Αστυπαλαια Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Αστυπαλαια Τι να δειτε

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Αστυπάλαια και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Αστυπάλαια - Παναγιά Πορταΐτισσα
Κοντά στο κάστρο της Αστυπάλαιας βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας, μία από τις ομορφότερες στα Δωδεκάνησα. Η εκκλησία είναι το θρησκευτικό κέντρο του νησιού. Κτίστηκε το 1762 από τον Όσιο Άνθιμο. Η ανέγερσή της κράτησε εννέα χρόνια. Κοντά στην εκκλησία βρίσκεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αστυπάλαιας με σπάνια θρησκευτικά κειμήλια.

Αστυπάλαια-Σπήλαια
Η Αστυπάλαια διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα σπήλαια, ορισμένα από τα οποία είχαν κατά το παρελθόν αποτελέσει ορμητήρια των πειρατών. Σε δύσκολες εποχές, όπως στην περίοδο των πειρατικών επιδρομών ή της Τουρκοκρατίας, αποτέλεσαν και καταφύγιο για τους ντόπιους. Τα κυριότερα είναι:
Το Σπήλαιο της Παναγίας Πουλαριανής – Βρίσκεται στην Ανάληψη ή Μαλτεζάνα. Το σχήμα του βράχου μοιάζει με τη μορφή της Παναγίας που κρατά το Θείο Βρέφος.
Το Σπήλαιο του Δράκου – Βρίσκεται στο Βαθύ, μπορεί να πάει κανείς με καΐκι και να θαυμάσει σε αυτό τους υπέροχους σταλαγμίτες και σταλακτίτες.
Το Σπήλαιο του Νέγρου – Βρίσκεται στο Λιβάδι και μπορεί να πάει κανείς με καΐκι από τη Χώρα. Η παράδοση συνδέει αυτή τη σπηλιά με τους πειρατές και τους θησαυρούς τους.

Αστυπάλαια - Αρχαιολογικό Μουσείο
Tο αρχαιολογικό μουσείο Aστυπάλαιας στεγάζεται σε ισόγεια αίθουσα που παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού από το Εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Ταμείο Αστυπάλαιας το 1994. Η έκθεση είναι διαχρονική και περιλαμβάνει ευρήματα που καλύπτουν ευρύ χρονολογικό φάσμα από την προϊστορική εποχή έως και τα μεσαιωνικά χρόνια. Ειδικότερα, στο μουσείο εκτίθενται:
Συλλογή προϊστορικών ευρημάτων: πήλινων αγγείων, κοσμημάτων, χάλκινων και λίθινων εργαλείων από πλούσιους θαλαμωτούς τάφους της μυκηναϊκής εποχής από τις θέσεις Αρμενοχώρι και Σύγκαιρο, που δηλώνουν τον ακμαίο χαρακτήρα του νησιού ήδη από την ύστερη εποχή του χαλκού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εύρεση πολύ μεγάλου αριθμού λίθινων εργαλείων σε έναν από τους τάφους που, πιθανότατα, σχετίζονται με την ιδιότητα και τις ασχολίες του νεκρού.
Θησαυρός αργυρών νομισμάτων της κλασικής εποχής, που βρέθηκε στο νησί.
Συλλογή αναθηματικών επιγραφών από Ιερά του νησιού, οι οποίες μας πληροφορούν για τις θεότητες που λατρεύονταν στην Αστυπάλαια κατά την αρχαιότητα (Απόλλων, 'Άρτεμις Λοχία και Ειλυθιεία, Ασκληπιός και Αφροδίτη). Ξεχωρίζει μεγάλη αναθηματική ενεπίγραφη βάση του Απόλλωνος με τα ίχνη από τα πόδια του μνημειώδους αγάλματος, του 4ου αιώνα π.Χ.
Ευρήματα κλασικών και ελληνιστικών χρόνων: αρχιτεκτονικά μέλη (ενεπίγραφα επιστύλια), επιτύμβια και αναθηματικά ανάγλυφα, επιτύμβιοι βωμοί, ανδρικά και γυναικεία αγαλμάτια και σημαντικές επιγραφές (επιτύμβιες, αναθηματικές, τιμητικά ψηφίσματα, επιστολές αυτοκρατόρων κ.ά.).
Συλλογή πήλινων αγγείων γεωμετρικής έως και ρωμαϊκής εποχής από τις νεκροπόλεις των περιοχών Κάτσαλος και Κιλίνδρα.
Μαρμάρινα θωράκια, κιονόκρανα και άλλα μέρη από παλαιοχριστιανικές βασιλικές.
Μαρμάρινο οικόσημο της οικογένειας Κουερίνι (Querini) διοικητών του νησιού, από το ενετικό κάστρο της Χώρας.

Αστυπάλαια - Κάστρο
Το κάστρο, μεσαιωνικό κτίσμα των Ενετών, χτίστηκε το 13 αιώνα από τους Γκουερίνι, που κυβερνούσαν το νησί έως το 1207. Στην ανατολική πλευρά του κάστρου σώζονται τα διώροφα σπίτια των Γκουερίνι που κατοικούνταν έως το 1956. Το κάστρο είναι χτισμένο με σκούρα πέτρα της περιοχής. Στην είσοδό του θα δείτε το οικόσημο του φημισμένου βενετσιάνικου οίκου. Από τον οικισμό τού κάστρου σώζονται μόνο λίγα σπίτια, οι εξωτερικοί τοίχοι των οποίων είναι τμήμα του τείχους. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν και δύο μικρές εκκλησίες, ο ναός του Αγίου Γεωργίου και ο ναός του Ευαγγελισμού. Και οι δύο εκκλησίες ξεχωρίζουν για τα περίτεχνα καμπαναριά τους.

Αστυπάλαια - αναρρίχηση
Η Αστυπάλαια διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον αναρριχητικό πεδίο, με την ονομασία «Φτερά». Το πεδίο είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και προσφέρει 20 διαδρομές διαφορετικών βαθμών δυσκολίας. Ο βράχος είναι ασβεστολιθικός. Το αναρριχητικό πεδίο βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από τη Χώρα.

Δραστηριότητες στην Αστυπάλαια
Κολύμπι στις παραλίες Άγιος Κωνσταντίνος, Βάτσες, Πλάκες, Καμινάκια, Άγιος Γιάννης, Πάνορμος, Παχιά Άμμος, Πέρα Γιαλός και Λιβάδια.
Εκδρομή με καΐκι για μπάνιο στις ερημικές παραλίες, στα κοντινά νησάκια Κουτσομύτι και Σύρνα.
Εξερεύνηση σπηλαίων.
Αναρρίχηση στο πεδίο «Φτερά», με 20 διαδρομές.
Ορειβασία.
Mountain bike.
Πεζοπορία.
Ψαροντούφεκο.
Καταδύσεις.

2007 GOFERRY © All rights reserved