Σεριφος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Σεριφος Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Σέριφο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Αξιοθέατα - Σέριφος Χώρα
Ένας περίπατος στην πόλη θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα κυριότερα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη:

Στην Πιάτσα, γραφική μαρμαρόστρωτη πλατεία στην καρδιά της Χώρας, όπου βρίσκεται και το Δημαρχιακό Μέγαρο (1907).
Στο Μουσείο Αρχαιολογικής Συλλογής με αρχαιότητες της Υστεροελληνιστικής και Ρωμαϊκής Περιόδου.
Στο Λαογραφικό Μουσείο, στην Kάτω Xώρα.
Στα ερείπια τουβενετσιάνικου κάστρου, στην κορυφή του λόφου.
Στην εκκλησία του Χριστού με το παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας, στο Κάστρο.
Στις αξιόλογες μεταβυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Aθανασίου(μητρόπολη), τουEυαγγελισμού, του Αγίου Eλευθερίου και τουΑγίου Kωνσταντίνου.
Στους αναπαλαιωμένους ανεμόμυλους.
Στο Πασπάρι, πηγή με καμάρες.
Στις βρύσες.
Τον παραθαλάσσιο οικισμό Άγιο Σώστη, με το ομώνυμο εκκλησάκι και τον όρμο Λιάς, 6,5 χλμ. Α.
Το παραθαλάσσιο χωριό Άγιος Ιωάννης, με το ομώνυμο εκκλησάκι, 8 χλμ. ΒΑ.

Αξιοθέατα - Σέριφος
Αξίζει να δείτε
Τις αξιόλογες μεταβυζαντινές εκκλησίες της περιοχής, όπως του Αγίου Nικολάου και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, με τις αξιόλογες τοιχογραφίες του 17ου αι.
Το μνημείο για τους τέσσερις μεταλλωρύχους οι οποίοι εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας του 1916 για το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Μετά την αιματηρή αυτή απεργία, τα μεταλλεία έκλεισαν οριστικά.
Τα εγκαταλειμμένα μεταλλεία χρυσού, σιδήρου και χαλκού, με τα ερημωμένα αρχοντικά και τις εργατικές κατοικίες. Στο παλιό ορυχείο διασώζονται οι σκουριασμένες ράγες, τα βαγονέτα μεταφοράς και τα σιλό αποθήκευσης.
Το γειτονικό Mεγάλο Xωριό, το οποίο την περίοδο 1880-1912 αποτέλεσε το σημαντικότερο κέντρο του νησιού.

Μονή Ταξιαρχών
Αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της Σερίφου. Η Μονή Ταξιαρχών, με φρουριακή κατασκευή ιδρύθηκε στις αρχές του 17ου αι. Στο παρελθόν, γνώρισε πολλές πειρατικές επιδρομές εξαιτίας του πλούτου που είχε συγκεντρώσει. Αξίζει να δείτε το τέμπλο, το ξυλόγλυπτο δεσποτικό θρόνο και τον αλεξανδρινό επιτάφιο. Η επίσκεψη στη Μονή γίνεται κατόπιν συνεννοήσης με τον ηγούμενο. Απέχει 9,5 χλμ. Β από τη Χώρα.

Σπήλαιο Κουτάλας
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ ή σπήλαιο ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ, βρίσκεται στα Δυτικά του όρμου Κουταλά. Το σπήλαιο είχε καταπλακωθεί και ανακαλύφθηκε τυχαία όταν η είσοδός του συνδέθηκε με τις στοές από τις οποίες γινόταν η εξόρυξη μεταλλευμάτων. Έχει σταλακτίτες και σταλαγμίτες με παράξενα σχήματα, ενώ, όπως προέκυψε από τα ευρήματα, το σπήλαιο ήταν τόπος λατρείας κατά την αρχαιότητα.

Σέριφος - Παραλίες
Μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων βρίσκονται στη Σέριφο. Το νησί διαθέτει πάνω από 70 δαντελωτές παραλίες και ορμίσκους που προφυλάσσονται από τους ανέμους που πνέουν στο Αιγαίο.
Οι παραλίες της Σερίφου είναι γνωστές για τα κρυστάλλινα νερά τους, ενώ μερικές έχουν κατά μήκος τους καταπράσινα αρμυρίκια που προσφέρουν δροσιά στους λουόμενους. Στη νοτιοανατολική πλευρά, κάτω από τη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκονται οι δημοφιλείς παραλίες Λιβάδι και Αυλόμωνας, καθώς και η μεγάλη χρυσή αμμουδιάΛιβαδάκια. Νοτιότερα είναι η παραλία Καράβι, η οποία διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά. Πολύ κοντά βρίσκεται επίσης η παραλία Καλό Αμπέλι, η οποία προσφέρει ησυχία και χαλάρωση σε όσους το επιθυμούν.
Ταξιδεύοντας στη βορειοανατολική ακτή, συναντάμε πανέμορφες παραλίες, όπως: την αμμώδη παραλία της Λιας, το γραφικό ορμίσκο του Άγιου Σώστη, την εκπληκτική παραλία της Ψιλής Άμμου με τα τιρκουάζ νερά, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη του νησιού, καθώς επίσης την παραλία του Αγίου Ιωάννη.
Στη βόρεια πλευρά της Σερίφου θα βρείτε τις παραλίες του Κεντάρχου με γαλαζοπράσινα νερά και αρμυρίκια, καθώς και δύο ορμίσκους στον Πλατύ Γιαλό. Στη βορειοδυτική ακτή βρίσκεται η θαυμάσια παραλία της Συκαμιάς με άμμο και βότσαλο.
Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού συναντάμε τη μεγάλη, αμμώδη παραλία του Αβεσσαλού και την παραλία του Μεγάλου Λιβαδιού, με ρηχά νερά και αρμυρίκια. Η παραλία του Μαλλιάδικου είναι ιδανική για όσους θέλουν ν' αποφύγουν την πολυκοσμία.
Σ' ένα γραφικό όρμο, στη νότια πλευρά του νησιού, θα βρείτε τις παραλίες του Κουταλά, τουΓάνεμα και της Βαγιάς. Η παραλία του Κουταλά έχει βότσαλο και αρμυρίκια και βρίσκεται κάτω από το ομώνυμο χωριό. Η παραλία του Γάνεμα είναι ήσυχη και έχει άμμο, βότσαλο και αρμυρίκια, ενώ στην παραλία της Βαγιάς υπάρχουν πηγές γλυκού νερού αν σκάψετε στην αμμουδιά.

Δραστηριότητες & Αθλήματα στη Σέριφο
Θαλάσσιο ποδήλατο.
Wind surf.
Κολύμπι στη Λια, στο Kαλό Aμπέλι, στον Άγ. Σώστη, στον Άγ. Iωάννη και στην Ψιλή Άμμο. Eπίσης, στα Λιβαδάκια και στο Kαράβι, στο Mαλλιάδικο, στον Kουταλά, στην απέραντη αμμουδιά του Λιβαδιού, στις παραλίες Μεγάλο
Λιβάδι και Λιβαδάκια, στην περιοχή του Λαδιού, στον Αυλόμωνα και στη Συκαμιά.
Καταδύσεις.
Ψαροντούφεκο.
Πεζοπορία.
Mountain bike.

2007 GOFERRY © All rights reserved