Ακτοπλοϊκά για Μπρίντιζι

Η εκκλησία Madonna Della Grata και η λευκή πόλη Οστούνι στο Μπρίντιζι

Ακτοπλοϊκά απο και προς Μπρίντιζι με αναλυτικά δρομολόγια και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Κλείστε τα ακτοπλοικά σας εισιτήρια με οποιαδήποτε ακτοπλοϊκή εταιρεία σας βολεύει καλύτερα και απολαύστε το ταξίδι σας στο προορισμό σας! Το σύστημα κρατήσεων «Easy-Way» της goFerry.gr, επιτρέπει τις πλέον αξιόπιστες online κρατήσεις και προσφέρει πιο γρήγορες και «έξυπνες» υπηρεσίες για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Πρίντεζι. Με τη goFerry.gr θα σας συνδέσουμε με τα συστήματα κρατήσεων των ναυτιλιακών εταιρειών που εξυπηρετούν τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από τη Πρίντεζι προς την Ελλάδα, θα συγκρίνετε τις τιμές και θα εκτυπώσετε αμέσως το εισιτήριό σας.

Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Πρίντεζι ενδέχεται να αλλάζουν από εποχή σε εποχή, επομένως ρίξτε μια ματιά στη μηχανή αναζήτησης για να λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ/ΓΙΑ ΜΠΡΙΝΤΙΣΙ

  • Πλοίο Πρίντεζι για Ελλάδα

Πως να φτάσετε στο Μπρίντιζι

Στις παρακάτω γραμμές, ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό χρήσης που θα βοηθήσει τους επιβάτες να φτάσουν στο λιμάνι του Πρίντεζι όσο πιο εύκολα και ευχάριστα γίνεται.
Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς, διευθύνσεις λιμένων, γραφεία επιβίβασης και αναχωρήσεις σε πραγματικό χρόνο για τα πλοία από και προς Μπρίντιζι.

ΛΙΜΑΝΙ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

  • Το Μπρίντιζι έχει ένα υπέροχο φυσικό λιμάνι που χάρη στη γεωγραφική του θέση ήταν πάντα γνωστό ως ένα από τα ασφαλέστερα της Αδριατικής Θάλασσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΠΡΙΝΤΙΣΙ

  • Πλοία για Κέρκυρα (Ιούλιος και Αύγουστος), Πλοία για Ηγουμενίτσα (όλο το χρόνο), Πλοία για Πάτρα (όλο το χρόνο), Πλοία για Κεφαλονιά, Πλοία για Ζάκυνθο (Ιούλιο και Αύγουστο) και Πλοία για Δυρράχιο και Βαλώνα (Αλβανία).

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΤΙΣΙ

  • Τερματικός σταθμός των φέρρυ για Μπρίντιζι
  • Τερματικός σταθμός Costa Morena - C.da Pandi
  • 72100 Μπρίντιζι
  • Τηλ. +39 0831 548116
  • Συντεταγμένες GPS: 40.645293, 17.96057

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΤΙΣΙ

Ερχόμενος από τον Βορρά

  • Βγείτε από τον δρόμο SS379 για να πάρετε τον δρόμο SS16 μέχρι να φτάσετε στην έξοδο ZONA INDUSTRIALE/PORTO/LECCE. Συνεχίστε μέχρι την έξοδο GRECIA/PORTO/ZONA INDUSTRIALE και ακολουθήστε προς PORTO/COSTA MORENA/GRECIA.

Ερχόμενος από το Νότο

  • Ακολουθήστε τις ενδείξεις της εξόδου «Lecce/Zona Industriale/Porto». Συνεχίστε μέχρι την έξοδο "Grecia/Porto/Zona Industriale" και μετά ακολουθήστε την πινακίδα "Porto/Costa Morena/Grecia".

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

  • Πάρτε την κυκλική δημόσια γραμμή από τον σιδηροδρομικό σταθμό Piazza Crispi - FS μέχρι το πάρκινγκ της via del Mare (5-10 λεπτά με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό Costa Morena). Η υπηρεσία λειτουργεί κάθε 30 λεπτά από τις 5:30 π.μ. έως τις 23:45 και η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου 1,50 Ευρώ.

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για το λιμάνι του Μπρίντιζι ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγο λόγια για το Μπρίντιζι

Οι παραδόσεις για τους ιδρυτές της πόλεως, διαδέχονται η μία την άλλη! Η ισχυρότερη όμως αφορά τον μυθολογικό Διομήδη που μετά την επιστροφή του στο Άργος, μετά τον Τρωικό πόλεμο, διαπιστώνει ότι η γυναίκα του έχει ξαναπαντρευτεί και απεγνωσμένος αλλά και προδομένος αποφασίζει να ξενιτευτεί στην Ιταλία όπου και ιδρύει το Βρινδήσιον.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η πόλη του Πρίντεζι θεωρείται αρχαιότερη της Ρωμαϊκής Εποχής.
Κατά τον Μεσαίωνα, το Μπρίντιζι πριν επανέλθει Βυζαντινή Αυτοκρατορία (τον 6ο αιώνα μ.Χ.) κατακτήθηκε από τους Οστρογότθους. Το 674 καταστράφηκε από τους Λομβαρδούς του Ρομουάλδου Α΄, αλλά ανοικοδομήθηκε ταχύτατα και επεκτάθηκε. Τον 9ο αιώνα, οικισμός των Σαρακηνών αναπτύχθηκε δίπλα στην πόλη μετά την επιδρομή πειρατών το 836. Μετά τους Βυζαντινούς πέρασε στους Νορμανδούς (το 1070) και μετέπειτα πέρασε στο Βασίλειο της Νάπολης. Οι Ενετοί παρέμειναν για μικρό διάστημα έως να καταληφθεί από τους Ισπανούς.

Από το 1707 έως το 1734, το Mπρίντιζι ήταν στα χέρια των Αυστριακών έως να το καταλάβουν οι Βουρβώνοι και στη συνέχεια να ακολουθήσει την ιστορία της υπόλοιπης Ιταλίας. Για ένα 6μηνο του 1943, το Πρίντεζι λειτούργησε ως προσωρινή πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Το λιμάνι του Μπρίντεζι, είναι από τα καλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου και έχει μεγάλη κίνηση. Τα δρομολόγια που εκτελούνται από το λιμάνι είναι αυτά της διαδρομής που ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία αλλά και της Κροατίας και Αλβανίας.
Το αεροδρόμιο του Brindisi, γνωστό ως Αεροδρόμιο Papola-Casale, βρίσκεται 6 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλεως.

Πολιούχος της πόλης, θεωρείται ο Άγιος Λαυρέντιος του Βρινδησίου, του οποίου η μνήμη τιμάται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, και δευτερευόντως ο Άγιος Θωμάς της Αμασείας.

Τι να δείτε

Τι να δείτε στο Μπρίντιζι

  • Τις Ρωμαϊκές Στήλες, οι οποίες ανέκαθεν θεωρούνταν το σύμβολο της πόλης. Για πολλά χρόνια οι στήλες συμβόλιζαν το τέλος του δρόμου “Via Appia”, αλλά στην ουσία αποτελούσαν σήμα κατατεθέν για όσους ταξιδευτές αναζητούσαν το λιμάνι. Σήμερα, μόνο η μία στήλη παραμένει άθικτη, καθώς η δεύτερη έπεσε το 1528 και μόνο ένα μέρος της είναι αβλαβές.
  • To Κάστρο Swabian, το οποίο χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον Φεδερίκο ΙΙ και έχει θέα προς τον κολπίσκο Seno Di Ponente. Το κάστρο εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ λειτουργούσε και ως φυλακή. Άλλοτε, αποτέλεσε και την οικεία του βασιλιά Vittorio Emanuele ΙΙΙ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • To Κάστρο Aregones, γνωστό και ως Forte a Mare, το οποίο είναι ορατό για όσους φτάνουν διά θαλάσσης στο Μπρίντιζι. Χτίστηκε το 1491 στο Νησί του Αγίου Ανδρέα, απέναντι από το λιμάνι, προκειμένου να προστατέψει το νησί από τους πολιορκητές.
  • Το Μνημείο του Ναυτικού, το οποίο συναντάται διασχίζοντας το Κανάλι Pigonati, εκεί δηλαδή όπου εισέρχεται κάποιος στο κεντρικό λιμάνι και διαχωρίζεται σε δύο μέρη. Χτίστηκε το 1933 και έχει ύψος 54 μέτρα.
  • Τον καθεδρικό ναό Duomo, ο οποίος χτίστηκε μεταξύ 11ου και 12ου αιώνα.
  • Την πλατεία Vittoria, όπου υπάρχει μία πηγή που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Κοντά στο Πρίντεζι

Taranto – Tάραντο (αρχ. Ελλ. Ονομ. ΤΑΡΑΣ)
Βασικό μνημείο της πόλης στην καρδιά του παλιού Τάραντα είναι ο καθεδρικός ναός (Duomo) κτίσμα του 11ου αι. σε ρυθμό βασιλικής στο οποίο έγιναν πολλές επιδιορθωτικές παρεμβάσεις που άλλαξαν τελείως την όψη του από την ισπανική περίοδο. Από τον καθεδρικό ναό επί της οδού Via del Duomo κατευθυνόμαστε προς την Περιστρεφόμενη Γέφυρα (Ponte Girevole) και καταλήγουμε στο κάστρο του Αγίου Αγγέλου (Castel Sant’ Angelo) αραγωνέζικης αρχιτεκτονικής.
Λίγο πριν φτάσετε στους κυλινδρικούς πύργους αυτού του κάστρου σταματήστε για να παρατηρήσετε από κοντά τους δωρικούς κίονες του Ιερού του Ποσειδώνα (Tempio di Nettuno).
Πέρα από την γέφυρα στην πλατεία Γκαριμπάλντι (καινούργια πόλη) βρίσκεται η ιστορική έδρα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Museo Archeologico Nazionale). Δ/νση: Corso Vittorio Emanuelle II, Τηλ. 4581715 από τις 08.30 – 19.30.

Λέτσε - Η «Φλωρεντία του Νότου»
Σε απόσταση 35 περίπου χιλιομέτρων από το Μπρίντιζι βρίσκεται η πόλη του Λέτσε, που είναι γνωστή και ως το «τακούνι της μπότας» της Ιταλίας. Μια πόλη που σφύζει από ζωή και που χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της έχει χαρακτηριστεί και ως η «Φλωρεντία του Νότου». Λέγεται, μάλιστα, ότι το Λέτσε έχει συγγένεια με τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς ως πρώτοι άποικοί του φέρονται να ήταν Κρητικοί.
Το Λέτσε είναι η Μέκκα των ζαχαροπλαστείων, των gelaterie και των υπαίθριων πάγκων με γλυκά, τα οποία έχουν τόση δουλειά, όσο και οι pubs του Λονδίνου το Σαββατόβραδο.
Όσοι βρεθούν στο Λέτσε, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις πολλές ομορφιές της πόλης, αφού είναι γεμάτη από αρχιτεκτονικά – και όχι μόνο – αξιοθέατα. Φτάνει να περπατήσει κανείς τον πεζόδρομο Via Vittorio Emanuele, για να πάρει μια γεύση από μπαρόκ εκκλησίες και τα άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Λέτσε. Εκτός αυτού, αξίζει να επισκεφτείτε:
Την πλατεία S. Oronzo, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Πήρε το όνομά της, μετά την ανέγερση του αγάλματος του πολιούχου αγίου το 1666, ο οποίος πιστεύεται ότι έσωσε τον πληθυσμός από την πανούκλα, που είχε ξεσπάσει δέκα χρόνια πριν.
Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία S.Oronzo και είναι χωρητικότητας 25.000 θέσεων. Χτίστηκε τον 2ο αι., αλλά δυστυχώς σήμερα είναι μισοθαμμένο, καθώς άλλα μνημεία χτίστηκαν πάνω από αυτό, κατά τη διάρκεια των αιώνων.
Τον Καθεδρικό ναό, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον G. Zimbalo, τον πιο ξακουστό αρχιτέκτονα της εποχής του.
Το Πάρκο Tower, το οποίο είναι από τα μεσαιωνικά σύμβολα του Λέτσε. Δημιουργήθηκε από τον μόλις 18 ετών πρίγκιπα Antonio del Balzo Orsini. Ο πύργος, που βρίσκεται εκεί, περιβάλλεται από μία τάφρο, όπου εκτρέφονταν αρκούδες.

Finibus Terrae
Σε απόσταση μιας ώρας με αυτοκίνητο από το Λέτσε, θα συναντήσετε το Finibus Terrae -το τέλος της γης, σε ελεύθερη μετάφραση. Είναι το μέρος που, σύμφωνα με το μύθο, ο Άγιος Πέτρος πρωτοπάτησε επί ιταλικού εδάφους. Σύμφωνα με άλλο μύθο, ο Άγιος Πέτρος βρήκε το μέρος τόσο μοναδικό που κάλεσε τους Χριστιανούς να το επισκεφθούν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, ή εάν δεν το καταφέρουν, να έλθουν οι ψυχές τους εδώ πριν το Καθαρτήριο.
Το μνημείο Sanctuary of Santa Maria di Leuca, αρχιτεκτονικής 20ου αιώνα, που καταλαμβάνει το υπόλοιπο Finibus Terrae, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και έχει ενδιαφέρον το ότι πρόκειται για την έκτη εκκλησία που έχει χτιστεί στο ίδιο σημείο. Οι προηγούμενες πέντε είχαν ισοπεδωθεί από τους Τούρκους.

Grecia Salentina
Σε απόσταση μόλις 55 λεπτών από το Μπρίντιζι, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά χωριά του ιταλικού Νότου με ελληνικό παρελθόν, παρόν και καλώς εχόντων των πραγμάτων και μέλλον. Πρόκειται για την περιοχή Grecia Salentina, η οποία ανήκει στη χερσόνησο του Salento, πολύ κοντά στην πόλη του Λέτσε και όπου μπορείτε να 'ρθείτε σε επαφή με τα 11 χωριά της που κατοικούνται από Ελληνιστές (Grico people), δηλαδή μια ελληνική μειοψηφία, και που μιλούν την ελληνιστική διάλεκτο. Το 1996, μάλιστα, τα 11 αυτά χωριά σχημάτισαν την Ένωση Δήμων Γκρετσίας Σαλεντίνας, με σκοπό να διατηρήσουν την ελληνιστική διάλεκτο και ελληνικό πολιτισμό στις περιοχές τους, μέσα από πανεπιστημιακές μελέτες, συγγράμματα, εκδόσεις βιβλίων και φυσικά μέσα από τη διδασκαλία της γλώσσας.
Τα 11 χωριά που αποτελούν την Ένωση και μπορείτε κι εσείς να επισκεφθείτε είναι τα εξής:

  • Calimera
  • Martano
  • Castrignano dei Greci
  • Corigliano d'Otranto
  • Melpignano
  • Soleto
  • Sternatia
  • Zollino
  • Martignano
  • Carpignano Salentino
  • Cutrofiano

Τα δύο τελευταία χωριά εισχώρησαν στην Ένωση μόλις το 2007 και παρόλο που για δύο αιώνες οι κάτοικοί τους δε μιλούσαν ελληνικά.
Οι δεσμοί των ελληνόφωνων χωριών με την Ελλάδα είναι αρκετά στενοί, ώστε το ελληνικό κράτος να έχεις στείλει κατά καιρούς δασκάλους στην περιοχή να διδάξουν τα νέα ελληνικά.
Εάν έχετε χρόνο και διάθεση, λοιπόν, μη χάσετε την ευκαιρία να 'ρθείτε σε επαφή με το ελληνικό παρελθόν που αναδύεται από την περιοχή.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Χρήσιμα τηλέφωνα και πληροφορίες

  • Αστυνομία: 112
  • Emergency (police): 113
  • Πυροσβεστική: 115 και 1515
  • Οδική βοήθεια: 116
  • Λιμενική βοήθεια: 1530

Τοπικοί αριθμοί

  • Δημαρχείο, Matteotti Square 1.: +39 0831 229111
  • Δημοτική αστυνομία: +39 0831 555427 / +39 0831 555424
  • Τοπική αστυνομία: +39 0831 527912 / +39 0831 501527
  • Αεροδρόμιο "Papola" (Μπρίντεζι): +39 0831 416530
  • Νοσοκομείο Antonino di Summa Square 1.: +39 0831 529568
  • Ταχυδρομείο: +39 0831 590470
  • Λιμεναρχείο:0039 0831 562650649, 0039 0831 414423, 0039.083121022

Συγκοινωνίες

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη