Ακτοπλοϊκά για Αίγινα

Ο κεντρικός και γραφικός δρόμος του λιμανιού της Αίγινας με καταστήματα και καφετέριες κατά μήκος της μίας πλευράς

Δρομολόγια πλοίων και Ακτοπλοικά για Αίγινα απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Το μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες λόγω της μικρής της απόστασης από τον Πειραιά. Ιδιαίτερα γραφική, με καθαρές θάλασσες, φημισμένα μοναστήρια, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, γοητευτική πρωτεύουσα και όμορφα χωριά. Φημίζεται για τα φιστίκια, τα κεραμικά της και τις χειροποίητες δαντέλες.

 • Ενδείκνυται για ημερήσιες εξορμήσεις αν και τα τελευταία χρόνια πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα Ακτοπλοικά εισιτήρια για Αίγινα είναι αρκετά φθηνά και κοστίζουν από 10 έως 20 ευρώ ανάλογα του τύπου του πλοίου.

Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Αίγινα και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goferry.gr

Δρομολόγια πλοίων για Αίγινα

Δρομολόγια πλοίων για Αίγινα

 • Από τη πύλη Ε8 του Λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία Φέρρυ για Αίγινα.
 • Το ταξίδι με συμβατικό πλοίο για επιβάτες και οχήματα, διαρκεί περ. 1 ώρα και 15 λεπτά ενώ αυτό με το ιπτάμενο δελφίνι (επιβάτες μόνο) περ. 40 λεπτά!
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Αίγινα (προς Σουβάλα και Αγία Μαρίνα) εκτελούνται μόνο τη καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου Φέρρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Αίγινας συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με το Αγκίστρι, τα Μέθανα και το Πόρο.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Αίγινα.

Πλοίο για Αίγινα

Που βρίσκεται η Αίγινα

 • Στο σύμπλεγμα νησιών του Σαρωνικού κόλπου

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Αίγινα;

 • Πειραιά
 • Μέθανα
 • Αγκίστρι
 • Πόρο / Γαλατά

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 40 λεπτά με 1,15 ώρες απο Πειραιά, ανάλογα το τύπο πλοίου θα επιλέξετε
 • 30 λεπτά απο Μέθανα
 • 10 λεπτά απο Αγκίστρι
 • 1 ώρα απο Πόρο

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Αίγινα;

 • 10-12 Ευρώ με συμβατικό πλοίο
 • 15-20 Ευρώ με ταχύπλοο

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Αίγινα

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Αίγινα;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στην Αίγινα

Τα λιμάνια άφιξης στην Αίγινα

 • Λιμάνι της Αίγινας στην πόλη (δυτική πλευρά του νησιού)
 • Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στα νότια του νησιού

ΚΤΕΛ Αίγινας

Υπάρχουν 3 λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν την πόλη με τις παραλίες και τα χωριά.

 • Διαδρομή 1 (διάρκεια ταξιδιού 25 λεπτά): Αίγινα – Κυψέλη – Βαθύ – Σουβάλα – Άγιοι – Βάγια. Τιμή εισιτηρίου: 1,80 €
 • Διαδρομή 2 (διάρκεια ταξιδιού 30 λεπτά): Αίγινα – Άγιος Νεκτάριος – Ναός Αφαίας – Αγία Μαρίνα. Τιμή εισιτηρίου: 2,00 €
 • Διαδρομή 2 (διάρκεια ταξιδιού 40 λεπτά): Αίγινα – Μονή Αγίου Νεκταρίου – Αλώνων – Αγία Μαρίνα. Τιμή εισιτηρίου: 1,80 €
 • Διαδρομή 3 (διάρκεια ταξιδιού 20 λεπτά): Αίγινα – Φάρος – Μαραθώνας – Αιγινήτισσα – Πέρδικα. Τιμή εισιτηρίου: 1,80 €
 • Κεντρικός σταθμός: κεντρικό λιμάνι της Αίγινας
 • Τηλ.: +30 2297022787 & +30 2297022412

Ταξί στην Αίγινα

Υπάρχουν πολλά ταξί στην Αίγινα και υπάρχει επίσης υπηρεσία ραδιοταξί. Η κύρια πιάτσα των ταξί βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας (πλατεία Εθνεγερσίας).

 • Ραδιοταξί: +30 2297022010
 • Χωριό Μεσαγρός: +30 2297071313
 • Αγία Μαρίνα: +30 6944950815
 • Σουβάλα: +30 6944343606
 • Κυψέλη: +30 6932328873
 • Πόλη της Αίγινας: +30 2297022635

Συμβουλή: Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Αίγινα έχουν το δικό τους μίνι λεωφορείο και θα σας μεταφέρουν από το ξενοδοχείο στο λιμάνι ή το αντίστροφο. Επικοινωνήστε μαζί τους για να μάθετε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη!

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για το πλοίο προς Αίγινα ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για την Αίγινα

Νησί με μακραίωνη ιστορία, η Αίγινα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αρκετές φάσεις της ελληνικής ιστορίας, αφού αποτέλεσε και την έδρα της πρώτης κυβέρνησης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους (1828). Το μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες λόγω της μικρής της απόστασης από τον Πειραιά. Ιδιαίτερα γραφική, με καθαρές θάλασσες, φημισμένα μοναστήρια, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, γοητευτική πρωτεύουσα και όμορφα χωριά. Φημίζεται για τα φιστίκια (η φιστικιά καλλιεργείται στην Αίγινα από το 1860 με την ντόπια ποικιλία να χαρακτηρίζεται από τις καλύτερες διεθνώς), τα κεραμικά της και τις δαντέλες.

Η μυθική παράδοση θέλει το όνομα της Αίγινας να προέρχεται από την ομώνυμη νύμφη, κόρη του Ασωπού. Το νησί κατοικήθηκε από τα νεολιθικά χρόνια, ενώ την εποχή του χαλκού αποίκησαν εκεί Αχαιοί της Πελοποννήσου. Γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της μετά τον 6ο αι. π.Χ. όταν ανέπτυξε μεγάλη εμπορική και ναυτιλιακή δραστηριότητα, ίδρυσε αποικίες κι έκοψε πρώτη δικά της νομίσματα. Το 456 π.Χ. καταλήφθηκε από τους Αθηναίους και στη συνέχεια από τους Σπαρτιάτες, τους Θηβαίους, τους Μακεδόνες και τους Ρωμαίους. Συνεχείς πειρατικές επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα την ίδρυση σε απόκρημνο λόφο της Παλαιοχώρας, η οποία, όμως, καταστράφηκε το 1537 από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα. Τότε οι Αιγινήτες επέστρεψαν στο λιμάνι. Το 1826 η Διοικητική Επιτροπή της Κυβέρνησης είχε καταφύγει στο Μπούρτζι του Ναυπλίου, πιεζόμενη από στρατιωτικούς. Το Νοέμβριο του 1826 μετακόμισαν στην Αίγινα. Τον Αύγουστο του 1826 έφτασε και η Αντικυβερνητική Επιτροπή, ενώ σχεδόν έξι μήνες μετά έγινε στο νησί η ορκωμοσία του κυβερνήτη της Ελλάδας, Καποδίστρια. Τα κτίρια που συνδέονται με εκείνη την εποχή είναι πολλά και θα τα δείτε στην περιήγηση σας στην πόλη. Απέχει 17 ν.μ. από τον Πειραιά, έχει έκταση 101 τ.χλμ., μήκος ακτών 37,5 χλμ. και πληθυσμό 14.000 κατοίκους.

Το λευκό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι καθώς και τα βαμμένα σε έντονο χρώμα νεοκλασικά κτίρια της παραλιακής λεωφόρου αποτελούν την πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς κατεβαίνοντας από το πλοίο. Τα νεοκλασικά που δεσπόζουν στο λιμάνι πήραν τη σημερινή τους μορφή στα μέσα του 19ου αιώνα όταν αναπτύχθηκε στο νησί η σπογγαλιεία. Τότε ήταν που τα σπίτια χρωματίστηκαν, ενώ απέκτησαν μπαλκόνια με φουρούσια και εντυπωσιακά σχεδιασμένα κάγκελα. Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος είναι η οδός Αφαίας, παράλληλη της παραλιακής λεωφόρου. Η πόλη της Αίγινας είναι από τις πιο γραφικές της Ελλάδας, αγαπημένη αρκετών καλλιτεχνών (εδώ έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Νίκος Καζαντζάκης).

Τι να δείτε στην Αίγινα

Eκκλησία της Παναγίας
Την εκκλησία της Παναγίας ή Παναγίτσας η οποία κτίστηκε το 1906 στη θέση παλαιότερου ξωκλησιού του 1673, λίγο πριν τη μαρίνα του νησιού.
'Αγιος Διονύσιος

Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Διονυσίου. Είναι ο ναός όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίστηκε το 1828 ως πρώτος κυβερνήτης του νεότερου ελληνικού κράτους. Δείτε την όμορφη είσοδο, το εξαιρετικό μαρμάρινο τέμπλο και τις τρεις άγιες τράπεζες στο εσωτερικό.

'Aγιος Νικόλαος ο Θαλασσινός
Στον Άγιο Νικόλαο τον Θαλασσινό, το μικρό εκκλησάκι που «υποδέχεται» τους επισκέπτες στο λιμάνι της Αίγινας.

Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας, το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα (1829). Βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και περιλαμβάνει αγγεία, κεραμικά και γλυπτά από διάφορες περιόδους ζωής της πόλης. Στον προαύλιο χώρο εκτίθενται οι επιτύμβιες στήλες που έφερε ο Καποδίστριας από τη Ρήνια. Αποτέλεσαν εκθέματα του πρώτου Αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας.

Κολώνα
Ο αρχαιολογικός χώρο της Κολώνας βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Αίγινας. Το όνομά του οφείλεται στην αρχαία κολόνα που ορθώνεται στην κορυφή του, απομεινάρι του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα. Στον χώρο διακρίνεται ο μεγάλος οικισμός που ιδρύθηκε κατά την εποχή του χαλκού, γύρω στο 2500 π.Χ., κι εγκαταλείφθηκε το 1600 π.Χ.

Περιήγηση στην Κυψέλη-Αίγινα
Κυψέλη
Μεσόγειο χωριό στον δρόμο προς τη Σουβάλα. Στην περιοχή έχουν εντοπισθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Ευαγγελισμού, με τις ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Κάθε Σεπτέμβριο αναβιώνει το αρχαίο λατρευτικό έθιμο του Λειδινού, στο οποίο γίνεται αναπαράσταση της ταφής και της ανάστασης του Λειδινού με ομοίωμα νεκρού άντρα.Απέχει 3 χλμ. ΒΑ από την πόλη της Αίγινας.

Περιήγηση στο Μεσαγρό-Αίγινα
Με παράδοση στην κεραμική τέχνη, ο Μεσαγρός είναι ένα χωριό που προσφέρει θαυμάσια θέα στον πευκόφυτο λόφο του ναού της Αθηνάς Αφαίας. Αξίζει να δείτε το σπίτι του Αλέξανδρου Ροδάκη (1880), με ενδιαφέρουσα λαϊκή αρχιτεκτονική. Απέχει 9 χλμ. Α από την πόλη της Αίγινας.

Περιήγηση στην Παλαιοχώρα (Άγιος Νεκτάριος)
Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο, η Παλαιοχώρα είναι μια ερειπωμένη μεσαιωνική πόλη η οποία τον 13ο αι. ήταν πρωτεύουσα του νησιού. Καταστράφηκε το 1537 από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα και το 1654 καταλήφθηκε από τους Ενετούς. Εγκαταλείφθηκε από τα τέλη του 18ου αι., όταν άρχισε η οικοδόμηση της σημερινής πρωτεύουσας. Απέχει 6 χλμ. Α από την πόλη της Αίγινας.

Αξίζει να δείτε

 • Τη μονή του Αγίου Νεκταρίου, το σημαντικότερο προσκύνημα του νησιού. Ο ιδρυτής της πέθανε το 1920 και 41 χρόνια αργότερα ανακηρύχθηκε άγιος. Στη μονή υπάρχει ο τάφος του και στην εκκλησία φυλάσσονται τα λείψανά του σ’ έναν χώρο γεμάτο αφιερώματα των πιστών.
 • Την Παλαιοχώρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως ο «Μυστράς της Αίγινας». Λέγεται πως κάποτε υπήρχαν εδώ 365 εκκλησίες. Στις μέρες μας σώζονται 33 βυζαντινές εκκλησίες και το ασκηταριό του Αγίου Διονυσίου. Στην κορυφή του λόφου θα δείτε τα ερείπια του ενετικού κάστρου.
 • Τη σταυροπηγιακή μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας, στο κέντρο του νησιού, που ιδρύθηκε το 1403 και η προσφορά της υπήρξε πολύτιμη κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
 • Το χωριό Κοντός, χτισμένο σε εύφορο κάμπο, με δημοφιλείς ταβέρνες.

Εκδηλώσεις

 • Το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού, στη μονή της Χρυσολεόντισσας, τον Δεκαπενταύγουστο.
 • Επέτειος του θανάτου του Αγίου Νεκταρίου, στις 9 Νοεμβρίου, οπότε συγκεντρώνονται πολλοί επισκέπτες στη μονή.

Περιήγηση στη Σουβάλα-Αίγινα
Σουβάλα
Γνωστή για τις ιαματικές πηγές της, η Σουβάλα είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού και παραθεριστικό κέντρο. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία αλλά και στις ιαματικές πηγές Θέρμα της περιοχής. Πρόκειται για χλωρονατριούχο πηγή, κατάλληλη για αρθριτικές, δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις. Συνεχίζοντας προς τα ανατολικά του νησιού θα συναντήσετε τους παραθαλάσσιους οικισμούς Άγιοι και Βαγία με αρκετές αμμουδιές. Απέχει10 χλμ. ΒΑ από την πόλη της Αίγινας.

Αγία Μαρίνα
Κάποτε ήταν ο πλέον τουριστικός προορισμός του νησιού και γέμιζε από ξένους επισκέπτες. Πήρε το όνομα του από το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται στην άκρη του.Απέχει 13 χλμ. Α από το κέντρο της Αίγινας.

Αξίζει να δείτε

 • Το ναό της Αφαίας που θα συναντήσετε στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα. Πρόκειται για τον καλύτερα διατηρημένο δωρικό ναό του νησιού κι έναν από τους ωραιότερους αρχαίους ναούς. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους απέκτησε τη σημερινή του μορφή γύρω στο 500 – 490 π.Χ. Τα γλυπτά των αετωμάτων εκτίθενται στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου, αφού λεηλατήθηκαν το 1811 από τον Άγγλο Cockerell και το Γερμανό von Hallerstein. Σώζονται 24 από τις αρχικά 34 κολώνες. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται τοΑρχαιολογικό Μουσείο, με εκθέματα που προέρχονται από τον ναό της Αφαίας. Εδώ θα δείτε το αναστηλωμένο αέτωμα καθώς και αντίγραφο του αγάλματος της θεάς Αθηνάς.
 • Το λιλιπούτειο χωριό Πόρτες (7 χλμ. Ν).

Δραστηριότητες

 • Θαλάσσια σπορ.
 • Ψαροντούφεκο.

Εκδηλώσεις

 • Μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, στις 17 Ιουλίου, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου απ’ όλο το νησί.

Περιήγηση στην Πέρδικα-Αίγινα
Πέρδικα
Είναι από τους πιο ήσυχους και γραφικούς παραλιακούς οικισμούς του νησιού, με αρκετές ψαροταβέρνες κι εστιατόρια. Βρίσκεται στη νοτιότερη άκρη της Αίγινας και αποτελεί διάσημο στέκι όλων των ιστιοπλόων που πλέουν στον Σαρωνικό. Ανατολικά βρίσκεται το ορεινό χωριό Σφεντούρι κτισμένο αμφιθεατρικά σε όμορφη τοποθεσία.Απέχει 9 χλμ. Ν από την πόλη της Αίγινας.

Δραστηριότητες

 • Κολύμπι στις παραλίες Κλίμα ή Κλειδί, Σαρπά αλλά και στην άκρη του χωριού, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Σώζοντος.
 • Εκδρομή στη Μονή με μικρά καΐκια. Είναι ένα μικρό νησάκι με πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, στο οποίο φιλοξενούνται σπάνια αγριοκάτσικα.
 • Ιστιοπλοΐα.
 • Ψαροντούφεκο.

Εκδηλώσεις

 • Πανηγύρι του Αγίου Σώζοντος, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Περιήγηση στη Παχιά Ράχη-Αίγινα
Όμορφος οικισμός, αμφιθεατρικά κτισμένος με πέτρινα σπίτια. Σχεδόν 500 μ. μετά το χωριό είναι οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης. Κοντά είναι το Ελλάνιο Όρος με την κορυφή του να αποτελεί το ψηλότερο σημείο του νησιού. Εκεί είναι τα ερείπια ιερού του Ελλάνιου Δία. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα χωριά Τζίκηδες, Λαζάρηδες, Ανιτσαίον.Απέχει 6 χλμ. ΝΑ από την πόλη της Αίγινας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

 • Δήμος: 22970-22.220
 • Αστυνομία: 22970-23.333
 • Τουριστική αστυνομία: 22970-27.777
 • Φαρμακεία: 22970-22.404, 25.317
 • ΚΤΕΛ: 22970-22.412
 • Κέντρο Υγείας: 22970-22.222
 • Λιμεναρχείο: 22970-22.328
 • Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων: 22970-28.367
 • Ταξί: 22970-22.635
 • Αστυνομία: 22970-71.201 (Μεσαγρός)
 • Αγροτικό ιατρείο: 22970-32.175 (Αγία Μαρίνα), 71.390 (Μεσαγρός)
 • Αρχαιολογικό Μουσείο: 22970-22.637
 • Λαογραφικό Μουσείο: 22970 – 26.401
 • Μουσείο Χρήστου Καπράλου: 22970 – 22.053
 • Αρχαιολογικός χώρος Αφαίας: 22970-32.398
Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη