Λημνος Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Λημνος Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Λήμνο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Η Λήμνος είναι προορισμός ήρεμων διακοπών, πραγματικής ξεκούρασης και επαφής με τη φύση. Ήρεμοι κόλποι, απλωμένες παραλίες και τοπία με ηφαιστιογενή πετρώματα, εναλλάσσονται με χαμηλούς λόφους και παραδοσιακούς οικισμούς με πέτρινα σπίτια. Η γη είναι εύφορη και οι Λημνιοί παράγουν κρασί, μέλι και τυρί, πασίγνωστα από την αρχαιότητα για την ποιότητά τους. Το νησί έχει έκταση 477 τ. χλμ., ακτογραμμή 260 χλμ. και πληθυσμό 18.000 κατοίκους.
Η ιστορία της Λήμνου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο νησί είχε το εργαστήρι του ο Ήφαιστος, ο οποίος δίδαξε στους πρώτους κατοίκους της, τους Σίντιες, την τέχνη της επεξεργασίας του χαλκού. Άκμασε κατά την προϊστορική περίοδο, ενώ το 512 π.X. καταλήφθηκε από τους Πέρσες, από τους οποίους απελευθερώθηκε μετά το τέλος των Περσικών Πολέμων. Έκτοτε, υποτάχτηκε διαδοχικά σε Ρωμαίους, Ενετούς και Τούρκους, μέχρι την οριστική απελευθέρωσή του κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, το 1912. Η Λήμνος συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Λαυρίου, του Πειραιά και της Καβάλας και αεροπορικά με το αεροδρόμιο της Αθήνας.
Δικτυακός τόπος για το Επαρχείο Λήμνου-Αγ. Ευστράτιου: www.lemnos.gr

2007 goFerry.gr © All rights reserved