Αναφη Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Αναφη Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Ανάφη και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Η Ανάφη είναι ένας μικρός παράδεισος, με ανέγγιχτες φυσικές καλλονές και αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά. Βρίσκεται ανατολικά της Σαντορίνης και στο κέντρο του νησιού υψώνεται το βουνό Κάλαμος (460 μ.).
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Ανάφη, με διαταγή του Απόλλωνα, αναδύθηκε, από το βυθό του Αιγαίου, για να προσφέρει καταφύγιο στους Αργοναύτες. Υπάρχει και άλλη εκδοχή για την ονομασία του νησιού, που συνδέεται με την ανυπαρξία των φιδιών (Αν-όφις)!
Η αρχαία πόλη της Ανάφης ιδρύθηκε από Δωριείς τον 8ο αι. π.Χ. Κατά τους βυζαντινούς χρόνους, μαστιζόταν από πειρατικές επιδρομές. Το 1537 και αφού μεσολάβησαν περίοδοι ενετικής κυριαρχίας, το νησί καταλήφθηκε από τους Τούρκους, μετά την καταστροφική επιδρομή του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Στα πρότυπα της Χώρας Ανάφης, οι Kυκλαδίτες μάστορες που είχαν μεταναστεύσει στην Αττική έχτισαν στη δεκαετία 1860-1870 τον γραφικό οικισμό των Αναφιώτικων στα ριζά του βράχου της Aκρόπολης, στην Αθήνα. Η Ανάφη έχει έκταση 40 τ. χλμ., μήκος ακτών 33 χλμ. και πληθυσμό 250 κατοίκους.
Δικτυακός τόπος: www.anafi.gr

2007 goFerry.gr © All rights reserved