Ζακυνθος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Ζακυνθος Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Ζάκυνθο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Ναοί της Ζακύνθου
• Άγιος Νικόλαος του Μόλου (στην πλατεία Σολωμού), ένας αναγεννησιακού ύφους ναός (17ου αι.) με βυζαντινό καμπαναριό. Εδώ έμεινε το 1853 ο πολιούχος του νησιού, Άγιος Διονύσιος.
• Άγιος Διονύσιος (στη νότια προβλήτα του λιμανιού), όπου φυλάσσεται, σε ασημένια λάρνακα, το σκήνωμα του Αγίου, προστάτη και πολιούχου του νησιού (18ου αι.).
• Άγιος Μάρκος (1516). Το καμπαναριό της καθολικής εκκλησίας στην ομώνυμη πλατεία, είναι αντίγραφο εκείνου του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.
• Άγιος Γεώργιος. Στην τρίμορφη εικόνα που υπάρχει στην εκκλησία ορκίστηκαν οι Φιλικοί οπλαρχηγοί Κολοκοτρώνης, Νικηταράς και Φωτομάρας και άλλοι αγωνιστές της επανάστασης του 1821.
• Παναγιά η Πικριδιώτισσα, στις παρυφές του κάστρου.

Περίπατος στην Ζάκυνθο
Είναι συγχρόνως και το λιμάνι του νησιού. Αν και υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τους σεισμούς του 1953, διατηρεί πολλά στοιχεία από την αίγλη του παρελθόντος.
Περίπατος στην πόλη
Στην πλατεία Σολωμού, που περιτριγυρίζεται από κτίρια με χαρακτηριστική παραδοσιακή ζακυνθινή αρχιτεκτονική, με τοξωτά παράθυρα και καμάρες. Στο κέντρο δεσπόζει ο ανδριάντας του εθνικού ποιητή της Ελλάδας Δ. Σολωμού. Εδώ βρίσκονται ακόμη η Δημόσια βιβλιοθήκη (με 55.000 τόμους) καθώς και το Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου που περιέχει θησαυρούς όπως χρυσοποίκιλτα αγάλματα, εικόνες και ξυλόγλυπτα έργα τέχνης.
Στο Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου, που βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού και περιέχει θησαυρούς όπως χρυσοποίκιλτα αγάλματα, εικόνες και ξυλόγλυπτα έργα τέχνης.
Στον παραλιακό δρόμο, τη Στράτα Μαρίνα (οδός Κ. Λομβάρδου), που είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, με καφέ, μπαράκια και εστιατόρια. Ξεκινά από την πλατεία Σολωμού, για να καταλήξει στην εκκλησία του πολιούχου Αγ. Διονυσίου.
Στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Εδώ το 1797 οι επαναστάτες ποπολάροι έκαψαν το libro d’ oro και φύτεψαν το δέντρο της ελευθερίας. Η πλακόστρωτη αυτή πλατεία αποτελεί το κύριο σημείο όπου συγκεντρώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Εδώ βρίσκεται και το Μουσείο Σολωμού, Κάλβου και Επιφανών Ζακυνθίων το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενεί και ανδριάντα του εθνικού ποιητή, φιλοτεχνημένο από τον Γεώργιο Βρούτο το 1902.
• Στη Ρούγα. Ονομάζεται οδός Αλεξάνδρου Ρώμα και ξεκινά από την πλατεία Αγίου Μάρκου, διασχίζοντας σχεδόν ολόκληρη την πόλη. Ο δρόμος με τις εντυπωσιακές καμάρες είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης εδώ και αιώνες
• Στο ενετικό κάστρο, που βρίσκεται σε λόφο πάνω από την πόλη, στη θέση της αρχαίας ακρόπολης, που ονομαζόταν Ψωφίς.
• Στο λόφο του Στράνη, που απέχει 2 χλμ. από την πόλη κι έχει περίφημη θέα. Εδώ εμπνεύστηκε ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» (μετέπειτα ελληνικός εθνικός ύμνος) και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», παρακολουθώντας την πολιορκία του Μεσολογγίου.

Γαλάζιες Σπηλίες
ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ, από τις πιο όμορφες της Ελλάδας, στη ΒΑ ακτή του ακρωτηρίου Σχινάρι, 9 χλμ. Αποτελούνται από διαδοχικούς θαλάμους, τη Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά. Χρωματικό όργιο από την αντανάκλαση και τη διάχυση του φωτός στα νερά. Θα πάτε με αυτοκίνητο ως τον Άγιο Νικόλαο - ασφαλτοστρωμένος δρόμος - και μετά με βάρκα ή με καΐκι από τη Ζάκυνθο.

2007 GOFERRY © All rights reserved