Μονοήμερη στη Σαντορίνη

Πολυτελές ξενοδοχείο στη Σαντορίνη με θέα στην καλντέρα
 • Εισαγωγή
 • Αναχωρήσεις
 • Πρόγραμμα
 • Τι να δείτε
 • Μέσα μεταφοράς

Προγραμματίστε μια μονοήμερη εκδρομή με πλοίο στη Σαντορίνη, ένα «γεωλογικό φαινόμενο» γνωστό για τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα, την εκπληκτική θέα και τα γραφικά ορεινά χωριά.

Η Σαντορίνη, ένα γραφικό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, φημίζεται για τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, τα ασβεστωμένα κτίρια και τα κρυστάλλινα νερά της. Αυτός ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός φημίζεται για τη μοναδική αρχιτεκτονική του, με κτίρια σκαρφαλωμένα σε γκρεμούς και θέα στη θάλασσα.

Η Σαντορίνη είναι επίσης γνωστή για τις ιδιαίτερες παραλίες της, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών με κόκκινη και μαύρη άμμο που σχηματίστηκαν από ηφαιστειακή δραστηριότητα. Η πλούσια ιστορία του νησιού, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας μινωικής πόλης του Ακρωτηρίου, προσθέτει στη γοητεία του για τους λάτρεις της ιστορίας.

Επιπλέον, η τοπική κουζίνα της Σαντορίνης, που περιλαμβάνει φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, είναι το αποκορύφωμα για τους λάτρεις του φαγητού.

Είτε εξερευνάτε τα γοητευτικά χωριά, είτε χαλαρώνετε στις παραλίες ή θαυμάζετε τη θέα που κόβει την ανάσα, η Σαντορίνη προσφέρει μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία στους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Αυτή η μονοήμερη εκδρομή σας δίνει την ευελιξία να εξερευνήσετε το νησί χωρίς καθορισμένο πρόγραμμα ή επιπλέον κόστος.

Από ποια νησιά μπορώ να επισκεφτώ τη Σαντορίνη για μια μέρα;

Υπάρχουν καθημερινές πρωινές αναχωρήσεις από τα νησιά των Κυκλάδων:

Οι ημερήσιες αναχωρήσεις για τη Σαντορίνη ενδέχεται να αλλάξουν ανά εποχή, επομένως ελέγξτε τη μηχανή αναζήτησής μας για τις πιο πρόσφατες ημερομηνίες, δρομολόγια, τιμές και διαθεσιμότητα.

Η διάρκεια του ταξιδιού και ο χρόνος παραμονής στο νησί της Σαντορίνης εξαρτάται από την επιλεγμένη διαδρομή του πλοίου, το πλοίο και τις καιρικές συνθήκες. Επιλέξτε ανάμεσα σε πολλές καθημερινές διαδρομές μετ' επιστροφής ανάλογα με τον προτιμώμενο χρόνο παραμονής σας στη Σαντορίνη!

Ημερήσια εκδρομή Διάρκεια διάβασης Χρόνος παραμονής στο νησί
Πάρος προς Σαντορίνη περ. 1,5 ώρα από 6 έως 11 ώρες
Νάξος προς Σαντορίνη περ. 1,5 ώρα από 5 έως 8 ώρες
Μύκονος προς Σαντορίνη περ. 2 ώρες από 5 έως 7 ώρες
Ηράκλειο προς Σαντορίνη περ. 1,5 ώρα από 5 έως 8 ώρες
Ίος προς Σαντορίνη περ. 35 λεπτά από 6 έως 11 ώρες

Ημερήσια εκδρομή Πάρου στη Σαντορίνη

Η διαδρομή με το πλοίο από την Πάρο στη Σαντορίνη είναι ένας δημοφιλής και βολικός τρόπος για να ταξιδέψετε ανάμεσα σε αυτά τα δύο όμορφα ελληνικά νησιά. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες εκτελούν αυτό το δρομολόγιο, προσφέροντας μια σειρά επιλογών στους ταξιδιώτες. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως περίπου 1,5 ώρα, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τις συνθήκες της θάλασσας.

Συνιστάται να ελέγχετε εκ των προτέρων τα δρομολόγια των πλοίων και να κάνετε κράτηση εισιτηρίων, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο αιχμής, για να εξασφαλίσετε τις προτιμώμενες ώρες ταξιδιού σας. Τα πλοία προσφέρουν άνετα καθίσματα, ανέσεις στο πλοίο και εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τη διαδρομή. Εάν σχεδιάζετε μια ημερήσια εκδρομή, η διαδρομή με το πλοίο από την Πάρο στη Σαντορίνη προσφέρει μια γραφική και απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία για τους επισκέπτες που εξερευνούν τα νησιά των Κυκλάδων.

Ημερήσια εκδρομή από τη Νάξο στη Σαντορίνη

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες εκτελούν αυτό το δρομολόγιο, προσφέροντας μια σειρά από ώρες αναχώρησης και τύπους πλοίων που ταιριάζουν στις διαφορετικές προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως περίπου 1,5 ώρα, ανάλογα με το πλοίο που επιλέγεται. Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τη διάρκεια της διέλευσης, καθιστώντας το μια γραφική και ευχάριστη εμπειρία. Σας συμβουλεύουμε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια εκ των προτέρων, ειδικά την περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου, για να τα εξασφαλίσετε.

Επιπλέον, συνιστάται να ελέγχετε τα πιο πρόσφατα δρομολόγια και τυχόν ταξιδιωτικές συμβουλές πριν προγραμματίσετε το ταξίδι, καθώς τα δρομολόγια των φέρι μπορεί να υπόκεινται σε αλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων.

Ημερήσια εκδρομή από τη Μύκονο στη Σαντορίνη

Η ακτοπλοϊκή διαδρομή που συνδέει τη Μύκονο και τη Σαντορίνη είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής και βολικός τρόπος μεταφοράς μεταξύ αυτών των δύο εκπληκτικών ελληνικών νησιών. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες δραστηριοποιούνται σε αυτή τη διαδρομή, παρέχοντας καθημερινές αναχωρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται συνήθως από 2 έως 3 ώρες, ανάλογα με το συγκεκριμένο πλοίο και τις επικρατούσες θαλάσσιες συνθήκες.

Είναι απαραίτητο να ελέγξετε προσεκτικά τα δρομολόγια των πλοίων και να εξασφαλίσετε τα εισιτήρια εκ των προτέρων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση είναι στο αποκορύφωμά της. Οι αναχωρήσεις από τη Μύκονο γίνονται στο κεντρικό λιμάνι (Τουρλός), με αφίξεις στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη.

Οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τη διάρκεια της διέλευσης, ενισχύοντας τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Συνιστάται η έγκαιρη άφιξη στα λιμάνια για τη διευκόλυνση της διαδικασίας επιβίβασης και για να παραμένετε ενήμεροι για τυχόν ενημερώσεις ή τροποποιήσεις στο ωράριο των πλοίων.

Ημερήσια εκδρομή από την Κρήτη στη Σαντορίνη

Η ακτοπλοϊκή γραμμή από την Κρήτη στη Σαντορίνη λειτουργεί όλο το χρόνο, με πολλαπλές καθημερινές αναχωρήσεις κατά την τουριστική περίοδο αιχμής. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως περίπου 2 ώρες, με αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη. Ο χρόνος ταξιδιού εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου και τις συνθήκες της θάλασσας. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν αυτό το δρομολόγιο, παρέχοντας μια σειρά επιλογών σχετικά με τις ώρες αναχώρησης και τις ανέσεις του πλοίου. Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε συμβατικά πλοία και ταχύπλοα καταμαράν, με τα τελευταία να προσφέρουν μια ταχύτερη αλλά ελαφρώς πιο ακριβή ταξιδιωτική εμπειρία. Συνιστάται να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση είναι μεγάλη.

Αν προτιμάτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή από τα Χανιά στη Σαντορίνη, θα πρέπει πρώτα να φτάσετε στο λιμάνι του Ηρακλείου χρησιμοποιώντας το δημόσιο λεωφορείο (ΚΤΕΛ). Πληροφορίες για τις αναχωρήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ημερήσια εκδρομή από την Ίο στη Σαντορίνη

Το πλοίο από την Ίο προς τη Σαντορίνη λειτουργεί τακτικά κατά την τουριστική περίοδο αιχμής, συνήθως από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Οκτωβρίου. Ο χρόνος ταξιδιού μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τις συνθήκες της θάλασσας, αλλά γενικά χρειάζονται περίπου 35 λεπτά για να ταξιδέψετε μεταξύ των δύο νησιών. Αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν αυτό το δρομολόγιο, παρέχοντας μια σειρά από δροολόγια και επιλογές εισιτηρίων για να εξυπηρετήσουν διαφορετικές ταξιδιωτικές προτιμήσεις.

Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τη γραφική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τη διάρκεια της διέλευσης και οι εγκαταστάσεις στα πλοία συνήθως περιλαμβάνουν άνετα καθίσματα, αναψυκτικά και τουαλέτες.

Συνιστάται να ελέγχετε τα τελευταία δρομολόγια και να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων, ειδικά κατά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες, για να εξασφαλίσετε ένα ομαλό και ευχάριστο ταξίδι μεταξύ Ίου και Σαντορίνης.

Πρόγραμμα ημερήσιας εκδρομής στη Σαντορίνη

Το πρωί

 • Κανονίστε τη δική σας μεταφορά στο λιμάνι αναχώρησης. Σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση για μια φθηνή ιδιωτική μεταφορά.
 • Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να βρίσκεστε στο λιμάνι τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή σας
 • Ολοκληρώστε το check-in σας online ή παραλάβετε τα εισιτήρια επιβίβασής σας από το λιμενικό γραφείο της αντίστοιχης εταιρείας και επιβιβαστείτε στο πλοίο για Σαντορίνη
 • Ενώ βρίσκεστε στο πλοίο, μπορείτε να απολαύσετε ένα κρύο ρόφημα ή ακόμα και να πάρετε πρωινό στο σνακ μπαρ
 • Άφιξη στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη και οργανώστε τη μεταφορά σας είτε με το δημόσιο λεωφορείο είτε με ταξί

Το απόγευμα

 • Επιστροφή στο λιμάνι του Αθηνιού και επιβίβαση στο πλοίο έγκαιρα
 • Μετά από σύντομο χρόνο διέλευσης, επιστρέψτε στον κύριο προορισμό σας

Τι να δείτε στη Σαντορίνη

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το τι μπορείτε να δείτε στη Σαντορίνη σε μια μέρα:

Ξεκινήστε τη μέρα σας επισκεπτόμενοι το εμβληματικό χωριό της Οίας, γνωστό για τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα και τα γραφικά ασβεστωμένα κτίρια. Κάντε μια βόλτα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και εξερευνήστε τα γοητευτικά καταστήματα, τις γκαλερί τέχνης και τα καφέ. Μην χάσετε την ευκαιρία να απαθανατίσετε τη μαγευτική θέα της καλντέρας και του Αιγαίου από το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας.

Κατευθυνθείτε στα Φηρά, την πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Σαντορίνης, και επισκεφθείτε το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας για να μάθετε για την αρχαία ιστορία του νησιού και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Κάντε έναν χαλαρό περίπατο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και θαυμάστε την πανοραμική θέα στους ηφαιστειογενείς βράχους και τη θάλασσα.

Εξερευνήστε τα αρχαία ερείπια του Ακρωτηρίου, που συχνά αποκαλείται «Μινωική Πομπηία». Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στον προηγμένο πολιτισμό που άκμασε στη Σαντορίνη πριν από την καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη. Θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα κτίρια, τους δρόμους και τις τοιχογραφίες που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού.

Επισκεφθείτε την παραλία με τη μαύρη άμμο της Περίσσας ή την παραλία με την κόκκινη άμμο στο Ακρωτήρι για ένα χαλαρωτικό απόγευμα δίπλα στη θάλασσα.

Κάντε μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά, χαλαρώστε στις ξαπλώστρες ή επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα ή κωπηλασία.

Δοκιμάστε κάποια τοπική κουζίνα σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες ή τα εστιατόρια με θαλασσινά της Σαντορίνης. Απολαύστε φρέσκα πιάτα με θαλασσινά, παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και τοπικές σπεσιαλιτέ όπως φάβα (πουρές κίτρινου αρακά) και κεφτέδες ντομάτας (τηγανητές ντομάτας). Συνδυάστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι Ασύρτικο, ένα τραγανό λευκό κρασί που παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στο ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης.

Ολοκληρώστε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στο οινοποιείο Santo ή σε άλλο τοπικό οινοποιείο για να γνωρίσετε τη διάσημη οινική κουλτούρα της Σαντορίνης. Κάντε μια ξενάγηση στους αμπελώνες, μάθετε για τις μοναδικές μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας που χρησιμοποιούνται στο νησί και απολαύστε μια συνεδρία οινογευσίας με κρασιά Ασύρτικο, Νυκτέρι και Vinsanto.

Αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που προσφέρει η Σαντορίνη για μια αξέχαστη ημερήσια εκδρομή. Είτε σας ενδιαφέρει η ιστορία, η φυσική ομορφιά, οι γαστρονομικές απολαύσεις ή η γευσιγνωσία κρασιού, υπάρχει κάτι για όλους να απολαύσουν σε αυτό το μαγευτικό ελληνικό νησί.

Μέσα μεταφοράς στη Σαντορίνη

 • Η πιο βολική επιλογή είναι να κλείσετε μια ιδιωτική μεταφορά εκ των προτέρων για να φύγετε αμέσως από το λιμάνι του Αθηνιού και να επωφεληθείτε από το χρόνο σας στη Σαντορίνη
 • Κατά τη θερινή περίοδο, υπάρχει συχνή συγκοινωνία με τα δημόσια λεωφορεία από το λιμάνι του Αθηνιού προς τα χωριά της Σαντορίνης
 • Πάρτε ταξί από το λιμάνι για να σας μεταφέρει σε όποιο σημείο του νησιού προτιμάτε
Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη