Σαμος Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Σαμος Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Σάμο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Καταπράσινο νησί με όμορφες παραλίες, παραδοσιακούς οικισμούς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και φημισμένο κρασί. Έχει έκταση 500 τ.χλμ., ακτογραμμή 150 χλμ. και πληθυσμό 34.000 κατοίκους.
Η Σάμος είναι γενέτειρα πολλών φιλοσόφων και μαθηματικών της αρχαιότητας, όπως ο Επίκουρος, ο Aρίσταρχος και ο Πυθαγόρας. Οι Φοίνικες της έδωσαν το πρώτο όνομα Σάμος, που στα φοινικικά σημαίνει «ψηλή», οι Κάρες την ονόμαζαν Νησί των Μακάρων, ενώ καταγράφτηκαν και οι ονομασίες Παρθενία, Ιμβρασία, Ανθεμίς, Δρυούσα, Δόρυσσα, Φυλλάς κ.ά. Αργότερα, οι Πελασγοί έφεραν στο νησί τη λατρεία της Ήρας. Η μυθολογία λέει ότι η Ήρα γεννήθηκε στις όχθες του ποταμού Ίμβρασου και θεωρήθηκε προστάτιδα της Σάμου. Κατά το 1300 π.Χ. ο αργοναύτης Αγκαίος από την Κεφαλονιά έφερε το ξόανο της Ήρας, που το τοποθέτησε στο Ηραίο, και δίδαξε στους Σαμιώτες την καλλιέργεια του αμπελιού.Το νησί γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή του τον 7ο και τον 6ο αι. π.X. Κατακτήθηκε από Πέρσες, Ρωμαίους, Βενετούς Τούρκους, παρήκμασε, ερημώθηκε κι επανοικίσθηκε τον 16ο αι. Tο 1832 ιδρύθηκε η «Hγεμονία της Σάμου», ιδιότυπο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο τη διοίκηση του νησιού ασκούσε ηγεμόνας που διοριζόταν από τον σουλτάνο. Με την Ελλάδα ενώθηκε το 1912.
Η Σάμος συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά και αεροπορικά με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Δικτυακός τόπος για τον Νομό Σάμο: www.samos.gr
Δικτυακός τόπος για τον Δήμο Βαθέος: www.vathi.gr

2007 GOFERRY © All rights reserved