Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Αντικύθηρα

Μικρό λιμάνι με πολύχρωμα ψαροκάικα και γαλαζοπράσινα νερά στο χωριό Ποταμός στα Αντικύθηρα

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Αντικύθηρα. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Αντικύθηρα

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Αντικύθηρα.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Αντικύθηρα, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Αντικύθηρα απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Αντικύθηρα

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Αντικύθηρα!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Αντικύθηρα
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Αντικύθηρα
 • Αναλυτικές τιμές για Αντικύθηρα όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Αντικύθηρα σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Αντικύθηρα!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Αντικύθηρα. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Αντικύθηρα

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Αντικύθηρα και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Αντικύθηρα αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Αντικύθηρα. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Αντικύθηρα

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Αντικύθηρα.

Λίγα λόγια για τα Αντικύθηρα

Με μόλις 45 μόνιμους κατοίκους και έκταση 17,5 τ.χλμ., το νησάκι των Αντικυθήρων (ή, αλλιώς, Τσιριγότο) βρίσκεται μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Oι κάτοικοί του ασχολούνται με την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και την αμπελουργία. Η ιστορία του νησιού χάνεται στους προϊστορικούς χρόνους. Πρώτοι κάτοικοί του φέρονται να ήταν οι Δόλοπες, τους οποίους ακολούθησαν οι Δρύοπες και οι Κρήτες. Οι Ρωμαίοι κατακτητές έστελναν εδώ τους ανεπιθύμητους και τους ανυπότακτους υπηκόους τους, ενώ αργότερα το νησί έγινε ορμητήριο πειρατών.

Στις αρχές του 20ού αι. ανελκύστηκαν από τη θάλασσα των Aντικυθήρων δύο χάλκινα αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας: ο περίφημος Έφηβος των Aντικυθήρων (340 π.X.) και ο μηχανισμός για αστρονομικούς και ημερολογιακούς υπολογισμούς (γύρω στο 80 π.X.), που βρίσκονται στο Eθνικό Aρχαιολογικό Mουσείο. Όντας ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές, το νησί χαρακτηρίζεται από σπάνια φυσική ομορφιά, με χαμηλούς λόφους, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, γραφικά εκκλησάκια, σπηλιές και πολλά μονοπάτια, τα οποία αποτελούν μοναδική ευκαιρία για περιπάτους κι εκδρομές με τα πόδια.

Απέχουν 17 ναυτικά μίλια από το ακρωτήρι Καπέλλο, στο νότιο άκρο των Κυθήρων. Συνδέονται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά, το Γύθειο και τη Νεάπολη Λακωνίας, τα Κύθηρα και το Καστέλι Κίσσαμου (νομός Χανίων Κρήτης).

Τι να δείτε

Αξίζει να δείτε
Τον Ποταμό ή «Λιούς», σύμφωνα με τους ντόπιους, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού.
Τα ερείπια της Αρχαίας Αίγιλας, στο Κάστρο.
Την εκκλησία του Αγίου Μύρωνα, προστάτη του νησιού, στα Γαλανιανά.
Το φάρο του 1923, στο ακρωτήρι Απολυτάρες.
Τις εκκλησίες του Aγίου Διονυσίου, του Aγίου Νικολάου, του Aγίου Κωνσταντίνου, του Aγίου Γεωργίου και του Προφήτη Ηλία.
Τις φωτοβολταϊκές μονάδες ενέργειας, που χρησιμεύουν στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες του νησιού.
Την κορυφή του όρους Πλαγάρα (378 μ.), για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα.

Δραστηριότητες
Κολύμπι στον Ξηροπόταμο και την Καμαρίλα.

Εκδηλώσεις
Το πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα, στις 17 Αυγούστου.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Kοινότητα: 27360-33.004, 31.930
Aστυνομία: 27360-33.767

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη