Λευκαδα Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Λευκαδα Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Λευκάδα και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Ναοί της Λευκάδας

 • Άγιος Σπυρίδωνας, στην κεντρική πλατεία, του 1685.
 • Άγιος Νικόλαος (1687), με αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
 • Χριστού Παντοκράτορα, που ιδρύθηκε το 1700 και στο προαύλιό της βρίσκεται ο τάφος του λογοτέχνη Α. Βαλαωρίτη.
 • Mοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης, κοντά στο Φρύνι. Το νέο μοναστήρι αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο της Λευκάδας. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το παλαιό μοναστήρι του 1650, στη θέση ναού της Ήρας.

Σπήλαια της Λευκάδας
Η Λευκάδα διαθέτει ενδιαφέροντα σπήλαια. Γνωστότερο είναι το σπήλαιο του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ». Εκεί κατέφευγαν πλοία και ιστιοφόρα που κινδύνευαν από τη θαλασσοταραχή. Το όνομά του το πήρε από το Υποβρύχιο "Παπανικολής", γιατί είχε το σπήλαιο ως ορμητήριο στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο θάλαμός του είναι τεράστιος και καλύπτει 3.800 τμ2 και είναι το δεύτερο μεγάλο σπήλαιο στον ελλαδικό χώρο. Η επίσκεψή του γίνεται με βενζινόπλοιο και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη η τεράστια αίθουσά του και ο πλούσιος στολισμός της με σταλαχτίτες. Στο φως του ήλιου οι συνδυασμοί των πετρωμάτων αναδίνουν χιλιάδες αποχρώσεις και δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα μέσα στο σπήλαιο. Στο τέλος του σπηλαίου ένας διάδρομος στρωμένος με χαλίκια προσφέρεται για περπάτημα.
Στη Λευκάδα υπάρχει και ένα άλλο σπήλαιο, η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ, κοντά στο Σπαρτοχώρι.

Περίπατος στη Λευκάδα
Πρωτεύουσα και λιμάνι ταυτόχρονα, η πόλη της Λευκάδας καλωσορίζει τους επισκέπτες με όμορφα σοκάκια και μικρές πλατείες, παραδοσιακά σπίτια, περίτεχνα καμπαναριά και πλακόστρωτους πεζοδρόμους. Συνδέεται με γέφυρα με τις απέναντι ακτές της Στερεάς Ελλάδας και έχει, περίπου 8.000 κατοίκους.

 • Στο φρούριο της Αγίας Μαύρας, στην είσοδο της πόλης, που κατασκευάστηκε από τον Σικελό Ιωάννη Ορσίνι το 1300. Είναι κτισμένο δίπλα από το τεχνητό κανάλι, σε νησίδα της λιμνοθάλασσας και δέχτηκε μεταγενέστερες προσθήκες από τους Βενετούς και τους Τούρκους.
 • Στο πάρκο Μποσκέτο, άλλοτε σημείο συνάντησης των πνευματικών ανθρώπων του νησιού.
 • Στον παραλιακό πεζόδρομο με τα νεανικά στέκια, τα καφέ και τα μπαράκια με μουσική.
 • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από τη Μέση Παλαιολιθική εποχή μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ.
 • Στη Δημόσια Kεντρική Bιβλιοθήκη, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και συλλογή εικόνων μεταβυζαντινής επτανησιακής τέχνης.
 • Στη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει σπάνια βιβλία, γκραβούρες και χάρτες, ενώ στεγάζει και αίθουσα τέχνης, όπου πραγματοποιούνται σύγχρονες εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.
 • Στο Λαογραφικό Mουσείο, με αναπαράσταση παραδοσιακού λευκαδίτικου σπιτιού.
 • Στο Mουσείο Φωνογράφου – Παλιών Ενθυμημάτων, όπου μεταξύ άλλων εκτίθενται παλιοί φωνογράφοι, παλιοί δίσκοι, διακοσμητικά αντικείμενα-αντίκες, παλιά χαρτονομίσματα κ.α.
 • Στους υδροβιοτόπους Μεγάλος και Μικρός Αυλαίμονας, δύο φυσικά ιχθυοτροφεία κοντά στην πόλη.
 • Στους ανεμόμυλους στη Γύρα και στο χωριουδάκι Φρύνι (2 χλμ. ΝΔ), χτισμένο σε πλαγιά με όμορφη θέα.

Ποδηλασία στη Λευκάδα
Βόλτα με ποδήλατο. Η πόλη της Λευκάδας και οι κοντινές παραλίες είναι ένας τόπος ιδανικός για ποδήλατο. Μοναδικής ομορφιάς διαδρομή είναι ο γύρος της λιμνοθάλασσας (Αγ. Μαύρα, Γύρα, Μύλοι, Αη-Γιάννης, Λευκάδα).
Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ
Εδώ και 45 χρόνια, συγκροτήματα και καλλιτέχνες από πολλές χώρες του κόσμου συναντιούνται κάθε Αύγουστο στη Λευκάδα και ανταλλάσσουν τα δημιουργήματα της πνευματικής και καλλιτεχνικής τους παράδοσης (χορός, μουσική, παραδοσιακή κληρονομιά).

Μεγανήσι
Καταπράσινο νησάκι απέναντι από το Νυδρί με το οποίο συνδέεται ακτοπλοϊκά, με τρεις οικισμούς (Σπαρτοχώρι, Βαθύ, Κατωμέρι) και όμορφες παραλίες. Απέχει 12 ν. μ. ΝΑ από την πόλη της Λευκάδας.
Αξίζει να δείτε
Το σπήλαιο του Δαίμονα και τη σπηλιά τουΠαπανικολή.
Τα νησάκια Καστός και Κάλαμος, αλλά και ταΠριγκηπόνησα, που βρίσκονται δίπλα στο Μεγανήσι.

2007 GOFERRY © All rights reserved