Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Λειψοί

Υπέροχο θαλάσσιο τοπίο πίσω απο την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κοντά στην παραλία των Λειψών

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Λειψοί. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Λειψοί

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Λειψοί.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Λειψοί, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Λειψοί απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Λειψοί

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Λειψοί!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Λειψοί
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Λειψοί
 • Αναλυτικές τιμές για Λειψοί όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Λειψοί σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Λειψοί!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Λειψοί. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Λειψοί

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Λειψοί και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Λειψοί αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Λειψοί. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Λειψοί

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Λειψοί.

Λίγα λόγια για τους Λειψούς

Νησί που ενδείκνυται για ήσυχες διακοπές, με τοπίο και ανθρώπους που θα σας εμπνεύσουν την εσωτερική ηρεμία. Οι κάτοικοι λένε πως ίσως ήταν ο τόπος αυτός και όχι η Καλυψώ που σαγήνευσε τον Οδυσσέα, όταν βρέθηκε εδώ, παρεκκλίνοντας από την ρότα του κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη.
Οι Λειψοί βρίσκονται στα βόρεια Δωδεκάνησα και είναι το μεγαλύτερο από μια συστάδα νησιών και νησίδων τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον (ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000, το δίκτυο των οικοτόπων και προστατευόμενων περιοχών με βάση διεθνείς συνθήκες).
Οι Λειψοί βρίσκονται ανάμεσα στην Πάτμο και τη Λέρο και κατοικήθηκαν από τους προϊστορικούς χρόνους. Ο σημερινός, μοναδικός οικισμός του νησιού, ιδρύθηκε το 1669 από έναν Κρητικό ονόματι Ηλία. Οι Λειψοί ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1948. Έχουν έκταση 16 τ. χλμ., μήκος ακτών 35 χλμ. και πληθυσμό 700 κατοίκους. Συνδέονται ακτοπλοϊκά με την Λέρο και την Πάτμο.

Αξίζει να δείτε
Τη μεγαλόπρεπη εκκλησία του Aγίου Iωάννη του Θεολόγου, δίπλα στην πλατεία με το Δημαρχείο και το Μουσείο, όπου υπάρχει εικόνα της Παναγίας της Μαύρης του 1500.
Το Εκκλησιαστικό-Λαογραφικό Μουσείο, που περιλαμβάνει εκκλησιαστικά κειμήλια και μια μικρή αρχαιολογική συλλογή.
Την Παναγιά του Χάρου, σε απόσταση 1,5 χλμ. από τον οικισμό των Λειψών. Είναι η μοναδική εικόνα στην Ελλάδα, στην οποία η Παναγία δεν κρατά το Θείο Βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Το μοναστήρι και η εικόνα χρονολογούνται από το 1600.

Γύρω νησιά
Γύρω από τους Λειψούς, υπάρχουν περίπου 25 ακατοίκητα νησάκια. Τα μεγαλύτερα είναι το Μακρονήσι και το Φράγκο νοτιοδυτικά, η Κουλούρα νοτιοανατολικά, τα Ασπρονήσια ανατολικά, και τα Ρεφούλια στα βόρεια. Αρκετά από αυτά είναι επισκέψιμα με τουριστικά καραβάκια, που πραγματοποιούν εκδρομές.

Το νησί των Λειψών κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους., Σε διάφορα σημεία έχουν βρεθεί αγγεία και επιγραφές των κλασικών χρόνων, που αναφέρουν το νησί ως Λειψία, όνομα που πήρε εξαιτίας του ελλειπτικού σχήματός του. Τον 11ο αιώνα παραχωρήθηκε από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ Κομνηνό στη Μονή της Πάτμου όπου και παρέμεινε μέχρι το 1522. Αυτή η περίοδος ήταν μάλλον η σημαντικότερη στην ιστορία του και συνοδεύτηκε με την ίδρυση πολλών μοναστηριών, αρκετά από τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα. Αργότερα στο νησί μετοίκησαν Κρήτες, που ίδρυσαν και το σημερινό, μοναδικό οικισμό του νησιού. Οι Λειψοί ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1948.

Τι να δείτε

Λειψοί - Μνημεία
Το νησί είναι διάσπαρτο από μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στη θέση Κάστρο στη νότια πλευρά των Λειψών, βρέθηκαν ερείπια αρχαίας Ακρόπολης και βωμός αφιερωμένος στον Γενέθλιο Δία, ενώ στη θέση Κουσέλι υπάρχουν λείψανα τρίκλιτης βασιλικής με ψηφιδωτά δάπεδα και βαπτιστήριο, πιθανότατα του 5ου αιώνα.
Στη θέση Κατσαδιά, επίσης νότια, εκεί όπου σήμερα είναι κτισμένες οι εκκλησίες του Αγίου Σπυρίδωνος και του Αγίου Παντελεήμονος, βρέθηκαν ψηφιδωτά των ελληνιστικών χρόνων. Τα μαρμάρινα λείψανα στην εκκλησία της Παναγιάς του Χάρου, που θεωρείται μία από τις παλαιότερες εκκλησίες των Δωδεκανήσων (13ος -14ος αι.), αποδεικνύουν ότι χτίστηκε πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού.

Λειψοί - Παραλίες
Οι Λειψοί διαθέτουν όμορφες παραλίες, άλλοτε αμμώδεις, άλλοτε βοτσαλωτές και άλλοτε βραχώδεις, που εντυπωσιάζουν με το άγριο φυσικό τους τοπίο.
Οι πιο κοντινές παραλίες στον κύριο οικισμό των Λειψών είναι η Λιεντού και ο Κάμπος, που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. Στις βορειοανατολικές ακτές βρίσκεται ο Πλατύς Γιαλός, μια μεγάλη αμμουδιά που θεωρείται από τις ωραιότερες του νησιού. Η Κατσαδιά και η Παπανδριά είναι επίσης αμμουδιές και βρίσκονται στα νότια του νησιού. Λίγο ανατολικότερα η Χοχλακούρα εντυπωσιάζει με τα επίπεδα βράχια της και τις θαλάσσιες σπηλιές της, ενώ το Μονοδένδρι, η Φουντάνα, ο Ξηρόκαμπος, το Τουρκόμνημα και οι Καμάρες είναι πιο μακρινές και απομονωμένες, αλλά αξίζει να τις επισκεφθείτε για την ιδιαιτερότητα του τοπίου τους. Εάν επιλέξετε να έρθετε στο νησί με σκάφος, μπορείτε να δέσετε στο λιμάνι όπου θα βρείτε σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων.

Λειψοί - παραδοσιακά προϊόντα
Το κόκκινο ημίγλυκο κρασί είναι το κύριο παραγωγικό προϊόν των Λειψών. Πρόσφατα μάλιστα οι Λειψοί εντάχθηκαν στην Ένωση Οινοποιητικών Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα και αν δεν επισκεφθείτε το νησί στη «Γιορτή Κρασιού», μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την εξαιρετική γεύση του και το πλούσιο άρωμά του. Δοκιμάστε επίσης ντόπια κρέατα και τυριά, ντοματάκια φρέσκα και αποξηραμένα και ξεροτήγανα. Στο λιμάνι υπάρχουν μικρά ταβερνάκια-μπακάλικα, που σερβίρουν νοστιμότατους μεζέδες, ενώ στις παραλιακές ταβέρνες θα απολαύσετε μεταξύ άλλων και φρέσκο ψάρι.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Town Hall: 22470 41209, 22470 41206, 22470 41333, 22470 41411
Infirmary: 22470 41204
Police Station: 22470 41222
Harbour Master: 22470 41133
Municipal Refuelling Facility: 22470 41101

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη