Σιφνος Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Σιφνος Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Σίφνο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Κάτασπρα παραδοσιακά κυκλαδοχώρια, αμέτρητες εκκλησίες, γραφικοί περιστερώνες, ανεμόμυλοι και παραλίες με πεντακάθαρα νερά συνθέτουν την εικόνα της Σίφνου. Το νησί γνώρισε μεγάλη ακμή στην αρχαιότητα, χάρη στα μεταλλεία χρυσού και αργύρου και τα λατομεία «σιφνίου λίθου». Από το 1687 έως το 1854 αποτέλεσε σπουδαίο πνευματικό κέντρο και εδώ λειτούργησε η περίφημη Σχολή του Αγίου Τάφου, γνωστή ως «Παιδευτήριον του Αρχιπελάγους». Το νησί έχει μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική τέχνη και ακόμη και σήμερα διατηρεί πολλά εργαστήρια αγγειοπλαστικής - κεραμικής. Η Σίφνος βρίσκεται ανάμεσα στη Σέριφο και τη Μήλο. Έχει έκταση 74 τ. χλμ., μήκος ακτών 71 χλμ. και πληθυσμό 2.450 κατοίκους.

Δικτυακός τόπος: www.sifnos.gr

Η Σίφνος πρωτοκατοικήθηκε την νεολιθική εποχή από Κάρες και Φοίνικες και τότε ονομαζόταν Μερόπια. Μεταξύ 3200- 3000 π.Χ. στο νησί αναπτύχθηκαν οι τέχνες και το εμπόριο. Επίσης εκείνα τα χρόνια το νησί γνώρισε οικονομική άνθηση λόγω των μεταλλείων χρυσού και αργυρού που υπήρχαν. Στη συνέχεια, κατοικήθηκε από τους Μίνωες και γύρω στο 1100 π.Χ. φτάνουν στο νησί οι Ίωνες και από τότε ξεκινά η εποχή που ονομάστηκε “χρυσή εποχή της Σίφνου”. Τότε αναπτύχθηκε ιδιαίτερα η γεωργία, η κεραμική και το εμπόριο. Αργότερα η Σίφνος γίνεται μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας. Έπειτα έρχονται οι Ρωμαίοι και η Σίφνος ακολουθεί την μοίρα που είχαν και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Ακολούθησε δηλαδή η Βυζαντινή περίοδος, η ενετική κυριαρχία με το Δουκάτο της Νάξου, οι πειρατείες και λεηλασίες και μετά οι Τούρκοι. Η τελική απελευθέρωση της Σίφνου έγινε το 1836.

2007 GOFERRY © All rights reserved