Μπριντιζι Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Μπριντιζι Τι να δειτε

go ferry destination
Πλοίο από/πρός Πρίντεζι | Ακτοπλοικά εισιτήρια απο και προς Πρίντεζι με αναλυτικά δρομολόγια και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Τι να δείτε στο Μπρίντιζι

  • Τις Ρωμαϊκές Στήλες, οι οποίες ανέκαθεν θεωρούνταν το σύμβολο της πόλης. Για πολλά χρόνια οι στήλες συμβόλιζαν το τέλος του δρόμου “Via Appia”, αλλά στην ουσία αποτελούσαν σήμα κατατεθέν για όσους ταξιδευτές αναζητούσαν το λιμάνι. Σήμερα, μόνο η μία στήλη παραμένει άθικτη, καθώς η δεύτερη έπεσε το 1528 και μόνο ένα μέρος της είναι αβλαβές.
  • To Κάστρο Swabian, το οποίο χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον Φεδερίκο ΙΙ και έχει θέα προς τον κολπίσκο Seno Di Ponente. Το κάστρο εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ λειτουργούσε και ως φυλακή. Άλλοτε, αποτέλεσε και την οικεία του βασιλιά Vittorio Emanuele ΙΙΙ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • To Κάστρο Aregones, γνωστό και ως Forte a Mare, το οποίο είναι ορατό για όσους φτάνουν διά θαλάσσης στο Μπρίντιζι. Χτίστηκε το 1491 στο Νησί του Αγίου Ανδρέα, απέναντι από το λιμάνι, προκειμένου να προστατέψει το νησί από τους πολιορκητές.
  • Το Μνημείο του Ναυτικού, το οποίο συναντάται διασχίζοντας το Κανάλι Pigonati, εκεί δηλαδή όπου εισέρχεται κάποιος στο κεντρικό λιμάνι και διαχωρίζεται σε δύο μέρη. Χτίστηκε το 1933 και έχει ύψος 54 μέτρα.
  • Τον καθεδρικό ναό Duomo, ο οποίος χτίστηκε μεταξύ 11ου και 12ου αιώνα.
  • Την πλατεία Vittoria, όπου υπάρχει μία πηγή που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Κοντά στο Πρίντεζι

Taranto – Tάραντο (αρχ. Ελλ. Ονομ. ΤΑΡΑΣ)
Βασικό μνημείο της πόλης στην καρδιά του παλιού Τάραντα είναι ο καθεδρικός ναός (Duomo) κτίσμα του 11ου αι. σε ρυθμό βασιλικής στο οποίο έγιναν πολλές επιδιορθωτικές παρεμβάσεις που άλλαξαν τελείως την όψη του από την ισπανική περίοδο. Από τον καθεδρικό ναό επί της οδού Via del Duomo κατευθυνόμαστε προς την Περιστρεφόμενη Γέφυρα (Ponte Girevole) και καταλήγουμε στο κάστρο του Αγίου Αγγέλου (Castel Sant’ Angelo) αραγωνέζικης αρχιτεκτονικής.
Λίγο πριν φτάσετε στους κυλινδρικούς πύργους αυτού του κάστρου σταματήστε για να παρατηρήσετε από κοντά τους δωρικούς κίονες του Ιερού του Ποσειδώνα (Tempio di Nettuno).
Πέρα από την γέφυρα στην πλατεία Γκαριμπάλντι (καινούργια πόλη) βρίσκεται η ιστορική έδρα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Museo Archeologico Nazionale). Δ/νση: Corso Vittorio Emanuelle II, Τηλ. 4581715 από τις 08.30 – 19.30.

Λέτσε - Η «Φλωρεντία του Νότου»
Σε απόσταση 35 περίπου χιλιομέτρων από το Μπρίντιζι βρίσκεται η πόλη του Λέτσε, που είναι γνωστή και ως το «τακούνι της μπότας» της Ιταλίας. Μια πόλη που σφύζει από ζωή και που χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της έχει χαρακτηριστεί και ως η «Φλωρεντία του Νότου». Λέγεται, μάλιστα, ότι το Λέτσε έχει συγγένεια με τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς ως πρώτοι άποικοί του φέρονται να ήταν Κρητικοί.
Το Λέτσε είναι η Μέκκα των ζαχαροπλαστείων, των gelaterie και των υπαίθριων πάγκων με γλυκά, τα οποία έχουν τόση δουλειά, όσο και οι pubs του Λονδίνου το Σαββατόβραδο.
Όσοι βρεθούν στο Λέτσε, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις πολλές ομορφιές της πόλης, αφού είναι γεμάτη από αρχιτεκτονικά – και όχι μόνο – αξιοθέατα. Φτάνει να περπατήσει κανείς τον πεζόδρομο Via Vittorio Emanuele, για να πάρει μια γεύση από μπαρόκ εκκλησίες και τα άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Λέτσε. Εκτός αυτού, αξίζει να επισκεφτείτε:
Την πλατεία S. Oronzo, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Πήρε το όνομά της, μετά την ανέγερση του αγάλματος του πολιούχου αγίου το 1666, ο οποίος πιστεύεται ότι έσωσε τον πληθυσμός από την πανούκλα, που είχε ξεσπάσει δέκα χρόνια πριν.
Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία S.Oronzo και είναι χωρητικότητας 25.000 θέσεων. Χτίστηκε τον 2ο αι., αλλά δυστυχώς σήμερα είναι μισοθαμμένο, καθώς άλλα μνημεία χτίστηκαν πάνω από αυτό, κατά τη διάρκεια των αιώνων.
Τον Καθεδρικό ναό, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον G. Zimbalo, τον πιο ξακουστό αρχιτέκτονα της εποχής του.
Το Πάρκο Tower, το οποίο είναι από τα μεσαιωνικά σύμβολα του Λέτσε. Δημιουργήθηκε από τον μόλις 18 ετών πρίγκιπα Antonio del Balzo Orsini. Ο πύργος, που βρίσκεται εκεί, περιβάλλεται από μία τάφρο, όπου εκτρέφονταν αρκούδες.

Finibus Terrae
Σε απόσταση μιας ώρας με αυτοκίνητο από το Λέτσε, θα συναντήσετε το Finibus Terrae -το τέλος της γης, σε ελεύθερη μετάφραση. Είναι το μέρος που, σύμφωνα με το μύθο, ο Άγιος Πέτρος πρωτοπάτησε επί ιταλικού εδάφους. Σύμφωνα με άλλο μύθο, ο Άγιος Πέτρος βρήκε το μέρος τόσο μοναδικό που κάλεσε τους Χριστιανούς να το επισκεφθούν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, ή εάν δεν το καταφέρουν, να έλθουν οι ψυχές τους εδώ πριν το Καθαρτήριο.
Το μνημείο Sanctuary of Santa Maria di Leuca, αρχιτεκτονικής 20ου αιώνα, που καταλαμβάνει το υπόλοιπο Finibus Terrae, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και έχει ενδιαφέρον το ότι πρόκειται για την έκτη εκκλησία που έχει χτιστεί στο ίδιο σημείο. Οι προηγούμενες πέντε είχαν ισοπεδωθεί από τους Τούρκους.

Grecia Salentina
Σε απόσταση μόλις 55 λεπτών από το Μπρίντιζι, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά χωριά του ιταλικού Νότου με ελληνικό παρελθόν, παρόν και καλώς εχόντων των πραγμάτων και μέλλον. Πρόκειται για την περιοχή Grecia Salentina, η οποία ανήκει στη χερσόνησο του Salento, πολύ κοντά στην πόλη του Λέτσε και όπου μπορείτε να 'ρθείτε σε επαφή με τα 11 χωριά της που κατοικούνται από Ελληνιστές (Grico people), δηλαδή μια ελληνική μειοψηφία, και που μιλούν την ελληνιστική διάλεκτο. Το 1996, μάλιστα, τα 11 αυτά χωριά σχημάτισαν την Ένωση Δήμων Γκρετσίας Σαλεντίνας, με σκοπό να διατηρήσουν την ελληνιστική διάλεκτο και ελληνικό πολιτισμό στις περιοχές τους, μέσα από πανεπιστημιακές μελέτες, συγγράμματα, εκδόσεις βιβλίων και φυσικά μέσα από τη διδασκαλία της γλώσσας.
Τα 11 χωριά που αποτελούν την Ένωση και μπορείτε κι εσείς να επισκεφθείτε είναι τα εξής:

  • Calimera
  • Martano
  • Castrignano dei Greci
  • Corigliano d'Otranto
  • Melpignano
  • Soleto
  • Sternatia
  • Zollino
  • Martignano
  • Carpignano Salentino
  • Cutrofiano

Τα δύο τελευταία χωριά εισχώρησαν στην Ένωση μόλις το 2007 και παρόλο που για δύο αιώνες οι κάτοικοί τους δε μιλούσαν ελληνικά.
Οι δεσμοί των ελληνόφωνων χωριών με την Ελλάδα είναι αρκετά στενοί, ώστε το ελληνικό κράτος να έχεις στείλει κατά καιρούς δασκάλους στην περιοχή να διδάξουν τα νέα ελληνικά.
Εάν έχετε χρόνο και διάθεση, λοιπόν, μη χάσετε την ευκαιρία να 'ρθείτε σε επαφή με το ελληνικό παρελθόν που αναδύεται από την περιοχή.

2007 GOFERRY © All rights reserved