Πλοία για Ηράκλειο | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Πλοίο για Ηράκλειο

Δρομολόγια πλοίων για Ηράκλειο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ακτοπλοικά Ηράκλειο
 

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε στον απόηχο του 9ου αιώνα μ.Χ. (στην αρχαιότητα, η Κνωσός ήταν το σημαντικότερο κέντρο του νησιού, ακολουθούμενη από τη Γόρτυνα). Σε μεταγενέστερους χρόνους, το Ηράκλειο πέρασε υπό αραβική, βενετική και οθωμανική κυριαρχία. Οι κατακτητές του έδωσαν αρχικά το όνομα Khandaq ή Handak που είχε αλλοιωθεί στην Candia. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η πόλη του Ηρακλείου παρείχε έναν από τους χώρους διεξαγωγής του τουρνουά ποδοσφαίρου.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Ηρακλείου είναι τα οχυρωματικά τείχη που οριοθετούν την «παλιά πόλη». Οι πρώτες οχυρώσεις κατασκευάστηκαν από τους Άραβες και αργότερα ενισχύθηκαν από τους Ενετούς (15ος αιώνας). Από τους επτά προμαχώνες, μόνο ο προμαχώνας Martinengo σώζεται μέχρι σήμερα. εκεί οι επισκέπτες θα βρουν τον τάφο του καταξιωμένου συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη, με θέα την πόλη. Από τις τέσσερις πύλες προς την πόλη σώζονται σήμερα μόνο η Χανιόπορτα (1570) με το χαρακτηριστικό φτερωτό Λέοντα του Αγίου Μάρκου και τη Νέα Πύλη (1587) στη νότια πλευρά.
Στο παλιό (ενετικό) λιμάνι, δίπλα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, διακρίνονται οι θολωτοί ταρσανάδες όπου κατασκευάζονταν τα πλοία, ενώ στη δυτική πλευρά δεσπόζει το φρούριο Κουλέ (16ος αι.).

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Ηράκλειο;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Ηράκλειο

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Ηράκλειο με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Ηράκλειο εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ηράκλειο
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Ηράκλειο;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Ηράκλειο σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Ηράκλειο
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το Ηράκλειο, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ηράκλειο είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Ηράκλειο και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Ηράκλειο

Το Ηράκλειο συνδέεται με τον Πειραιά, τη Σαντορίνη και την Ανάφη με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Ηράκλειο πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Δρομολόγια πλοίων για Ηράκλειο

• Από τις πύλες Ε2 και Ε3 του λιμανιού του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία για Ηράκλειο.
• Τα δρομολόγια πλοίων για Ηράκλειο εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
• Το Ηράκλειο συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με τη Σαντορίνη και την Ανάφη.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Ηράκλειο.

 

 

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Ηράκλειο. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Που βρίσκεται το Ηράκλειο

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Ηράκλειο;

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 8 ώρες απο Πειραιά
 • 6 ώρες από Σαντορίνη
 • 4 ώρες από Ανάφη

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Ηράκλειο;

 • 40-45 Ευρώ με συμβατικό πλοίο

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Ηράκλειο;

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Ηράκλειο;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στις παρακάτω γραμμές, ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό χρήσης που θα βοηθήσει τους επιβάτες να φτάσουν στο Ηράκλειο όσο το δυνατόν πιο εύκολα και ευχάριστα.
Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις στο Ηράκλειο, επιλογές τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε στο καταφύγιο διανυκτέρευσης, διευθύνσεις λιμανιών και γραφεία επιβίβασης, δρομολόγια και τιμές φέρι, καθώς και αναχωρήσεις και αφίξεις σε πραγματικό χρόνο με το πλοίο από/προς Ηράκλειο.

Λιμάνι Ηρακλείου

Το λιμάνι του Ηρακλείου έχει μια πολύ έξυπνη τοποθεσία μαζί με το οδικό σύστημα της Κρήτης. Βρίσκεται ακριβώς στη μέση του κύριου αυτοκινητόδρομου της Κρήτης που εκτείνεται κατά μήκος της βόρειας ακτής του νησιού. Αυτός ο αυτοκινητόδρομος συνδέει τις πόλεις Κισσάμου / Καστέλι, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Σητεία από δυτικά προς ανατολικά.

Το λιμάνι του Ηρακλείου εξυπηρετεί επίσης τη νέα οδό Ηρακλείου-Τυμπακίου και συνδέει τις βόρειες και νότιες ακτές της Κρήτης, συνδέοντας περιοχές όπως η Μεσαρά, το Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού και τον αρχαιολογικό χώρο στη Γόρτυνα, τα Μάταλα, τις Μοίρες και άλλες.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΕΡΡΙ

Μπορείτε να φτάσετε στο Ηράκλειο από:

Οδικό δίκτυο από το Ηράκλειο προς τους περισσότερους προορισμούς

Στο Ηράκλειο και γενικά στην Κρήτη, το οδικό δίκτυο είναι αρκετά διαδεδομένο και φτάνει σε κάθε γωνιά του νησιού. Οι πόλεις κατά μήκος της βόρειας ακτής (Άγιος Νικόλαος προς Καστέλι, Ρέθυμνο και Χανιά) συνδέονται με έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που βελτιώνεται συνεχώς. Το όριο ταχύτητας είναι 100 km/h. Ωστόσο, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε στενούς δρόμους στο υπόλοιπο νησί (υπάρχουν μόνο 1 ή 2 γραμμές ανά κατεύθυνση). Ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, οι δρόμοι είναι ελικοειδής και μπορεί να είναι πολύ στενοί. Νέοι, ευρύτεροι δρόμοι κατασκευάζονται επίσης προς την περιοχή της Μεσαράς στο νότιο Ηράκλειο (Φαιστός, Μάταλα, Τιμπάκι, Κόκκινος Πύργος), καθώς και προς την περιοχή της Βιάννου.

Δημόσιο ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο

Τα Urban Blue Buses εξυπηρετούν την πόλη του Ηρακλείου από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

 • Η Urban Lines εξυπηρετεί την πόλη του Ηρακλείου, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και τα κοντινά προάστια.
 • Σταθμοί: Σε όλη την πόλη
 • Τηλ.: +30 2810220795, +30 2810226065
 • Λεπτομέριες

Τα πράσινα υπεραστικά λεωφορεία (που διαχειρίζεται ο Οργανισμός ΚΤΕΛ) συνδέουν το Ηράκλειο με τις περισσότερες πόλεις και χωριά της Κρήτης. Τα πούλμαν είναι μοντέρνα, άνετα και κλιματιζόμενα.
Τα δρομολόγια ποικίλλουν μεταξύ ήσυχης και πολυσύχναστης περιόδου, επομένως ελέγξτε τη διαδρομή και το χρονοδιάγραμμά σας, δείτε τον σύνδεσμο για τις λεπτομέρειες του λεωφορείου παρακάτω. Υπάρχουν επιλογές αποθήκευσης αποσκευών στους περισσότερους τερματικούς σταθμούς/σταθμούς αστικών λεωφορείων.

Υπάρχουν 2 τερματικοί σταθμοί που εξυπηρετούν λεωφορεία προς 3 προορισμούς.

 • Προορισμός 1 αναχωρεί από τον τερματικό σταθμό Α: Συνδέστε το Ηράκλειο με πόλεις και χωριά στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο και συνδέσεις με Ίμβρο, Σφακιά, Καστέλι και άλλα μέρη).
 • Ο προορισμός 2 αναχωρεί από τον τερματικό σταθμό Α, επίσης: Εξυπηρετεί τις πόλεις και τα χωριά στη βόρεια ακτή ανατολικά του Ηρακλείου (Χερσόνησος, Αρχάνες, Σητεία, Άγιος Νικόλαος, Οροπέδιο Λασιθίου και άλλα μέρη).
 • Ο προορισμός 3 αναχωρεί από τον τερματικό σταθμό Β: Από Ηράκλειο προς Ανώγεια, Ρογδιά, Αγία Γαλήνη, Μοίρες, Τυμπάκι, Μάταλα, Φαιστός, Γόρτυνα, Ζαρός, Αγία Γαλήνη και ενδιάμεσα μέρη.

Τερματικός σταθμός λεωφορείων Α: απέναντι από το πάρκινγκ του λιμανιού, στη Λεωφ. Λεωφ. Νεάρχου (κοντινή απόσταση).

Τερματικός σταθμός λεωφορείων Β: στη Χανιόπορτα, 44 Λεωφ. 62 Martiron (για να φτάσετε εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αστικό λεωφορείο από το λιμάνι με άφιξη ή μεταφορά με ταξί)

Ταξί στο Ηράκλειο

Εάν παίρνετε ταξί από το λιμάνι του Ηρακλείου ή από κάπου αλλού, θα βρείτε πολύ εύκολο να το πάρετε. Στο Ηράκλειο, η υπηρεσία ταξί είναι φθηνή και είναι εύκολο να φτάσετε!

 • Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να κάνετε online κράτηση για μεταφορά με ταξί έγκαιρα για να κανονίσετε το ταξίδι από το λιμάνι του Ηρακλείου στον αγαπημένο σας προορισμό.
  Προορισμοί, διάρκεια και τιμές
 • Ταξί Κρήτης: κ. Αριστείδης Φραγκιαδάκης, +30 6970021970, +30 6945027933

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για το Ηράκλειο ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Άρχισε να αναπτύσσεται μετά τον 9ο αι. μ.Χ., (κατά την αρχαιότητα, κέντρο της περιοχής ήταν η Κνωσός και μεταγενέστερα η Γόρτυνα), ενώ αργότερα κατακτήθηκε διαδοχικά από τους Άραβες, τους Ενετούς και τους Οθωμανούς, οι οποίοι της έδωσαν το ονόματα Χάνδακας και Candia. Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν μία από τις Ολυμπιακές …

Περισσότερα
2007 goFerry.gr © All rights reserved