Αμοργος Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Αμοργος Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Αμοργό και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Η Αμοργός, το νησί της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» (εκεί γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας), βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο άκρο των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του. Οι ορεινοί όγκοι, οι εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, οι βουνοπλαγιές με τις αναβαθμίδες και τις λιγοστές καλλιέργειες, οι απόκρημνες ακτές στο νότιο τμήμα και οι γραφικοί όρμοι με τις όμορφες ακρογιαλιές στο βόρειο συνθέτουν το αμοργιανό τοπίο.
Το νησί κατοικήθηκε από τους Προϊστορικούς Χρόνους και γνώρισε ιδιαίτερη ακμή την περίοδο του κυκλαδικού πολιτισμού, οπότε ανέπτυξε το εμπόριο, τη ναυτιλία και τις τέχνες. Εδώ, υπήρξαν τρεις σημαντικές αρχαίες πόλεις, η Μινώα, η Αρκεσίνη και η Αιγιάλη. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους η Αμοργός υπήρξε τόπος εξορίας. Στους βυζαντινούς χρόνους απέκτησε το «σήμα κατατεθέν», το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Στα χρόνια των Φράγκων το νησί γνώρισε πλήθος επιδρομών, ενώ τον 16ο αι. καταλήφθηκε από τους Τούρκους κι έλαβε μέρος στην Επανάσταση του 1821. Στα χωριά του νησιού διατηρείται η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και παραμένουν ζωντανά τα τοπικά έθιμα και η φημισμένη μουσική παράδοση, ενώ ένα πυκνό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών επιτρέπει στους περιπατητές να γνωρίσουν τα μνημεία και τις φυσικές ομορφιές του. Έχει έκταση 121 τ. χλμ., μήκος ακτών 112 χλμ. και πληθυσμό 1.850 κατοίκους. Ψηλότερη κορυφή του νησιού είναι ο Κρίκελλος (821 μ.).
Δικτυακός τόπος: www.amorgos.gr

2007 GOFERRY © All rights reserved