Καλυμνος Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Καλυμνος Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Κάλυμνο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Σπήλαιο Δασκαλειό
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΑΣΚΑΛΕΙΟ, όπου εντοπίστηκαν προϊστορικά ευρήματα νεολιθικά εργαλεία, σφόνδυλοι και κεραμική Μεσομινωικής και Υστερομινωικής Εποχής (2000-1400 π.Χ.). Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τους κατοίκους για την άμυνα του νησιού, καθώς βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Δύσκολη πρόσβαση.

Σπήλαιο Κεφαλά
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑ, ΝΔ, με αρχαιολογικό και σπηλαιολογικό ενδιαφέρον. Ο διάδρομος έχει μήκος 103 μ. και στολίζεται με πελώριους σταλακτίτες. Εξερευνήθηκε το 1961 από τον ωκεανογράφο Αναστάσιο Χριστομάνο. Βρέθηκαν ίχνη λατρείας του Ολυμπίου Διός. Θα πάτε με καΐκι από την Πόθια ή τις Μυρτιές.

Δραστηριότητες στη Κάλυμνο
Τα τελευταία χρόνια, η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους αναρριχητικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Σήμερα, μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση σε δεκάδες οργανωμένα πεδία από ασβεστολιθικά πετρώματα, ενώ διοργανώνονται συχνά διεθνείς διοργανώσεις.
Καταδύσεις, μέσω οργανωμένων καταδυτικών κέντρων που υπάρχουν στο νησί. Στην Πόθια λειτουργεί σχολή Δυτών, που παρέχει το μοναδικό στην Ελλάδα κρατικό επαγγελματικό δίπλωμα δύτη.

Καταδύσεις - Κάλυμνος
Η Κάλυμνος, με μεγάλη παράδοση στις καταδύσεις, δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει τις πλέον επαγγελματικές σχολές κατάδυσης. Μπορείτε, λοιπόν, να μυηθείτε στο συναρπαστικό αυτό σπορ, να γνωρίσετε τον πλούσιο βυθό της Καλύμνου και τις αποικίες σφουγγαριών, αλλά και να δείτε ολόκληρες βυθισμένες πολιτείες. Στην Πόθια λειτουργεί σχολή Δυτών, που παρέχει το μοναδικό στην Ελλάδα κρατικό επαγγελματικό δίπλωμα δύτη.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.kalymnosdiving.com.
Ψαροντούφεκο. Πληροφορίες για τις περιοχές που επιτρέπεται το ψάρεμα: Λιμεναρχείο Καλύμνου.
Πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού.
Κολύμπι στις παραλίες Γέφυρα, Θέρμα, Καντούνι, Λινάρια, Ρήνα, Ακτή και Βλυχάδια, στον όρμο Αργινώντα και στον Πλατύ Γιαλό. Με καΐκι θα βρείτε τις παραλίες Αλμυρές, Δρασώντα, Πεζώντα, Παλιονήσου, Σικάτη και Πετρώντα.
Ιαματικά λουτρά. στην πηγή των Θερμών.

Κάλυμνος - Αναρρίχηση
H Κάλυμνος, ένα νησί-παράδεισος για τους αναρριχητές, ανακαλύφθηκε από το γνωστό Ιταλό αναρριχητή Adrea di Bari. Σήμερα αποτελεί παγκόσμιο αναρριχητικό προορισμό και στο νησί διεξάγεται ετησίως παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση.
Πρόκειται για νησί γεμάτο από μεγαλόπρεπες σπηλιές, με απίστευτες τρύπες, σταλακτίτες και στέγες. Σχεδόν όλες οι «σχοινιές» έχουν εξοπλιστεί από Ιταλούς και Γερμανούς αναρριχητές.
H Κάλυμνος είναι ένα από τα ελάχιστα αναρριχητικά πεδία στον κόσμο και το μόνο στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένο από επαγγελματίες οδηγούς βουνού όσον αφορά την παρεχόμενη ασφάλεια, τις προδιαγραφές και την ποιότητα των μόνιμα τοποθετημένων ασφαλειών. Σήμερα υπάρχουν περίπου 50 οργανωμένα πεδία.

2007 GOFERRY © All rights reserved