Συρος Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Συρος Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Σύρο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

«Αρχόντισσα των Κυκλάδων» και «νύμφη του Αιγαίου» ονομαζόταν η Σύρος, η πατρίδα του φιλοσόφου Φερεκύδη, δασκάλου του Πυθαγόρα. Η νεολιθική Σύρος ήταν από τα σημαντικότερα νησιά του κυκλαδικού πολιτισμού. Τον 13ο αι. πέρασε στα χέρια των Ενετών. Η ίδρυση και η ζωή της μεσαιωνικής πόλης, κτισμένης σε ένα λόφο πάνω από το λιμάνι, χαρακτήρισαν το νησί έως σήμερα. Κατά την Τουρκοκρατία, στη Σύρο βρέθηκαν πολλοί διωκόμενοι από άλλα νησιά και στα τέλη του 19ου αι. το νησί γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη, γέμισε ναυπηγεία, εμπορικούς σταθμούς, εργοστάσια και, με κέντρο την Ερμούπολη, έγινε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές του Αιγαίου. Έχει έκταση 84 τ. χλμ., μήκος ακτών 87 χλμ., και πληθυσμό 19.800 κατοίκους.
Δικτυακός τόπος για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων: www.ncyclades.gr
Δικτυακός τόπος για τη Σύρο: www.hermoupolis.gr

Τα αρχαιότερα ίχνη κατοίκησης ανάγονται στο τέλος της νεολιθικής εποχής, μεταξύ 4000 και 3000 π.Χ. Κατά την περίοδο της άνθησης του κυκλαδικού πολιτισμού (3200-2000 π.Χ.) αναπτύχθηκε ο περίφημος πολιτισμός Σύρου-Κέρου. Τον 13ο αι. πέρασε στα χέρια των Ενετών, που ίδρυσαν τη μεσαιωνική πόλης σε ένα λόφο πάνω από το λιμάνι. Επί τουρκοκρατίας διατήρησε σημαντικά προνόμια και κατά την Επανάσταση του 1821 ήταν υπό γαλλική προστασία. Στα τέλη του 19ου αι. το νησί γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη με κέντρο την Ερμούπολη, ανάπτυξη που διαμόρφωσε το σύγχρονο προφίλ του νησιού.

2007 GOFERRY © All rights reserved