείο με κόστος 1,00 Ευρώ!

Ταξί στην Αλόννησο

 • Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο νησί να είναι διαθέσιμα μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η χρήση ταξί είναι ο κύριος τρόπος μεταφοράς για τους επισκέπτες. Η κούρσα από το λιμάνι Πατητήρι μέχρι την Παλιά Πόλη διαρκεί περίπου 10 λεπτά με ταξί και κοστίζει 10 ευρώ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα ταξί για να σας μεταφέρουν σε άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως το Βότση, η Στενή Βάλα και η παραλία Μηλιά που είναι προσβάσιμα μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων.
 • Πιάτσα ταξί: Απέναντι από το ξενοδοχείο Alkyon δίπλα στη στάση του λεωφορείου στο Πατητήρι
 • Τηλέφωνα ταξί: +30 6944564432, +30 6944564393, +30 6972250295, +30 6978881360

Συμβουλή: Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Αλόννησο έχουν δικό τους minibus και θα σας μεταφέρουν από το ξενοδοχείο στο λιμάνι ή το αντίστροφο. Δοκιμάστε να τους τηλεφωνήσετε για να μάθετε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη!

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για την Αλόννησο ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Νησί που προτείνεται για όσους επιθυμούν πραγματικά ήρεμες διακοπές, η Αλόννησος είναι το πιο απομακρυσμένο του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων και το μοναδικό κατοικημένο στην κυρίως περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων (Ζώνη Β), που δημιουργήθηκε το 1992. Aποτελεί καταφύγιο σπάνιων πτηνών και κυρίως της μεσογειακής φώκιας monachus monachus. O επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στο Θαλάσσιο Πάρκο (συνολικής έκτασης 2.200 τ. χλμ.) ακολουθώ…

Περισσότερα
2007 goFerry.gr © All rights reserved