Σικινος Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Σικινος Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Σίκινο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Η Σίκινος είναι ένα σχετικά μικρό νησί, που προσφέρεται για ήσυχες διακοπές, περιπάτους σε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες και κολύμπι σε καθαρά νερά. Το πράσινο είναι λιγοστό και το έδαφος πετρώδες. Χαρακτηριστικός είναι ο απότομος γκρεμός που βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα του νησιού, εκεί όπου είναι κτισμένη η Χώρα. Έχει έκταση 40 τ. χλμ., μήκος ακτών 41 χλμ. και πληθυσμό 240 κατοίκους.
Κατοικήθηκε τη Μυκηναϊκή Εποχή και ονομαζόταν και Οινόη, από τα πολλά αμπέλια και το εκλεκτό κρασί της. Τον 10ο αι. π.Χ. εποικήθηκε από τους Ίωνες, ενώ τον 5ο αι. π.Χ. ήταν υπό την κυριαρχία των Αθηναίων. Στους αιώνες, η Σίκινος ακολούθησε τη μοίρα των νησιών των Κυκλάδων γνωρίζοντας την κυριαρχία των Ρωμαίων και των Βυζαντινών, ενώ στη διάρκεια της Ενετοκρατίας ανήκε στο Δουκάτο της Νάξου. Το 1537 το νησί κατέκτησαν οι Τούρκοι. Ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1829.
Δικτυακός τόπος: www.sikinos.gr

2007 goFerry.gr © All rights reserved