Απολαύστε το ταξίδι σας | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Διαμονή στο πλοίο

go ferry destination
Άνετες πολυθρόνες, αριθμημένες και διακεκριμένες θέσεις, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες και οικονομικά καθίσματα. Υπάρχει μια σειρά από επιλογές κατηγορίας διαμονής που μπορείτε να επιλέξετε για ένα ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι στον προορισμό σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ

Kathgories Ploivn 01 image
 

Τα φέρυ είναι κατηγορίες πλοίων που δραστηριοποιούνται σε θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές και συνήθως είναι το βασικότερο μέσο μεταφοράς. Σε περιοχές όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Σκανδιναβία κ.λπ., τα πλοία της ακτοπλοίας χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τη μεταφορά των επιβατών από τη μια χώρα στην άλλη, αλλά και για τη μεταφορά οχημάτων και εμπορευμάτων

Ο σχεδιασμός αυτών των πλοίων εξαρτάται από το μήκος της διαδρομής, την απαιτούμενη χωρητικότητα επιβατών και οχημάτων, τις απαιτήσεις ταχύτητας και τις συνθήκες καιρού που πρέπει να αντιμετωπίσει το σκάφος.

Μερικές κατηγορίες των βασικότερων πλοίων είναι τα:

 • Συμβατικά Φέρυ
 • Ταχύπλοα & Catamaran Φέρυ
 • Flying Dolphins & Flying Cats

ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΦΕΡΥ & ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Symvatika Ferry 01 image
 

Ο τύπος των συμβατικών φέρυ είναι πλοία που μεταφέρει επιβάτες και οχήματα συνήθως σε μακρινούς προορισμούς. Αποτελούν μέρος των μέσων μαζικής μεταφοράς σε όλες τις χώρες που βρέχονται απο θάλασσα, επιτρέποντας την άμεση διέλευση μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών με πολύ χαμηλότερο κόστος από τις υπόλοιπες κατηγορίες μεταφοράς. Τα πλοία αυτά μοιάζουν περισσότερο με το κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να διασκεδάσουν τους επιβάτες του κατά τη διάρκεια της πλεύσης.

Σε γενικές γραμμές, τα νεότερα πλοία έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις όπως εστιατόρια, μπαρ, σαλόνια με τηλεοράσεις, κινηματογράφους και καταστήματα.
Οι καμπίνες στα περισσότερα αυτά φέρυ είναι όμορφα διακοσμημένες αλλά λίγο μικρές. Υπάρχουν δίκλινες, τρίκλινες και τετράκλινες κουκέτες και οι περισσότερες έχουν ιδιωτικά μπάνια με ντους.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΣΗΣ & ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

Εστιατόρια, καφέ, μπαρ, WC και καταστρώματα είναι διαθέσιμα για κάθε κατηγορία καταλύματος. Οι εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι και οι καμπίνες είναι πλήρως κλιματιζόμενοι.

 • Τα περισσότερα οικονομικά καθίσματα είναι απλωμένα στα εξωτερικά καταστρώματα των πλοίων ενώ αυτά που βρίσκονται στο εσωτερικό, συνήθως κοντά στα μπαρ ή στις καφετέριες, είναι πιο άνετα και δυσεύρετα. Οι αποσκευές των επιβατών αποθηκεύονται σε ράφια που βρίσκονται σε όλο το πλοίο και μερικές φορές μακρυά απο το μέρος όπου θα καθήσετε.
 • Οι θέσεις αεροπορικού τύπου είναι αριθμημένες θέσεις, επομένως σε κάθε επιβάτη εκχωρείται μια συγκεκριμένη θέση. Είναι μεγάλα, άνετα και ανακλυώμενα καθίσματα και προσφέρονται για ένα σύντομο υπνάκο! Αυτά τα καθίσματα βρίσκονται σε χωριστούς χώρους στα εσωτερικά καταστρώματα του πλοίου και οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τις αποσκευές τους στα ράφια που βρίσκονται περιμετρικά του χώρου.
 • Το Business-class ή/και το VIP είναι ένα ξεχωριστό τμήμα στο πλοίο με μεγαλύτερα καθίσματα που είναι πιο άνετα απο αυτά της αεροπορικού. Τόσο οι Business όσο και οι VIP θέσεις προορίζονται μόνο για τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια για αυτά τα τμήματα.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε με περισσότερη άνεση (λίγο ακριβότερος ναύλος) μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια με κρεββάτι σε καμπίνα.

 • Οι καμπίνες πρώτης και στάνταρτ κατηγορίας είναι παρόμοιες μεταξύ των πλοίων των ναυτιλιακών εταιρειών και προσφέρουν καθαρά σεντόνια και πετσέτες, ιδιωτικά μπάνια και αρκετό χώρο για τις αποσκευές σας. Μπορούν να κοιμίσουν από 2 έως 4 επιβάτες.
 • Οι DELUXE είναι οι πιο ευρύχωρες και πολυτελείς καμπίνες που μπορεί κάποιος να επιλέξει. Όλες οι Deluxe καμπίνες περιλαμβάνουν επιπλέον παροχές, όπως πρόσβαση σε ιδιωτικό σαλόνι (εάν παρέχεται), υπηρεσία δωματίου, ιδιωτικό μπάνιο με ντους και τουαλέτα, σετ προϊόντων περιποίησης, τηλεόραση επίπεδης οθόνης με DVD player (όχι σε όλα τα πλοία), Ντουλάπα, πρίζα και πιστολάκι μαλλιών, μεγάλα παράθυρα με θέα στη θάλασσα.
 • Εξωτερικές καμπίνες είναι αυτές που έχουν παράθυρο με θέα στη θάλασσα και συνήθως βρίσκονται περιμετρικά του πλοίου στα υψηλότερα καταστρώματα.
 • Οι εσωτερικές καμπίνες δεν έχουν παράθυρο ή φινιστρίνι αφού είναι τοποθετημένες στη μέση του πλοίου (από πλευρική και όχι κάθετη, άποψη). Γενικά, εάν υποφέρετε από ναυτία, μια εσωτερική καμπίνα είναι καλύτερη, καθώς υπάρχει ελαφρώς λιγότερο κούνημα.

Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση με καμπίνα για τα μεγάλα σε διάρκεια ταξίδια ή για νυχτερινές διαδρομές!

ΤΑΧΥΠΛΟΑ & CATAMARAN ΦΕΡΥ

Highh Speed Ferries 01 image
 

Τα Ταχύπλοα και τα Catamaran Φερυ είναι ένα δημοφιλές είδος πλοίων που αναπτύσουν υψηλές ταχύτητες και χρησιμοποιούνται σε κοντινότερους προορισμούς. Έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν επιβάτες και οχήματα. Τα περισσότερα πλοία παρέχουν μπαρ, τηλεόραση και μικρά καταστήματα.
Είναι γενικά μεγάλης χωρητικότητας και προσφέρουν αεροπορικά καθίσματα σε Οικονομική και Διακεκριμένη θέση.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 • Τα οικονομικά ή/και τα καθίσματα αεροπορικού τύπου είναι αυτά που προτιμούν οι περισσότεροι επιβάτες. Είναι δεσμευμένες αριθμημένες θέσεις και πιο ευρύχωρες από αυτές του αεροπλάνου.
 • Οι Διακεκριμένες θέσεις ή/και VIP ευρίσκονται στο υψηλότερο κατάστρωμα και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση και θέα. Τόσο οι Διακεκριμένες όσο και οι VIP χώροι έχουν τα δικά τους μπαρ και περιορίζονται μόνο για τους επιβάτες που κρατούν εισιτήρια για αυτά τα τμήματα.

ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΑ & FLYING CATS

Flying Dolphin image
 

Τα Υδροπτέρυγα & Flying Cats Φέρυ προσφέρουν το πλεονέκτημα της ταχύτητας σε πεζούς επιβάτες αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων. Το σχήμα τους είναι στενόμακρο και έχουν μόνο καθίσματα αεροπορικού τύπου και συνήθως εκτελούν μικρές διαδρομές από το ένα λιμάνι στο άλλο, όπως π.χ. από Πειραιά για Αίγινα, Ύδρα, Πόρο και άλλα νησιά του Σαρωνικού, από Βόλο για Σκιάθο και Σκόπελο, από Νάπολη προς Κάπρι και από Λανζαρότε προς Φουερτεβεντούρα.

 • Οι Οικονομικές θέσεις και τα καθίσματα αεροπορικού τύπου είναι δεσμευμένες αριθμημένες θέσεις.
2007 goFerry.gr © All rights reserved