Λευκαδα Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Λευκαδα Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Λευκάδα και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Συνολικά η Λευκάδα περιτριγυρίζεται από 24 νησάκια, μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση. Έχει έκταση 302,5 τ. χλμ. Διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα, εκκλησίες και μονές, γραφικούς οικισμούς, πολύ πράσινο και θαυμάσιες παραλίες. Το Aρχαιολογικό Mουσείο, το Λαογραφικό Mουσείο αλλά και μια μοναδική στον κόσμο βιβλιοθήκη, η Χαραμόγλειος Eιδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, συμπληρώνουν την εικόνα ενός «στεριανού» νησιού, που προσφέρεται για διακοπές και αναψυχή.
Μέχρι τον 6ο π.Χ. αιώνα η Λευκάδα αποτελούσε τμήμα των ακαρνανικών παραλίων. Τώρα, αν και χαρακτηρίζεται ως νησί, χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα από ένα κανάλι, το οποίο, όμως, διαθέτει γέφυρα. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι συνδέεται συχνά με φέρι-μποτ με άλλα νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος, η Ιθάκη και η Κεφαλονιά, την καθιστούν μια πολύ καλή βάση για εξορμήσεις κι εκδρομές στα νησιά του Ιονίου πελάγους, αλλά και στη δυτική Ελλάδα. Πήρε τ’ όνομά της από τον Λευκάτα, το ακρωτήρι που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, με τους επιβλητικούς απόκρημνους λευκούς βράχους. Κατοικείται από τη νεολιθική εποχή, άκμασε ως αποικία των Κορινθίων, ενώ αποτέλεσε τμήμα του Δεσποτάτου της Ηπείρου μετά το 1204, όταν η Κωνσταντινούπολη καταλήφθηκε από τους Φράγκους. Τούρκοι, Ενετοί, Γάλλοι και Άγγλοι πέρασαν στη συνέχεια από το νησί, που το 1864, μαζί με τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά, ενώθηκε με την Ελλάδα.

2007 GOFERRY © All rights reserved