Καρπαθος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Καρπαθος Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Κάρπαθο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Kάρπαθος - Παραλίες
Η Κάρπαθος έχει πολλές όμορφες παραλίες με καθαρά νερά. Οι καλύτερες είναι: η Άπελλα, οργανωμένη παραλία με διάφανα γαλαζοπράσινα νερά που βρίσκεται στο δρόμο από το Απέρι προς τη Σπόα, το 2002 βραβεύτηκε ως η ομορφότερη παραλία της Μεσογείου.
Στην ίδια πλευρά βρίσκονται οι παραλίες Κυρά Παναγιά με ψιλό βότσαλο, και η Αχάτα. Στην Αχάτα, μάλιστα, υπάρχει σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες πάνω στην παραλία.
Ο Μακρύς Γιαλός, που βρίσκεται νοτιότερα, συγκεντρώνει τους φανατικούς του windsurfing. Κοντά στην Αρκάσα βρίσκεται η παραλία Άγιος Νικόλαος. Στο Λευκό κοντά στο «λαιμό» βρίσκονται οι παραλίες Παναγιάς Λιμάνι, Φραγκολιμιώνας, Γυαλού Χωράφι.
Φυσικά μπορείτε να βρείτε και άλλες ήσυχες παραλίες στο νησί, οι οποίες δεν είναι εύκολα προσβάσιμες και είναι δύσκολα επικέψιμες με ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Σπηλιά του Ποσειδώνα
Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, στη θέση "Μύλοι", μνημειώδης λαξευτός τάφος ή ιερό. Ο τύπος ήταν πολύ συνηθισμένος στο ανατολικό Αιγαίο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπροστά υπήρχε ξύλινο στέγαστρο.
Πιθανότατα ήταν ιερό της Αφροδίτης, θεάς δημοφιλούς στις λαϊκές τάξεις. Στα Πηγάδια έχουν βρεθεί αγαλματίδια της θεάς. Το πιθανότερο είναι το υπαίθριο ιερό της θεάς να ήταν το Σπήλαιο της Παρθένου, 2 χλμ μακρύτερα, στην περιοχή του Βαθυπόταμου. Η σπηλιά είναι επισκέψιμη, παρότι έχει διαβρωθεί από τη συνεχή χρήση από βοσκούς.

Μονοπάτια της Καρπάθου
Η Κάρπαθος είναι στην ουσία μια οροσειρά στο μέσον του Αιγαίου (ψηλότερη κορυφή η Καλή Λίμνη, υψόμετρο 1.214 μ.), γι’ αυτό η θέα μεταξύ των Πηγαδιών στο νότο, και του Διαφανίου, στον βορρά, είναι εντυπωσιακή. Η πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού είναι ελκυστική για τους επισκέπτες, καθώς πολλές από τις διαδρομές οδηγούν στα ομορφότερα σημεία του νησιού.
Για τους λάτρεις της ορειβασίας στην Κάρπαθο υπάρχει ένα δίκτυο με 18 μονοπάτια, εκ των οποίων σχεδόν όλα συνδέονται μεταξύ τους. Πολλές από τις διαδρομές ξεκινούν από το Οροπέδιο Λάστου περνούν από το Φαράγγι της Φλασκιάς και καταλήγουν στην θάλασσα.

Κάρπαθος - παραδοσιακή κουζίνα
Η κουζίνα της Καρπάθου είναι από τις πλέον παραδοσιακές του Αιγαίου. Μερικά από τα πιο γνωστά πιάτα είναι: κατσίκι γεμιστό με ρύζι και σταφίδες, ο «χόνδρος», γαμήλιο φαγητό που φτιάχνεται από χονδροκομμένο σιτάρι με κρέας. Γνωστές, επίσης, είναι οι μακαρούνες (χειροποίητα ζυμαρικά), το ψωμί και οι κουλούρες, να δοκιμάσετε επίσης παραδοσιακές πίτες (λαχανόπιτες και κρεμμυδόπιτες) και τα γλυκά μπακλαβά, τρίγωνα και ξηροτήγανα.

Δραστηριότητες στη Κάρπαθο
Κολύμπι στις παραλίες του Μακρύγιαλου, στο Διαφάνι με τα πλατιά βότσαλα, στη Βανάντα, στις παραλίες Ποτάλι και Φωκί, Λευκός και Αχάτα.
Καταδύσεις. Από το 2007 λειτουργεί καταδυτικό κέντρο – σχολή στα Πηγάδια. Οι περιοχές που πραγματοποιούνται οι συνοδευόμενες καταδύσεις ή η εκπαίδευση είναι: Καστέλλια, Φωκιάς, Αγιος Πέτρος, Αχάτα, Διακόφτης. Για περισσότερες πληροφορίες: www.diveinkarpathos.gr
Ψαροντούφεκο.
Wind surf. Από το 2006 πραγματοποιείται στη Κάρπαθο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Ιστιοσανίδας στη περιοχή Αφιάρτη, που βρίσκεται στο Νότιο Τμήμα του νησιού. Στην περιοχή υπάρχουν σχολές wind surfing για εκμάθηση ή εξάσκηση του αθλήματος.

Πεζοπορία Στο δίκτυο μονοπατιών του νησιού.
Διαδρομές με τζιπ. Η Κάρπαθος είναι ιδανική για διαδρομές με τζιπ, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της είναι χωματόδρομοι.
Εκδρομικό εντούρο. Εξαιρετικές διαδρομές σε χώμα προσφέρει στους λάτρεις του σπορ η ορεινή Κάρπαθος.
Εκδρομή με καΐκι στις παραλίες Άπελα, Άγιος Νικόλαος, Άγιος Μηνάς, Κυρά Παναγιά.

2007 GOFERRY © All rights reserved