Σικινος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Σικινος Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Σίκινο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σικίνου
Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής της Σικίνου, που οι ντόπιοι ονομάζουν Χρυσοπηγή, βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα, σε κορυφή λόφου που αγναντεύει το πέλαγος. Η Μονή είναι κτισμένη το 1690. Από μακριά μοιάζει με κάστρο, καθώς είναι περιστοιχισμένη από ψηλό τείχος. Για αρκετούς αιώνες υπήρξε το καταφύγιο των κατοίκων στις επιδρομές των πειρατών.

Σίκινος - Μαύρη Σπηλιά
Στην Χώρα ή Κάστρο, στο Βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται η ΜΑΥΡΗ ΣΠΗΛΙΑ, Είναι η μεγαλύτερη σπηλιά του νησιού και από τις μεγάλες σπηλιές των Κυκλάδων. Βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας στη βόρεια πλευρά, κάτω από το μοναστήρι της Χρυσοπηγής και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.
Άλλες σπηλιές που μπορείτε να βρείτε στη Σίκινο είναι οι Δρακοντοσπηλιές και το Δρακόφρυδο.

Αξιοθέατα - Σίκινος
Ένας περίπατος στην πόλη θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα κυριότερα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε:
Τα αρχοντικά, που είναι από τα καλύτερα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων.
Την εκκλησία της Παντάνασσας-Τίμιος Σταυρός, στα ανατολικά της πλακόστρωτης πλατείας. Ιδρύθηκε το 1787 και διαθέτει ξυλόγλυπτο επιχρυσωμένο τέμπλο εξαιρετικής τέχνης και θαυμάσιες μεταβυζαντινές εικόνες της Κρητικής Σχολής.
Τους τρεις ανεμόμυλους, στο ψηλότερο σημείο της Χώρας.
Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, χτισμένο στην άκρη βράχου σε εκπληκτική τοποθεσία, που δίνει την εντύπωση κάστρου.
Το Λαογραφικό Μουσείο, που στεγάζεται σ’ ένα παλιό ελαιοτριβείο στη Χώρα.
Τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή συλλογή.
Τη βυζαντινή εκκλησία του Χριστού.
Τις εκκλησίες της Αγίας Άννας, του Αγίου Βασιλείου και των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Το μοναστηριακό συγκρότημα της Επισκοπής, 4 χλμ. ΝΔ. Εκεί σώζονται τα σημαντικότερα δείγματα αρχαίας κατοίκησης στο νησί. Ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι αποτέλεσμα μετασκευής ρωμαϊκού μαυσωλείου του 3ου αι. μ.Χ.
Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Το Παλιόκαστρο, με τα λείψανα αρχαίου οικισμού.
Τη Μαύρη Σπηλιά, το μεγαλύτερο από τα σπήλαια του νησιού.
Τους αρχαίους οικισμούς, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας (Ν της Επισκοπής), όπου σώζονται ερείπια αρχαίων οικοδομημάτων. Ένας δεύτερος οικισμός βρίσκεται στη ΒΑ πλευρά του νησιού, κοντά στο ακρωτήριο Μάλτα.

Δραστηριότητες & Αθλήματα στη Σίκινο
Κολύμπι στην Αλοπρόνοια, στον Άγιο Νικόλαο, στο Διαλισκάρι, στον Μάλτα, στον Άγιο Γεώργιο, στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σαντοριναΐικα, στον Άγιο Ιωάννη και στον Καρά.
Καταδύσεις.
Ψαροντούφεκο.
Πεζοπορία.
Mountain bike.

2007 goFerry.gr © All rights reserved