Ικαρια Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Ικαρια Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Ικαρία και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Αξιοθέατα - Ικαρία
Ένας περίπατος στην πόλη θα σας φέρει κοντά στα κυριότερα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα:
Στο λιμάνι, όπου βρίσκεται το μνημείο (τα φτερά) του Ικάρου. Είναι έργο του ντόπιου καλλιτέχνη Νίκου Ίκαρη.
Στο ύψωμα, όπου βρίσκεται το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την αστυνομία και το λιμεναρχείο.
Στον παραλιακό δρόμο, με τα παραδοσιακά καφενεία κι εστιατόρια.
Στην Αρχαιολογική Συλλογή με ευρήματα από διάφορες περιοχές του νησιού, που χρονολογούνται από τη Νεολιθική εποχή ως τα Ρωμαϊκά χρόνια.
Στη μητρόπολη του Αγίου Κηρύκου και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την οποία έχτισαν ναυτικοί του νησιού.
Στον βράχο Ίκαρη (ή Νίκαρη), κοντά στις νότιες ακτές. Σύμφωνα με την παράδοση, στο σημείο αυτό έχασε τη ζωή του ο Ίκαρος.
Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Καταφύγι (8 χλμ. ΒΑ). Κάτω από το ιερό υπάρχει καταπακτή την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, είχαν χρησιμοποιήσει κάτοικοι του νησιού για να γλιτώσουν από τους πειρατές.

Ικαρία - Παραδοσιακή κουζίνα
Στην Ικαρία ο επισκέπτης μπορεί σε διάφορα μέρη του νησιού να δοκιμάσει φρέσκο ψάρι, η ποικιλία του οποίου εξαρτάται από την εποχή. Τα ψάρια ψήνονται συνήθως στη σχάρα, ενώ πολύ γνωστές είναι και οι τοπικές λιχουδιές, όπως η καπνιστή ρέγκα και ο γαύρος φιλέτο στη σχάρα με κρεμμυδάκια, πιπεριά και ντομάτα. Επίσης κάποια πιάτα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς είναι οι κολοκυθοκεφτέδες και οι ρεβυθοκεφτέδες που αποτελούν φημισμένες τοπικές λιχουδιές, που συνήθως συνοδεύονται από τον γνωστό «πράμνειο οίνο», τοπικό κρασί.
Τα γεμιστά θεωρούνται επίσης μια από τις σπεσιαλιτέ του νησιού. Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, ακόμα και πατάτες γεμίζονται με ρύζι, συνοδευμένα πάντα με διάφορα μυρωδικά. Από τα ίδια υλικά φτιάχνεται και το "σουφικό".
Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τις διάφορες τοπικές πίτες, τα σπιτικά γλυκά, όπως τα γλυκά του κουταλιού καθώς και το ικαριώτικο μέλι.

Ικαρία - Αρχαιολογικό Μουσείο Κάμπου
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κάμπου (3 χλμ. ΝΔ από την Εύδηλο) βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Οινόης, της πρώτης πρωτεύουσας της Ικαρίας. Στο μουσείο φιλοξενούνται περισσότερα από 250 ευρήματα της Αρχαίας Οινόης, όπως αμφορείς, βάθρα, διάφορα πήλινα σκεύη κ.ά. Μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εργαλεία της νεολιθικής εποχής, κεραμικά, πήλινα αγαλματίδια, κίονες, κέρματα και χαραγμένες επιτύμβιες στήλες.
Το Μουσείο βρίσκεται στα περίχωρα της αυλής του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης που έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Διονύσου.

Δραστηριότητες στην Ικαρία
Πεζοπορία από το χωριό Μαυράτο προς τον Καραβόσταμο.
Κολύμπι στις παραλίες του Αγίου Κηρύκου και στις ακρογιαλιές Σκέψη, Πριόνι, Κοτσαμπή, Ξυλοσύρτη, Τσουκαλά και Λιβάδι.

2007 GOFERRY © All rights reserved