Σαντορινη Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Σαντορινη Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Σαντορίνη και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Ένα από τα διασημότερα κυκλαδονήσια και από τα πιο γνωστά ελληνικά νησιά διεθνώς. Η Σαντορίνη αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, καθώς το σημερινό νησί είναι ό,τι απέμεινε από το αρχικό (τη Στρογγυλή), το οποίο καταποντίστηκε στη θάλασσα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου του, τον 16ο π.Χ. αι. Ήταν από τις πιο ισχυρές εκρήξεις στην ιστορία της Γης: τα τρία τέταρτα του νησιού βυθίστηκαν, σχηματίζοντας τη σημερινή Καλντέρα (κρατήρας), ενώ από τις πιο σημαντικές συνέπειες εκείνης της έκρηξης ήταν η καταστροφή των μινωικών ανακτόρων στην Κρήτη. Έχει έκταση 73 τ. χλμ., μήκος ακτών 69,5 χλμ. και πληθυσμό 13.670 κατοίκους.
Η Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τη Θήρα, τη Θηρασιά, το Ασπρονήσι, την Παλιά και τη Νέα Καμένη. Διατηρεί σε εξαιρετικό βαθμό την αρχιτεκτονική της κληρονομιά, εκτός από τα Φηρά και την Οία, και στους υπόλοιπους οικισμούς της ενδοχώρας. Στη Σαντορίνη είχε αναπτυχθεί σπουδαίος προϊστορικός πολιτισμός, κυρίως της μεσοκυκλαδικής εποχής, ο οποίος καταστράφηκε με την έκρηξη. Αργότερα, το νησί ξανακατοικήθηκε, άκμασε στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια, ενώ γνώρισε μακραίωνη ενετική κυριαρχία. Η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών είναι ιλιγγιώδης, αλλά το νησί παραμένει ελκυστικό, γεμάτο μυστικά και άγνωστες ομορφιές και εξακολουθεί να έχει ένα από τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα στον πλανήτη. Φημισμένο είναι το τοπικό κρασί με τους αμπελώνες του νησιού να καλλιεργούνται από την αρχαιότητα. Καλλιεργούνται οι ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Αϊδάνι, Μανδηλαριά και Μαυροτράγανο ενώ εξαιρετικό είναι το κρασί Βινσάντο, που γίνεται από Ασύρτικο και Αϊδάνι.
Δικτυακός τόπος: www.santorini.gr

2007 GOFERRY © All rights reserved