Ακτοπλοϊκά για Ανκόνα

Φωτεινή καλοκαιρινή μέρα στην εκκλησία Cattedrale Di San Ciriaco και San Gregorio Illuminatore στην Ανκόνα

Ακτοπλοικά απο/για Ανκόνα με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Κλείστε τα ακτοπλοικά σας εισιτήρια για Ανκόνα με οποιαδήποτε ακτοπλοϊκή εταιρεία σας βολεύει καλύτερα και απολαύστε το ταξίδι στο προορισμό σας! Το σύστημα κρατήσεων «Easy-Way» της goFerry.gr, επιτρέπει τις πλέον αξιόπιστες online κρατήσεις και προσφέρει πιο γρήγορες και «έξυπνες» υπηρεσίες για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Ανκόνα. Με τη goFerry.gr θα σας συνδέσουμε με τα συστήματα κρατήσεων των ναυτιλιακών εταιρειών που εξυπηρετούν τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την Ανκόνα προς την Ελλάδα, θα συγκρίνετε τις τιμές και θα εκτυπώσετε αμέσως το εισιτήριό σας.

Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Μπάρι ενδέχεται να αλλάζουν από εποχή σε εποχή, επομένως ρίξτε μια ματιά στη μηχανή αναζήτησης για να λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΚΟΝΑ

 • Απο Ανκόνα για Ελλάδα
 • Απο Ανκόνα για Κροατία

Πως να φτάσετε στην Ανκόνα

Στις παρακάτω γραμμές, ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό χρήσης που θα βοηθήσει τους επιβάτες να φτάσουν στο λιμάνι της Ανκόνας όσο πιο εύκολα και ευχάριστα γίνεται.
Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να έρθετε στο λιμάνι της Ανκόνας, βρείτε επιλογές τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς, διευθύνσεις λιμένων και γραφεία επιβίβασης, δρομολόγια, τιμές πλοίων και αναχωρήσεις σε πραγματικό χρόνο με το πλοίο από/προς την Ανκόνα.

ΛΙΜΑΝΙ ΑΝΚΟΝΑΣ

 • Το λιμάνι της Ανκόνα βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία και περίπου 280 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, στην Αδριατική Θάλασσα και έχει χαρακτηριστεί ως διεθνές λιμάνι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν καθημερινές αναχωρήσεις για Ελλάδα, Κροατία και Αλβανία.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΝΚΟΝΑ

 • Λιμάνι της Ανκόνα
 • Via Einaudi snc
 • 60122 Ανκόνα
 • Συντεταγμένες GPS: 43.612384, 13.499809

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΚΟΝΑ

Προερχόμενος από τη Βόρεια Ιταλία

 • Εάν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο Α14, πάρτε την έξοδο προς "Ancona Nord" (15 χλμ. από το λιμάνι). Στην έξοδο πάρτε το SS76 προς Ανκόνα και ακολουθήστε τις πινακίδες προς το κτίριο check-in των φέρρυ (Τερματικός σταθμός της Ανκόνα). Μετά από περίπου 8 χλμ. πάρτε την έξοδο "Turrets - Porto - Boarding" και συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στον κεντρικό δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής του λιμανιού της Ανκόνα. Μετά από 2 χλμ. βγείτε στην έξοδο "Port" στα δεξιά σας και, στο τέλος της ευθείας, θα βρείτε το "Ancona Ferries Terminal".

Προερχόμενος από τη Νότια Ιταλία

 • Εάν οδηγείτε τον αυτοκινητόδρομο Α14, πάρτε την Έξοδο προς "ANCONA SUD" (Ανκόνα Νότια, 12 χλμ. από το λιμάνι). Πηγαίνετε ευθεία στον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται μετά από περίπου 400 μέτρα, στρίψτε αριστερά και πάρτε το SS16 προς το κέντρο της Ανκόνα. Μετά από 4 χλμ. βγείτε στην έξοδο "Ancona Centro" και συνεχίστε στον δρόμο 2 λωρίδων για 5 χλμ. μέχρι το τέλος του. Στο φανάρι συνεχίστε ευθεία για 300 μέτρα μέχρι τον κυκλικό κόμβο μπροστά από τη στοά όπου μπορείτε να πάρετε την τρίτη έξοδο. Συνεχίστε μέσω της "Via Martiri della Resistenza" για 1 χλμ., πηγαίνετε ευθεία στον κυκλικό κόμβο και μπείτε στη "Via De Gasperi". Στο φανάρι πηγαίνετε ευθεία μέχρι να φτάσετε σε έναν κυκλικό κόμβο και στρίψτε δεξιά. Μετά από 200 μέτρα βγείτε στην έξοδο "Port" και μετά από ένα σύντομο τμήμα υπερυψωμένου δρόμου θα φτάσετε στο "Ancona Ferries Terminal".

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΚΟΝΑ (Μετά το check-in του εισιτηρίου)

 • Με τα πόδια: Πάρτε το δωρεάν λεωφορείο νούμερο 20 (κυκλικές αναχωρήσεις κάθε 20-30 λεπτά)
 • Με αυτοκίνητο: Βγείτε από τον τερματικό σταθμό επιβατών, μπείτε στον κυκλικό κόμβο και βγείτε στην τέταρτη (4η) έξοδο. Συνεχίστε μέχρι να μπείτε σε έναν άλλο κυκλικό κόμβο με μια άγκυρα στη μέση. Πάρτε την πρώτη έξοδο και περάστε το σιδηρόδρομο. Συνεχίστε για 300 μέτρα μέχρι να φτάσετε στην πύλη ασφαλείας.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ANCONA ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

 • Μόλις φτάσετε στον κεντρικό σταθμό του τρένου της Ανκόνα, μπορείτε να φτάσετε στο γραφείο του check-in με το λεωφορείο. Πάρτε το λεωφορείο νούμερο 12 (ή νούμερο 20) που φτάνει γρήγορα στον «Τερματικό σταθμό των φέρρυ». Το εισιτήριο του λεωφορείου είναι δωρεάν για τους επιβάτες του πλοίου από το λιμάνι της Ανκόνα.
 • Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 10 λεπτά. Αφού λάβετε την κάρτα επιβίβασής σας, πάρτε το δωρεάν λεωφορείο νούμερο 20 (κυκλικές αναχωρήσεις κάθε 20-30 λεπτά).

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΝΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ANCONA-FALCONARA

 • Πάρτε το λεωφορείο Aerobus Raffello στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ανκόνα. Τα εισιτήρια πωλούνται στο λεωφορείο και κοστίζουν περίπου 1,50 ευρώ.
 • Μόλις φτάσετε μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ανκόνα, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες «Πώς να φτάσετε στον τερματικό σταθμό της Ancona Ferries από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό».

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για το λιμάνι της Ανκόνα ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για την Ανκόνα

Το λιμάνι της Ανκόνα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Αδριατικής, της κεντρικής Ιταλίας περίπου 126 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το λιμάνι της Βενετίας. Είναι, επίσης, περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το λιμάνι της Civitavecchia (κεντρικό λιμάνι της Ρώμης) στις δυτικές ακτές της ιταλικής χερσονήσου. Πρωτεύουσα της επαρχίας Ανκόνα, το λιμάνι της Ανκόνα, αριθμά πάνω από 120.000 κατοίκους.

Έλληνες, έποικοι από τις Συρακούσες, έχτισαν τη πρώτη προβλήτα στο λιμάνι. Οι έμποροι από την Ελλάδα δημιούργησαν ένα πορφυρό (βασιλική ή αυτοκρατορική πορφύρα) στο λιμάνι της Ανκόνα. Ως ρωμαϊκό λιμάνι, είχε τα δικά του νομίσματα, και κατοίκους που μιλούσαν ελληνικά.

Ενώ η ημερομηνία που έγινε ρωμαϊκή αποικία δεν είναι γνωστή, οι ιστορικοί γνωρίζουν ότι η Ρώμη είχε μια ναυτική βάση στο λιμάνι της Ανκόνα κατά τη διάρκεια του 178 π.Χ. κατά τον Ιλλυρικό Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας της Ρώμης, το λιμάνι εξυπηρετούσε το εμπόριο με τις Δαλματικές ακτές, στην απέναντι πλευρά της Αδριατικής.

Ο αυτοκράτορας Τραϊανός έχτισε την βόρεια προβλήτα του λιμανιού, το 115 μ.Χ.. Η γερουσία και ο λαός της Ρώμης ανέγειραν μαρμάρινη θριαμβική αψίδα στην αρχή της προκυμαίας προς τιμήν του αρχιτέκτονα Απολλόδωρος της Δαμασκού.

Όταν η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε, το λιμάνι δέχθηκε επιθέσεις από Γότθους, Σαρακηνούς και Λομβαρδούς. Παρά τις λεηλασίες που δέχθηκε, συνέχισε να παραμένει ένα σημαντικό κέντρο για το ναυτικό εμπόριο.

Από τα τέλη του 6ου αιώνα μέχρι τα μέσα 8ου αιώνα, το λιμάνι ήταν μία από τις πέντε πόλεις που αποτέλεσαν τη Πεντάπολη της Εξαρχίας της Ραβέννας υπό τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Όταν οι Carolingians κατέκτησαν τη νότια Ιταλία στα τέλη του 8ου αιώνα, το λιμάνι της Ανκόνα, έγινε πρωτεύουσα της Marca di Ancona. Μετά το τέλος του 10ου αιώνα, το λιμάνι της Ανκόνα έγινε σταδιακά μιά ανεξάρτητη επαρχία και παρουσίασε εμπορική ανάπτυξη που ανταγωνιζόταν αυτή της Βενετίας!
Στις αρχές του 12ου αιώνα, τα πλοία της Ανκόνα συμμετείχαν σε τρεις διαφορετικές Σταυροφορίες.

Το 1348, η Βουλή των Μαλατέστα κατέλαβε την πόλη και κατάστρεψε πολλά από τα ιστορικά κτίρια της. Οι Μαλατέστα εκδιώχθηκαν από την πόλη το 1383.

Το 1532 η Ανκόνα έχασε τελικά την ανεξαρτησία της από τον Πάπα Clement VII. Η Ακρόπολη ήταν το εντυπωσιακό σύμβολο της παπικής εξουσίας.
Ο Πάπας Κλήμης ΧΙΙ επέκτεινε το λιμάνι και κατασκεύασε το «Λαζαρέτο» στα νότια. Το 1880, προστέθηκε η νότια προκυμαία και επιπλέον κατασκευάστηκαν οχυρά για να προστατεύουν τη πόλη από τους εισβολείς.

Όταν ο Ναπολέων κατέκτησε τη Βόρεια Ιταλία το 1797, το λιμάνι της Ανκόνα ήταν ένα σημαντικό φρούριο.

Το 1944, πολωνικά στρατεύματα κατέλαβαν το λιμάνι της Ανκόνα στην προσπάθεια των Συμμάχων να κατέχουν ένα λιμάνι που θα υποστηρίζει τις στρατιωτικές δυνάμεις τους που βρίσκονταν στη βόρεια Ιταλία.

Σήμερα, το λιμάνι της Ανκόνα είναι ένα πολυσύχναστο εμπορικό λιμάνι, και συμπεριλαμβάνεται στα πλέον ένα ενεργά της Μεσογείου.

Τι να δείτε

Επισκεφθείτε το καθεδρικό ναό του Αγίου Ciriaco που χτίστηκε τον 12ο μ.Χ. αιώνα. Ο καθεδρικός ναός είναι το σύμβολο της Ανκόνα.

Το Lazzaretto κάτω στο λιμάνι της Ανκόνα, είναι ένα πεντάγωνο κτίριο και σήμερα είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο που χρησιμοποιείται για εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Lazzaretto σχεδιάστηκε τον 18ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Luigi Vanvitelli και μετά την ανακαίνησή του, είναι ανοιχτό στους επισκέπτες.

Σημαντικό θεωρείται το Κρατικό Μουσείο Ομήρου, το μοναδικό μουσείο στην Ευρώπη για τυφλούς. Διαθέσιμο για εξερεύνηση με την αφή, το μουσείο περιέχει πολλά γύψινες μήτρες από τα πιο διάσημα γλυπτά της ιστορίας, τα μοντέλα της Αιγύπτου και Ελληνικά αριστουργήματα.

Κοντά στην Ανκόνα

Περούτζια
Πανέμορφη πόλη με γραφικό ιστορικό κέντρο. Καθώς περπατάς στα στενά σοκάκια και στα μικρά πλακόστρωτα έχεις την εντύπωση ότι ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο και βρίσκεσαι κάπου στον μεσαίωνα. Όλη η περιοχή του ιστορικού κέντρου έχει κρατήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική του.

Από τα αξιολογότερα μνημεία της Περούτζια είναι: ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Λαυρεντίου (1345-1430) που περιέχει πολύτιμα έργα τέχνης και οι ναοί του Αγίου Αγγέλου, Αγίου Δομίνικου (1632) και το μοναστήρι της Αγίας Ιουλιανής. Επισκεφτείτε το "Ανάκτορο των Ηγουμένων" (1293-1443) για να δείτε τις πλούσιες συλλογές τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης της Ούμπρια, το Δημοτικό Μέγαρο, το παλαιό Χρηματιστήριο (1452-1457), το υπέροχο "Ανάκτορο Ντονίνι" (που περιλαμβάνει το προϊστορικό μουσείο της κεντρικής Ιταλίας) καθώς επίσης και το φημισμένο ιστορικό Πανεπιστήμιο της Περούτζιας.
Η Περούτζια είναι πατρίδα πολλών καλλιτεχνών κυρίως ζωγράφων, που γνωστότερος και τελευταίος εξ αυτών είναι ο Πιέτρο ντι Κριστόφορο Βανούτσι, γνωστός και ως Περουτζίνο.

Από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε όλη την πόλη της Περούτζια είναι το παρατηρητήριο που βρίσκεται στην γωνία της οδού Via Indipendenza, μπροστά από το κτίριο της Rocca Paolina (κτίριο που βγαίνεις από τις κυλιόμενες σκάλες). Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα ημικυκλικός οδηγός που σε πληροφορεί για κάθε αξιοθέατο που είναι ορατό από εκείνο το μέρος σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Το μέρος αυτό είναι αρκετά αγαπητό στους τουρίστες και σίγουρα θα βρείτε κόσμο που θα βγάζει φωτογραφίες. Η θέα τόσο την ημέρα, όσο και το βράδυ είναι μαγευτική.

Ασίζη
Να πάτε οπωσδήποτε στην Ασίζη. Η απόσταση είναι πολύ μικρή, περίπου 145 χλμ και θα φτάσετε σε δύο ώρες. Εκτός από τα γραφικά σοκάκια που θυμίζουν επίσης μεσαιωνική εποχή, στην πόλη υπάρχουν δύο πανέμορφες πλατείες, η Piazza del Comune (στην οποία υπάρχουν μουσεία, σιντριβάνια και μια εκκλησία σε αρχαιοελληνικό στυλ), η Piazza Santa Chiara με την ομόνυμη εκκλησία και σημείο με πανοραμική θέα καο το το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου. Αξίζει επίσης να πάτε στο κάστρο της Ασίζης, που βρίσκεται ψηλά πάνω από την πόλη και από το οποίο θα μπορέσετε να δείτε όλη την ευρύτερη περιοχής της Ούμπρια.

Σαν Μαρίνο
Το λιλιπούτειο κρατίδιο στην Ιταλία αποτελεί ένα από τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Το Σαν Μαρίνο συχνά αναφέρεται σαν το παλιότερο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον Μαρίνο της Ραμπ, ένα χριστιανό λιθοξόο το έτος 301, στις 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την παράδοση, όταν, προσπαθώντας να ξεφύγει απ' το διωγμό του Διοκλητιανού, κατέφυγε στον τόπο που βρίσκεται σήμερα το κρατίδιο και έχτισε μια εκκλησία.
Επισκεφθείτε τους Τρεις Πύργους του Αγίου Μαρίνου που είναι χτισμένοι πάνω στις τρεις κορυφές του Monte Titano. Απεικονίζονται στη σημαία της χώρας, καθώς επίσης και στο εθνόσημο. Οι τρεις αυτοί πύργοι ονομάζονται:

Guaita - ο παλαιότερος εκ των τριών. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα.
Cesta - χτίστηκε το 13ο αιώνα. Βρίσκεται στην ψηλότερη κορυφή του Monte Titano.
Montale - χτίστηκε το 14ο αιώνα, στη χαμηλότερη κορυφή.
Ακόμη, στο Σαν Μαρίνο παρασκευάζεται μία τούρτα, που είναι γνωστή με το όνομα La Torte Di Tre Monti ("Τούρτα των τριών Βουνών/Πύργων"). Είναι παρόμοια με μία τούρτα σαβαγιάρ με στρώσεις, επικαλυμμένη με σοκολάτα.

Ουρμπίνο
Το μαγευτικό Ουρμπίνο, η γενέτειρα του Ραφαέλο Σάντσιο, μια μικρή πόλη αγκαλιασμένη από τους πράσινους λόφους, με το αναγεννησιακό δουκικό παλάτι να δεσπόζει σα στέμμα της πόλης και της γύρω υπαίθρου. Το Ουρμπίνο υπήρξε ένα αρκετά σπουδαίο οικονομικοπολιτικό κέντρο και τούτη η αίγλη αντικατοπτρίζεται κυρίως στο λαμπρό αυτό παλάτι του τελευταίου Δούκα Ντα Μοντεφέλτρο, ενός δυναμικού άνδρα, προερχόμενου από μια ισχυρή οικογένεια που διαχειρίστηκε την εξουσία για διακόσια χρόνια περίπου. Πράγματι υπέροχο, το δουκικό παλάτι, έργο του αρχιτέκτονα Μπραμάντε, είναι ένα από τα ωραιότερα της Ιταλίας, φωτεινό, και με τις ιδιαίτερες ξύλινες πόρτες πραγματικά κομψοτεχνήματα, λειτουργεί σήμερα ως μουσείο, την Galleria Nazionale delle Marche, και στη μόνιμη έκθεσή του φιλοξενεί ζωγραφικά έργα του 1400-1500 μεταξύ των οποίων φιγουράρουν οι Πιέρο ντελα Φραντσέσκα, Πάολο Ουτσέλο, Τιτσιάνο, Τζοβάνι Σάντι, Περουτζίνο, Λούκα Σινιορέλλι, Τιμότεο Βίτι, κ.α. Ξ.Π.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Τουριστικές πληροφορίες

 • pizza Roma, Τηλ.: 0039 03492149129

Λιμενικές πληροφορίες

 • Maritime Station 60121 Ancona, Τηλ.: 0039 071201183

Διάφορες

 • Πρώτες Βοήθειες: 118
 • Αστυνομία: 113 και 0039 071205844
 • Δημοτική Αστυνομία: 0039 0712222222
 • Πυροσβεστική: 115 και 0039 071280801
 • Οδική βοήθεια: 166664477
 • Λιμεναρχείο: 0039 071227471
 • Οργανισμός λιμένος: 0039 071207891

Συγκοινωνίες

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη