Κυθνος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Κυθνος Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Κύθνο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Αξιοθέατα - Κύθνος Χώρα (Μεσαριά)
Ένας περίπατος στην πόλη θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα κυριότερα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη:

  • Στο Ηρώο, στην είσοδο της Χώρας.
  • Στην εκκλησία του Αγίου Σάββα, του 17ου αι., με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
  • Στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, με το τέμπλο του 17ου αι., και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που είναι η παλαιότερη του νησιού, με αρχαία κομμάτια γλυπτικής με επιγραφές.
  • Στο Βυζαντινό Μουσείο, στον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου.
  • Στο μοναστήρι της Παναγίας του Νίκους. Στο υπόγειο της μονής λειτουργούσε κρυφό σχολειό.
  • Στο αιολικό πάρκο, ΒΑ της Χώρας. Είναι ο πρώτος αιολικός σταθμός που λειτούργησε στην Ελλάδα.

O Ναός της Παναγίας Κανάλας
H Παναγία Κανάλα είναι προστάτιδα του νησιού και γιορτάζεται κάθε χρόνο με πανυγήρι στις 15 Αυγούστου. Ο ναός είναι χτισμένος σε υπέροχη τοποθεσία κι έχει μοναδική αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα βρέθηκε σε κανάλι και λέγεται ότι είναι έργο του Αποστόλου Λουκά. Η πιθανότερη εκδοχή, όμως, είναι ότι φιλοτεχνήθηκε από τον Κρητικό ζωγράφο Αντώνη Σκορδίλη. Απέχει 17,5 χλμ. νότια της Χώρας.

Δραστηριότητες & Αθλήματα στην Κύθνο
Καταδύσεις.
Πεζοπορία.
Ψαροντούφεκο.
Εκδρομικό εντούρο.
Mountain bike.
Wind surfing.
Κολύμπι στην Κολώνα και στον Άγιο Δημήτριο, καθώς και στην παραλία του Μέριχα και στα Μαρτινάκια. Επίσης, στις παραλίες Καλό Λιβάδι, Αντώνηδες, Άγιος Δημήτριος, Γαϊδουρόμαντρα, Σι Μου Σι, Σκύλου, Φλαμπούρια, Άγιος Στέφανος, Αλυκή, Στυφός, Πετούσα, Δίβλακα και Τρίβλακα, όπως και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Από τη Δρυοπίδα μπορείτε να προσεγγίσετε τις κοντινές αμμουδιές Λεύκες, Καλό Λιμάνι και Άγιος Στέφανος. Στην περιοχή των Λουτρών θα κολυμπήσετε στις παραλίες Σχοινάρι, Μαρουλά, Καβουροχέρι, Ποτάμια, Μικρά Ποτάμια, Σαράντου και Άγιο Σώστη.
Ιαματικά λουτρά στον οικισμό των Λουτρών

2007 GOFERRY © All rights reserved