Ανκονα Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Ανκονα Τι να δειτε

go ferry destination
Ακτοπλοικά δρομολόγια απο/για Ανκόνα με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Επισκεφθείτε το καθεδρικό ναό του Αγίου Ciriaco που χτίστηκε τον 12ο μ.Χ. αιώνα. Ο καθεδρικός ναός είναι το σύμβολο της Ανκόνα.

Το Lazzaretto κάτω στο λιμάνι της Ανκόνα, είναι ένα πεντάγωνο κτίριο και σήμερα είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο που χρησιμοποιείται για εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Lazzaretto σχεδιάστηκε τον 18ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Luigi Vanvitelli και μετά την ανακαίνησή του, είναι ανοιχτό στους επισκέπτες.

Σημαντικό θεωρείται το Κρατικό Μουσείο Ομήρου, το μοναδικό μουσείο στην Ευρώπη για τυφλούς. Διαθέσιμο για εξερεύνηση με την αφή, το μουσείο περιέχει πολλά γύψινες μήτρες από τα πιο διάσημα γλυπτά της ιστορίας, τα μοντέλα της Αιγύπτου και Ελληνικά αριστουργήματα.


Κοντά στην Ανκόνα

Περούτζια
Πανέμορφη πόλη με γραφικό ιστορικό κέντρο. Καθώς περπατάς στα στενά σοκάκια και στα μικρά πλακόστρωτα έχεις την εντύπωση ότι ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο και βρίσκεσαι κάπου στον μεσαίωνα. Όλη η περιοχή του ιστορικού κέντρου έχει κρατήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική του.
Από τα αξιολογότερα μνημεία της Περούτζια είναι: ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Λαυρεντίου (1345-1430) που περιέχει πολύτιμα έργα τέχνης και οι ναοί του Αγίου Αγγέλου, Αγίου Δομίνικου (1632) και το μοναστήρι της Αγίας Ιουλιανής. Επισκεφτείτε το "Ανάκτορο των Ηγουμένων" (1293-1443) για να δείτε τις πλούσιες συλλογές τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης της Ούμπρια, το Δημοτικό Μέγαρο, το παλαιό Χρηματιστήριο (1452-1457), το υπέροχο "Ανάκτορο Ντονίνι" (που περιλαμβάνει το προϊστορικό μουσείο της κεντρικής Ιταλίας) καθώς επίσης και το φημισμένο ιστορικό Πανεπιστήμιο της Περούτζιας.
Η Περούτζια είναι πατρίδα πολλών καλλιτεχνών κυρίως ζωγράφων, που γνωστότερος και τελευταίος εξ αυτών είναι ο Πιέτρο ντι Κριστόφορο Βανούτσι, γνωστός και ως Περουτζίνο.
Από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε όλη την πόλη της Περούτζια είναι το παρατηρητήριο που βρίσκεται στην γωνία της οδού Via Indipendenza, μπροστά από το κτίριο της Rocca Paolina (κτίριο που βγαίνεις από τις κυλιόμενες σκάλες). Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα ημικυκλικός οδηγός που σε πληροφορεί για κάθε αξιοθέατο που είναι ορατό από εκείνο το μέρος σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Το μέρος αυτό είναι αρκετά αγαπητό στους τουρίστες και σίγουρα θα βρείτε κόσμο που θα βγάζει φωτογραφίες. Η θέα τόσο την ημέρα, όσο και το βράδυ είναι μαγευτική.

Ασίζη
Να πάτε οπωσδήποτε στην Ασίζη. Η απόσταση είναι πολύ μικρή, περίπου 145 χλμ και θα φτάσετε σε δύο ώρες. Εκτός από τα γραφικά σοκάκια που θυμίζουν επίσης μεσαιωνική εποχή, στην πόλη υπάρχουν δύο πανέμορφες πλατείες, η Piazza del Comune (στην οποία υπάρχουν μουσεία, σιντριβάνια και μια εκκλησία σε αρχαιοελληνικό στυλ), η Piazza Santa Chiara με την ομόνυμη εκκλησία και σημείο με πανοραμική θέα καο το το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου. Αξίζει επίσης να πάτε στο κάστρο της Ασίζης, που βρίσκεται ψηλά πάνω από την πόλη και από το οποίο θα μπορέσετε να δείτε όλη την ευρύτερη περιοχής της Ούμπρια.

Σαν Μαρίνο
Το λιλιπούτειο κρατίδιο στην Ιταλία αποτελεί ένα από τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
Το Σαν Μαρίνο συχνά αναφέρεται σαν το παλιότερο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον Μαρίνο της Ραμπ, ένα χριστιανό λιθοξόο το έτος 301, στις 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την παράδοση, όταν, προσπαθώντας να ξεφύγει απ' το διωγμό του Διοκλητιανού, κατέφυγε στον τόπο που βρίσκεται σήμερα το κρατίδιο και έχτισε μια εκκλησία.
Επισκεφθείτε τους Τρεις Πύργους του Αγίου Μαρίνου που είναι χτισμένοι πάνω στις τρεις κορυφές του Monte Titano. Απεικονίζονται στη σημαία της χώρας, καθώς επίσης και στο εθνόσημο. Οι τρεις αυτοί πύργοι ονομάζονται:
Guaita - ο παλαιότερος εκ των τριών. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα.
Cesta - χτίστηκε το 13ο αιώνα. Βρίσκεται στην ψηλότερη κορυφή του Monte Titano.
Montale - χτίστηκε το 14ο αιώνα, στη χαμηλότερη κορυφή.
Ακόμη, στο Σαν Μαρίνο παρασκευάζεται μία τούρτα, που είναι γνωστή με το όνομα La Torte Di Tre Monti ("Τούρτα των τριών Βουνών/Πύργων"). Είναι παρόμοια με μία τούρτα σαβαγιάρ με στρώσεις, επικαλυμμένη με σοκολάτα.

Ουρμπίνο
Το μαγευτικό Ουρμπίνο, η γενέτειρα του Ραφαέλο Σάντσιο, μια μικρή πόλη αγκαλιασμένη από τους πράσινους λόφους, με το αναγεννησιακό δουκικό παλάτι να δεσπόζει σα στέμμα της πόλης και της γύρω υπαίθρου. Το Ουρμπίνο υπήρξε ένα αρκετά σπουδαίο οικονομικοπολιτικό κέντρο και τούτη η αίγλη αντικατοπτρίζεται κυρίως στο λαμπρό αυτό παλάτι του τελευταίου Δούκα Ντα Μοντεφέλτρο, ενός δυναμικού άνδρα, προερχόμενου από μια ισχυρή οικογένεια που διαχειρίστηκε την εξουσία για διακόσια χρόνια περίπου. Πράγματι υπέροχο, το δουκικό παλάτι, έργο του αρχιτέκτονα Μπραμάντε, είναι ένα από τα ωραιότερα της Ιταλίας, φωτεινό, και με τις ιδιαίτερες ξύλινες πόρτες πραγματικά κομψοτεχνήματα, λειτουργεί σήμερα ως μουσείο, την Galleria Nazionale delle Marche, και στη μόνιμη έκθεσή του φιλοξενεί ζωγραφικά έργα του 1400-1500 μεταξύ των οποίων φιγουράρουν οι Πιέρο ντελα Φραντσέσκα, Πάολο Ουτσέλο, Τιτσιάνο, Τζοβάνι Σάντι, Περουτζίνο, Λούκα Σινιορέλλι, Τιμότεο Βίτι, κ.α. Ξ.Π.

2007 GOFERRY © All rights reserved