Πλοία για Αίγινα | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Τι να δείτε στην Αίγινα

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Αίγινα και Ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Eκκλησία της Παναγίας
Την εκκλησία της Παναγίας ή Παναγίτσας η οποία κτίστηκε το 1906 στη θέση παλαιότερου ξωκλησιού του 1673, λίγο πριν τη μαρίνα του νησιού.
'Αγιος Διονύσιος

Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Διονυσίου. Είναι ο ναός όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίστηκε το 1828 ως πρώτος κυβερνήτης του νεότερου ελληνικού κράτους. Δείτε την όμορφη είσοδο, το εξαιρετικό μαρμάρινο τέμπλο και τις τρεις άγιες τράπεζες στο εσωτερικό.

'Aγιος Νικόλαος ο Θαλασσινός
Στον Άγιο Νικόλαο τον Θαλασσινό, το μικρό εκκλησάκι που «υποδέχεται» τους επισκέπτες στο λιμάνι της Αίγινας.

Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας, το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα (1829). Βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και περιλαμβάνει αγγεία, κεραμικά και γλυπτά από διάφορες περιόδους ζωής της πόλης. Στον προαύλιο χώρο εκτίθενται οι επιτύμβιες στήλες που έφερε ο Καποδίστριας από τη Ρήνια. Αποτέλεσαν εκθέματα του πρώτου Αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας.

Κολώνα
Ο αρχαιολογικός χώρο της Κολώνας βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Αίγινας. Το όνομά του οφείλεται στην αρχαία κολόνα που ορθώνεται στην κορυφή του, απομεινάρι του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα. Στον χώρο διακρίνεται ο μεγάλος οικισμός που ιδρύθηκε κατά την εποχή του χαλκού, γύρω στο 2500 π.Χ., κι εγκαταλείφθηκε το 1600 π.Χ.

Περιήγηση στην Κυψέλη-Αίγινα
Κυψέλη
Μεσόγειο χωριό στον δρόμο προς τη Σουβάλα. Στην περιοχή έχουν εντοπισθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Ευαγγελισμού, με τις ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Κάθε Σεπτέμβριο αναβιώνει το αρχαίο λατρευτικό έθιμο του Λειδινού, στο οποίο γίνεται αναπαράσταση της ταφής και της ανάστασης του Λειδινού με ομοίωμα νεκρού άντρα.Απέχει 3 χλμ. ΒΑ από την πόλη της Αίγινας.

Περιήγηση στο Μεσαγρό-Αίγινα
Με παράδοση στην κεραμική τέχνη, ο Μεσαγρός είναι ένα χωριό που προσφέρει θαυμάσια θέα στον πευκόφυτο λόφο του ναού της Αθηνάς Αφαίας. Αξίζει να δείτε το σπίτι του Αλέξανδρου Ροδάκη (1880), με ενδιαφέρουσα λαϊκή αρχιτεκτονική. Απέχει 9 χλμ. Α από την πόλη της Αίγινας.

Περιήγηση στην Παλαιοχώρα (Άγιος Νεκτάριος)
Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο, η Παλαιοχώρα είναι μια ερειπωμένη μεσαιωνική πόλη η οποία τον 13ο αι. ήταν πρωτεύουσα του νησιού. Καταστράφηκε το 1537 από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα και το 1654 καταλήφθηκε από τους Ενετούς. Εγκαταλείφθηκε από τα τέλη του 18ου αι., όταν άρχισε η οικοδόμηση της σημερινής πρωτεύουσας. Απέχει 6 χλμ. Α από την πόλη της Αίγινας.

Αξίζει να δείτε

 • Τη μονή του Αγίου Νεκταρίου, το σημαντικότερο προσκύνημα του νησιού. Ο ιδρυτής της πέθανε το 1920 και 41 χρόνια αργότερα ανακηρύχθηκε άγιος. Στη μονή υπάρχει ο τάφος του και στην εκκλησία φυλάσσονται τα λείψανά του σ’ έναν χώρο γεμάτο αφιερώματα των πιστών.
 • Την Παλαιοχώρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως ο «Μυστράς της Αίγινας». Λέγεται πως κάποτε υπήρχαν εδώ 365 εκκλησίες. Στις μέρες μας σώζονται 33 βυζαντινές εκκλησίες και το ασκηταριό του Αγίου Διονυσίου. Στην κορυφή του λόφου θα δείτε τα ερείπια του ενετικού κάστρου.
 • Τη σταυροπηγιακή μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας, στο κέντρο του νησιού, που ιδρύθηκε το 1403 και η προσφορά της υπήρξε πολύτιμη κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
 • Το χωριό Κοντός, χτισμένο σε εύφορο κάμπο, με δημοφιλείς ταβέρνες.

Εκδηλώσεις

 • Το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού, στη μονή της Χρυσολεόντισσας, τον Δεκαπενταύγουστο.
 • Επέτειος του θανάτου του Αγίου Νεκταρίου, στις 9 Νοεμβρίου, οπότε συγκεντρώνονται πολλοί επισκέπτες στη μονή.

Περιήγηση στη Σουβάλα-Αίγινα
Σουβάλα
Γνωστή για τις ιαματικές πηγές της, η Σουβάλα είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού και παραθεριστικό κέντρο. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία αλλά και στις ιαματικές πηγές Θέρμα της περιοχής. Πρόκειται για χλωρονατριούχο πηγή, κατάλληλη για αρθριτικές, δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις. Συνεχίζοντας προς τα ανατολικά του νησιού θα συναντήσετε τους παραθαλάσσιους οικισμούς Άγιοι και Βαγία με αρκετές αμμουδιές. Απέχει10 χλμ. ΒΑ από την πόλη της Αίγινας.

Αγία Μαρίνα
Κάποτε ήταν ο πλέον τουριστικός προορισμός του νησιού και γέμιζε από ξένους επισκέπτες. Πήρε το όνομα του από το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται στην άκρη του.Απέχει 13 χλμ. Α από το κέντρο της Αίγινας.

Αξίζει να δείτε

 • Το ναό της Αφαίας που θα συναντήσετε στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα. Πρόκειται για τον καλύτερα διατηρημένο δωρικό ναό του νησιού κι έναν από τους ωραιότερους αρχαίους ναούς. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους απέκτησε τη σημερινή του μορφή γύρω στο 500 – 490 π.Χ. Τα γλυπτά των αετωμάτων εκτίθενται στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου, αφού λεηλατήθηκαν το 1811 από τον Άγγλο Cockerell και το Γερμανό von Hallerstein. Σώζονται 24 από τις αρχικά 34 κολώνες. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται τοΑρχαιολογικό Μουσείο, με εκθέματα που προέρχονται από τον ναό της Αφαίας. Εδώ θα δείτε το αναστηλωμένο αέτωμα καθώς και αντίγραφο του αγάλματος της θεάς Αθηνάς.
 • Το λιλιπούτειο χωριό Πόρτες (7 χλμ. Ν).

Δραστηριότητες

 • Θαλάσσια σπορ.
 • Ψαροντούφεκο.

Εκδηλώσεις

 • Μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, στις 17 Ιουλίου, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου απ’ όλο το νησί.

Περιήγηση στην Πέρδικα-Αίγινα
Πέρδικα
Είναι από τους πιο ήσυχους και γραφικούς παραλιακούς οικισμούς του νησιού, με αρκετές ψαροταβέρνες κι εστιατόρια. Βρίσκεται στη νοτιότερη άκρη της Αίγινας και αποτελεί διάσημο στέκι όλων των ιστιοπλόων που πλέουν στον Σαρωνικό. Ανατολικά βρίσκεται το ορεινό χωριό Σφεντούρι κτισμένο αμφιθεατρικά σε όμορφη τοποθεσία.Απέχει 9 χλμ. Ν από την πόλη της Αίγινας.

Δραστηριότητες

 • Κολύμπι στις παραλίες Κλίμα ή Κλειδί, Σαρπά αλλά και στην άκρη του χωριού, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Σώζοντος.
 • Εκδρομή στη Μονή με μικρά καΐκια. Είναι ένα μικρό νησάκι με πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, στο οποίο φιλοξενούνται σπάνια αγριοκάτσικα.
 • Ιστιοπλοΐα.
 • Ψαροντούφεκο.

Εκδηλώσεις

 • Πανηγύρι του Αγίου Σώζοντος, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Περιήγηση στη Παχιά Ράχη-Αίγινα
Όμορφος οικισμός, αμφιθεατρικά κτισμένος με πέτρινα σπίτια. Σχεδόν 500 μ. μετά το χωριό είναι οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης. Κοντά είναι το Ελλάνιο Όρος με την κορυφή του να αποτελεί το ψηλότερο σημείο του νησιού. Εκεί είναι τα ερείπια ιερού του Ελλάνιου Δία. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα χωριά Τζίκηδες, Λαζάρηδες, Ανιτσαίον.Απέχει 6 χλμ. ΝΑ από την πόλη της Αίγινας.

2007 GOFERRY © All rights reserved