Πλοία για Λευκάδα | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Πλοίο για Λευκάδα

Δρομολόγια πλοίων για Λευκάδα και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ

Aktoploika Leykada 51 image
 

Το νησί της Λευκάδας περιβάλλεται από συνολικά 24 νησίδες, μεταξύ των οποίων και το περίφημο νησί του Σκορπιού, ιδιοκτησία του Αριστοτέλη Ωνάση. Στη Λευκάδα, που εκτείνεται σε 302,5 km2, θα βρείτε αξιόλογα αξιοθέατα, εκκλησίες και μοναστήρια, γραφικούς οικισμούς, καταπράσινο περιβάλλον και υπέροχες παραλίες.
Το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό Μουσείο και η Χαραμόγλειος Ειδική Βιβλιοθήκη Λευκάδας, που είναι μοναδική στον κόσμο, συνθέτουν την εικόνα ενός νησιού με κάπως «ηπειρωτικό» χαρακτήρα ιδανικό για διακοπές και διασκέδαση.

Η Λευκάδα αποτελούσε μέρος των ακτών της Ακαρνανίας μέχρι τον 6ο αιώνα π.Χ. Σήμερα θεωρείται νησί, καθώς χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα με κανάλι, ωστόσο μια γέφυρα παρέχει πρόσβαση στο νησί. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι είναι συχνά προσβάσιμο με ferry boat που αναχωρούν από άλλα νησιά του Ιονίου όπως η Ζάκυνθος, η Ιθάκη και η Κεφαλονιά κάνουν τη Λευκάδα μια πολύ καλή βάση για ταξίδια και εκδρομές στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα. Η Λευκάδα πήρε το όνομά της από τον Λευκάτα, ένα ακρωτήρι που βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού με τους επιβλητικούς απότομους λευκούς βράχους. Η Λευκάδα κατοικείται από τη νεολιθική εποχή. Ευημερούσε ως κορινθιακή αποικία και αποτέλεσε τμήμα της Ηπείρου μετά το 1204, όταν η Κωνσταντινούπολη κατακτήθηκε από τους Φράγκους. Αργότερα Τούρκοι, Ενετοί, Γάλλοι και Άγγλοι κατέλαβαν το νησί, ώσπου εντάχθηκε στην Ελλάδα το 1864 μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Λευκάδα;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Λευκάδα

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Λευκάδα με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Λευκάδα εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Λευκάδα
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Λευκάδα;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Λευκάδα σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Λευκάδα
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Λευκάδαw, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Λευκάδα είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Λευκάδα και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Λευκάδα

Η Λευκάδα συνδέεται με τον Πειραιά, τα Μέθανα, το Αγκίστρι και το Λευκάδα με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Λευκάδα πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Πλοιο για Λευκαδα

Aktoploika Leykada 51 image
 

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Λευκάδα.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Λευκάδα, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Λευκάδα απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολογια και Τιμες για Λευκαδα

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Λευκάδα!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Λευκάδα
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Λευκάδα
 • Αναλυτικές τιμές για Λευκάδα όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Λευκάδα σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Λευκάδα!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Λευκάδα. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτηρια για Λευκαδα

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Λευκάδα και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Λευκάδα αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Λευκάδα. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

[macroErrorLoadingPartialView]

Διαμονη στο πλοιο προς Λευκαδα

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Λευκάδα.

Λιγα λογια για Λευκαδα

Συνολικά η Λευκάδα περιτριγυρίζεται από 24 νησάκια, μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση. Έχει έκταση 302,5 τ. χλμ. Διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα, εκκλησίες και μονές, γραφικούς οικισμούς, πολύ πράσινο και θαυμάσιες παραλίες. Το Aρχαιολογικό Mουσείο, το Λαογραφικό Mουσείο αλλά και μια μοναδική στον κόσμο βιβλιοθήκη, η Χαραμόγλειος Eιδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, συμπληρώνουν την εικόνα ενός «στεριανού» νησιού, που προσφέρε…

Περισσότερα
2007 GOFERRY © All rights reserved