Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Κουφονήσια

Αεροφωτογραφία μιας ερημικής παραλίας με γαλαζοπράσινα νερά στα Κουφονήσια

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Κουφονήσια. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Κουφονήσια

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Κουφονήσια.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Κουφονήσια, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Κουφονήσια απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Κουφονήσια

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Κουφονήσια!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Κουφονήσια
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Κουφονήσια
 • Αναλυτικές τιμές για Κουφονήσια όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Κουφονήσια σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Κουφονήσια!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Κουφονήσια. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Κουφονήσια

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Κουφονήσια και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Κουφονήσια αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Κουφονήσια. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Κουφονήσια

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Κουφονήσια.

Λίγα λόγια για τα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια είναι ένα μικρό σύμπλεγμα, που περιλαμβάνει δύο νησιά, το Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι, τα οποία χωρίζει ένας στενός πορθμός 200 μ. Βρίσκονται ΝΑ της Νάξου και Δ της Αμοργού. Το όνομά τους οφείλεται στις πελώριες σπηλιές, που έβλεπαν από μακριά οι κουρσάροι, θεωρώντας ότι τα νησιά είναι κούφια (Κουφιονήσια-Κουφονήσια). Κοντά σε αυτά βρίσκεται και η Κέρος, ένα έρημο νησί, το οποίο αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, αφού στο έδαφός του έχουν βρεθεί κατά καιρούς σημαντικά ευρήματα κυκλαδικής τέχνης. Τα Κουφονήσια (κατοικημένο και αναπτυγμένο είναι μόνο το Πάνω, με έκταση 5,5 τ. χλμ. και 366 κατοίκους) είναι αγαπημένος προορισμός όσων αναζητούν ήρεμες διακοπές, χαλαρούς ρυθμούς, φρέσκο ψάρι και ωραίες παραλίες.
Δικτυακός τόπος: www.koufonisia.gr

Τι να δείτε

Οι Εκκλησίες των Κουφονησίων
Στη χώρα βρίσκεται ο ναός του προστάτη του νησιού, Αγίου Γεωργίου. Άλλη σημαντική για τους κατοίκους εκκλησία είναι της Παναγίας στο Κάτω Κουφονήσι.

Κουφονήσια - Περιηγήσεις με ποδήλατο
Στα Κουφονήσια δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι και το ποδήλατο αποτελεί ιδανικό μέσο μετακίνησης. Στο νησί νοικιάζονται ποδήλατα. Η δημοφιλέστερη διαδρομή είναι ο γύρος του νησιού, ακολουθώντας την ακτογραμμή, η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα. Προτεινόμενες στάσεις: Στο Λουτρό, για να δείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και τον παλιό ανεμόμυλο, στον κόλπο του Παριανού, όπου θα θαυμάσετε τον αλιευτικό στόλο του νησιού, στον Ξυλοπάτη, όπου βρίσκεται μια ενδιαφέρουσα θαλασσινή σπηλιά, ενώ μπορείτε να καταλήξετε για μπάνιο στην Πλατιά Πούντα με τα θαυμάσια πράσινα νερά.

Θαλάσσιες σπηλιές στα Κουφονήσια
Στο Πάνω Κουφονήσι, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θαλασσινές σπηλιές, που βρίσκονται πίσω από την παραλία Πορί. Είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. Τα απόκρημνα βράχια σχηματίζουν σπήλαια και μικρές παραλίες-πισίνες που είναι μοναδικές για κολύμπι.

Αρχαιολογικοί χώροι στα Κουφονήσια - Κέρος
Τα Κουφονήσια υπήρξαν κέντρα του κυκλαδικού πολιτισμού, όπως αποδεικνύεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως στην περιοχή Επάνω Μύλοι του Πάνω Κουφονησίου. Τα ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου.
Η νησίδα της Κέρου, νοτιοανατολικά του Πάνω Κουφονησιού, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του κυκλαδικού πολιτισμού. Στην Κέρο, σε πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο, έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα εξαιρετικής σημασίας, όπως περισσότερα από 100 μαρμάρινα ειδώλια, μεταξύ των οποίων το επιβλητικό ειδώλιο της Μεγάλης Μητέρας ύψους 1,40 μ. και τα περίφημα αγαλματίδια-σύμβολα του πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού Αυλητής και Αρπιστής, που σήμερα εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Περιηγήσεις με τα πόδια στα Κουφονήσια
Στα Κουφονήσια το περπάτημα είναι απόλαυση, καθώς δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι και όλες οι αποστάσεις μπορούν άνετα να καλυφθούν με τα πόδια. Αρκούν τρεις ώρες για να περπατήσει κάποιος όλο το νησί.

Μερικές διαδρομές είναι:
Από τη Χώρα στον Ξυλοπάτη: Στη διαδρομή θα βρείτε αμμουδιές με καταγάλανα νερά, με σπηλιές που έχει σκάψει το κύμα στα βράχια, ενώ δίπλα στο μονοπάτι θα συναντήσετε αμμοθίνες. Στον Ξυλοπάτη βρίσκεται μια περίφημη θαλασσινή σπηλιά όπου φωλιάζουν αγριοπερίστερα.
Χώρα-Προφήτης Ηλίας-Πάνω Μεριά. Διαδρομή με θέα που ακολουθεί τα εσωτερικά μονοπάτια του νησιού, οδηγώντας στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Καταδυτικός τουρισμός στα Κουφονήσια
Οι βραχώδεις ακτές στο Πάνω αλλά και στο Κάτω Κουφονήσι είναι ιδανικές για καταδύσεις. Ο βυθός στα Κουφονήσια είναι μαγευτικός, φιλικός και όσο πλησιάζουμε προς την Κέρο γίνεται εντυπωσιακός. Πρόκειται για έναν ιδανικό καταδυτικό τόπο, που θα αποζημιώσει τους επισκέπτες.

Παραδοσιακή κουζίνα - Κουφονήσια
Η κουζίνα των Κουφονησιών έχει αρκετές επιρροές από την ναξιώτικη και αμοργιανή κουζίνα. Το «πατατάτο» (κρέας κοκκινιστό με πατάτες) είναι πολύ δημοφιλές σε γιορτές και επίσημα τραπέζια, όπως και τα πατροπαράδοτα γλυκίσματα παστέλι σε φύλλα λεμονιάς και ξεροτήγανα (δίπλες).

Κουφονήσια - Παραδοσιακά Προϊόντα
Φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά είναι τα κύρια προϊόντα των νησιών και ένας κύριος πόλος έλξης επισκεπτών, που καταφθάνουν ακόμη και με σκάφη από τα γύρω νησιά για να απολαύσουν ένα ολόφρεσκο και καλομαγειρεμένο πιάτο με ψάρια και θαλασσινά. Ωστόσο, η περιοχή έχει μια μικρή κτηνοτροφική παραγωγή, με κύριο προϊόν την ξινοµυζήθρα.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη