Μπριντιζι Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Μπριντιζι Ιστορια

go ferry destination
Πλοίο από/πρός Πρίντεζι | Ακτοπλοικά εισιτήρια απο και προς Πρίντεζι με αναλυτικά δρομολόγια και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Πρίντεζι, Μπρίντιζι, Βρινδήσιο
Οι παραδόσεις για τους ιδρυτές της πόλεως, διαδέχονται η μία την άλλη! Η ισχυρότερη όμως αφορά τον μυθολογικό Διομήδη που μετά την επιστροφή του στο Άργος, μετά τον Τρωικό πόλεμο, διαπιστώνει ότι η γυναίκα του έχει ξαναπαντρευτεί και απεγνωσμένος αλλά και προδομένος αποφασίζει να ξενιτευτεί στην Ιταλία όπου και ιδρύει το Βρινδήσιον.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η πόλη του Πρίντεζι θεωρείται αρχαιότερη της Ρωμαϊκής Εποχής.
Κατά τον Μεσαίωνα, το Μπρίντιζι πριν επανέλθει Βυζαντινή Αυτοκρατορία (τον 6ο αιώνα μ.Χ.) κατακτήθηκε από τους Οστρογότθους. Το 674 καταστράφηκε από τους Λομβαρδούς του Ρομουάλδου Α΄, αλλά ανοικοδομήθηκε ταχύτατα και επεκτάθηκε. Τον 9ο αιώνα, οικισμός των Σαρακηνών αναπτύχθηκε δίπλα στην πόλη μετά την επιδρομή πειρατών το 836. Μετά τους Βυζαντινούς πέρασε στους Νορμανδούς (το 1070) και μετέπειτα πέρασε στο Βασίλειο της Νάπολης. Οι Ενετοί παρέμειναν για μικρό διάστημα έως να καταληφθεί από τους Ισπανούς.
Από το 1707 έως το 1734, το Mπρίντιζι ήταν στα χέρια των Αυστριακών έως να το καταλάβουν οι Βουρβώνοι και στη συνέχεια να ακολουθήσει την ιστορία της υπόλοιπης Ιταλίας. Για ένα 6μηνο του 1943, το Πρίντεζι λειτούργησε ως προσωρινή πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Το λιμάνι του Μπρίντεζι, είναι από τα καλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου και έχει μεγάλη κίνηση. Τα δρομολόγια που εκτελούνται από το λιμάνι είναι αυτά της διαδρομής που ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία αλλά και της Κροατίας και Αλβανίας.
Το αεροδρόμιο του Brindisi, γνωστό ως Αεροδρόμιο Papola-Casale, βρίσκεται 6 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλεως.
Πολιούχος της πόλης, θεωρείται ο Άγιος Λαυρέντιος του Βρινδησίου, του οποίου η μνήμη τιμάται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, και δευτερευόντως ο Άγιος Θωμάς της Αμασείας.

2007 GOFERRY © All rights reserved