Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Οινούσσες

Μία μικρή ψαρόβαρκα στην κρυστάλλινη θάλασσα των Οινουσσών

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Οινούσσες. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Οινούσσες

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Οινούσσες.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Οινούσσες, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Οινούσσες απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Οινούσσες

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Οινούσσες!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Οινούσσες
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Οινούσσες
 • Αναλυτικές τιμές για Οινούσσες όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Οινούσσες σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Οινούσσες!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Οινούσσες. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Οινούσσες

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Οινούσσες και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Οινούσσες αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Οινούσσες. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Οινούσσες

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Οινούσσες.

Λίγα λόγια για τις Οινούσσες

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών, με μεγαλύτερο και μόνο κατοικημένο το ομώνυμο νησί, βρίσκεται ανάμεσα στη Χίο και τη μικρασιατική χερσόνησο της Eρυθραίας. Η ονομασία τους προέρχεται πιθανότατα από την ύπαρξη αμπελιών, αφού ακόμη και σήμερα στην Οινούσσα παρασκευάζεται εξαίρετο κρασί. Από τις Οινούσσες κατάγονται πολλές εφοπλιστικές οικογένειες, καθώς το νησί έχει μακραίωνη ναυτική παράδοση, ενώ διάσπαρτες στο νησί υπάρχουν αρκετές εκκλησίες και ξωκλήσια, τάματα των καπεταναίων.

Γνωστές από την αρχαιότητα, οι Οινούσσες καταλήφθηκαν, εξαιτίας της στρατηγικής θέσης τους, από τους Γενοβέζους, τους Ενετούς και τους Τούρκους. Οι τελευταίοι τις χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο εναντίον των Ψαρών. Η τουρκική κυριαρχία τερματίστηκε στις 20 Νοεμβρίου 1912. Η έκτασή τους είναι 14 τ.χλμ. και η ακτογραμμή τους 48 χλμ., ενώ έχουν πληθυσμό 1.000 κατοίκους. Στις Οινούσσες θα πάτε με πλοίο από τη Χίο.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη