Ακτοπλοϊκά για Αλόνησσο

Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια της Χώρας της Αλοννήσου

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοικά για Αλόνησσο απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Η Αλόννησος είναι ιδανική για όσους απολαμβάνουν πραγματικά ήρεμες διακοπές. Είναι το πιο απομακρυσμένο νησί του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων και επίσης είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της κύριας περιοχής του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου των Σποράδων (Ζώνη Β) που δημιουργήθηκε το 1992. Είναι καταφύγιο σπάνιων ειδών πουλιών και της Μεσογείου φώκια monachus monachus.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Αλόννησο;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Αλόννησο

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Αλόννησο με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Αλόννησο εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Αλόννησο
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Αλόννησο;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Αλόνησο σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Αλόννησο
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Αλοννήσου τα τελευταία χρόνια πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Αλόννησο είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Άγιο Κήρυκο και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Αλόννησο

Η Αλόννησος συνδέεται με τον Βόλο, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Αλόννησο πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Αλόνησσο

Δρομολόγια πλοίων για Αλόνησσο

 • Από το λιμάνι του Βόλου αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία για Αλόνησσο.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Αλόνησσο εκτελούνται μόνο τη καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου Φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Αλονήσσου συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Εύβοια.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Αλόνησσο.

Με τη goφerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Αλόνησσο. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Αλόνησσο

Που βρίσκεται η Αλόνησσος

 • Στο σύμπλεγμα νησιών των Σποράδων, ανατολικά από τη Σκόπελο

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Αλόνησσο;

 • Βόλο
 • Θεσσαλονίκη
 • Σκιάθο
 • Σκόπελο

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 3-4 ώρες απο Βόλο
 • 1.30 ώρα απο Σκιάθο
 • μισή με 1 ώρα απο Σκόπελο

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Αλόνησσο;

 • 40-70 Ευρώ, ανάλογα τον τύπο του πλοίου

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Αλόνησσο;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στην Αλόνησσο

Το λιμάνι της Αλοννήσου

 • Το όνομα του λιμανιού είναι «Πατητήρι» ή «λιμάνι της Χώρας» και απέχει μόλις 2-3 χλμ. από τη Χώρα (ή Παλαιά Χώρα).

Δημόσια ΚΤΕΛ Αλόννησος

 • Θα βρείτε τακτικά δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ Πατητήρι και Παλιάς Πόλης (Χώρα) με βάση τις αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων και περιορισμένα δρομολόγια μεταξύ Πατητηριού και Στενής Βάλας. Τα εισιτήρια αγοράζονται στο λεωφορείο με κόστος 1,00 Ευρώ!

Ταξί στην Αλόννησο

 • Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο νησί να είναι διαθέσιμα μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η χρήση ταξί είναι ο κύριος τρόπος μεταφοράς για τους επισκέπτες. Η κούρσα από το λιμάνι Πατητήρι μέχρι την Παλιά Πόλη διαρκεί περίπου 10 λεπτά με ταξί και κοστίζει 10 ευρώ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα ταξί για να σας μεταφέρουν σε άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως το Βότση, η Στενή Βάλα και η παραλία Μηλιά που είναι προσβάσιμα μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων.
 • Πιάτσα ταξί: Απέναντι από το ξενοδοχείο Alkyon δίπλα στη στάση του λεωφορείου στο Πατητήρι
 • Τηλέφωνα ταξί: +30 6944564432, +30 6944564393, +30 6972250295, +30 6978881360

Συμβουλή: Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Αλόννησο έχουν δικό τους minibus και θα σας μεταφέρουν από το ξενοδοχείο στο λιμάνι ή το αντίστροφο. Δοκιμάστε να τους τηλεφωνήσετε για να μάθετε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη!

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για την Αλόννησο ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για την Αλόνησσο

Νησί που προτείνεται για όσους επιθυμούν πραγματικά ήρεμες διακοπές, η Αλόννησος είναι το πιο απομακρυσμένο του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων και το μοναδικό κατοικημένο στην κυρίως περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων (Ζώνη Β), που δημιουργήθηκε το 1992. Aποτελεί καταφύγιο σπάνιων πτηνών και κυρίως της μεσογειακής φώκιας monachus monachus. O επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στο Θαλάσσιο Πάρκο (συνολικής έκτασης 2.200 τ. χλμ.) ακολουθώντας τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί για την προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος. Η Αλόννησος είναι ένα από τα πρώτα νησιά του Αιγαίου που κατοικήθηκαν, όπως μαρτυρούν τα υπολείμματα εποικισμού της νεολιθικής εποχής, που εντοπίστηκαν στο ακρωτήρι Κοκκινόκαστρο. Έτσι ονομαζόταν και η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη στην κορυφή του λόφου, η οποία ερημώθηκε μετά τον σεισμό του 1965.
Tο νησί έχει έκταση 66 τ. χλμ., μήκος ακτών 79 χλμ. και πληθυσμό 2.800 κατοίκους.

Δικτυακός τόπος για την Αλόννησο: www.alonissos.gr
Δικτυακός τόπος για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων: www.mom.gr

Τι να δείτε στην Αλόνησσο

Μοναστήρια - Kυρά Παναγιά
To μοναστήρι της Κυρά-Παναγιάς βρίσκεται στο ομώνυμο νησάκι, το πιο ενδιαφέρον και το πιο μεγάλο μεγαλύτερο από τα μικρά νησιά τα νησάκια της Aλοννήσου που βρίσκονται κοντά στην Αλόννησο.
Η μονή της Παναγίας εναι μετόχι της μονής Mεγίστης Λαύρας του Άθω και βρίσκεται σε ένα μικρό φυσικό λιμάνι στα ανατολικά του νησιού. Είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Το μοναστήρι είναι χτισμένο το 1.100 πάνω σε παλαιοχριστιανικά ερείπια του 6ου - 1ου μ.Χ αιώνα και έχει καθολικό του 16ου αιώνα.
Χτισμένη το 1100 πάνω σε παλαιοχριστιανικά ερείπια του 1ου αιώνα μ.Χ., αποτελεί μετόχι της Μονής Mεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους και είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Το καθολικό της είναι του 16ου αιώνα, ενώ σώζεται ένας παλιός αλευρόμυλος και το λιοτρίβι, που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί για τις ανάγκες του μοναστηριού.
Το μοναστήρι, που βρίσκεται σε μικρό φυσικό λιμάνι στα ανατολικά του νησιού, διαθέτει ξενώνα και για να το επισκεφθεί κάποιος, μπορεί να πάρει το καΐκι από το Πατητήρι.

Ερημονήσια του Θαλάσσιου Πάρκου
Βρίσκονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου, που αποτελεί βιότοπο σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, με σπουδαιότατα υποθαλάσσια οικοσυστήματα. Συγκροτούν τον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων (Ζώνη Α).

Τα νησιά
Γιούρα ή Γυάρος (που σημαίνει «σπηλαιώδης»). Νησί με μια τεράστια σπηλιά, όπου ζει ένα σπάνιο είδος αγριόγιδου.
Kυρά Παναγιά. Εδώ βρίσκεται το ομώνυμο Μοναστήρι (12ου αι.), μετόχι της Mεγίστης Λαύρας του Άθω, στο οποίο διατηρούνται σε άριστη κατάσταση παλιό λιοτρίβι και αλευρόμυλος. Το νησί έχει δύο μεγάλους φυσικούς όρμους, τον Άγιο Πέτρο (Δ) και τον Πλανήτη (A). Ο τελευταίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου.
Ξηρό ή Περιστέρα. Ακατοίκητο νησάκι της Ζώνης Α, που βρίσκεται πολύ κοντά στις ανατολικές ακτές της Αλοννήσου, απέναντι από τη Στενή Βάλα, με ωραίες αμμουδιές για ήσυχα μπάνια.
Πιπέρι. Εδώ είναι το κέντρο του Θαλάσσιου Πάρκου και η προσέγγιση απαγορεύεται. Απαγορεύεται, επίσης, η πλεύση οποιουδήποτε σκάφους σε ακτίνα 3 μιλίων.
Σκάτζουρα. Φημίζεται για το Μοναστήρι της Eυαγγελίστριας.
Ψαθούρα. Το μοναδικό ηφαιστειογενές νησί στις Β. Σποράδες, όπου υπάρχουν ερείπια καταποντισμένης αρχαίας πόλης. Η καθίζηση που υπέστη πιθανόν το νησί στα αρχαία χρόνια το χώρισε στην Ψαθούρα και την Ψαθουροπούλα. Στις σπηλιές του νησιού ζουν μεσογειακές φώκιες.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη