Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Τήλος

Πολύχρωμα λουλούδια και ένα φοίνικα με φόντο τον γαλάζιο ουρανό στην Τήλο

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Τήλος. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Τήλος

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Τήλος.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Τήλος, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Τήλος απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Τήλος

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Τήλος!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Τήλος
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Τήλος
 • Αναλυτικές τιμές για Τήλος όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Τήλος σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Τήλος!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Τήλος. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Τήλος

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Τήλος και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Τήλος αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Τήλος. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Τήλος

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Τήλος.

Λίγα λόγια για την Τήλο

Νησί με τραχείς, ορεινούς, αλλά κατάφυτους όγκους, με λόφους και κοιλάδες όπου φυτρώνουν τετρακόσια είδη λουλουδιών και βοτάνων, ενώ ζουν πολλά είδη σπάνιων πουλιών (σπιζαετοί, γεράκια, αηδόνια, καρδερίνες, ερωδιοί, μελισσοφάγοι κ.ά.). Έχει γραφικά χωριά και μαγευτικές παραλίες. Εδώ έζησαν οι τελευταίοι ελέφαντες της Ευρώπης: οι νάνοι ελέφαντες εμφανίστηκαν στο νησί πριν από 45.000 χρόνια κι εξαφανίστηκαν πριν από 4.000 χρόνια. Όλο το νησί είναι ένα τεράστιο οικολογικό πάρκο και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες. Στην αρχαιότητα η Τήλος ήταν διάσημη για τα βότανά της και γνώρισε μεγάλη ακμή στα κλασικά χρόνια. Τότε έζησε στο νησί η φημισμένη ποιήτρια Ήριννα. Έχει έκταση 63 τ. χλμ., μήκος ακτών 63 χλμ. και πληθυσμό 500 κάτοικους. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Ρόδο.

Η Τήλος κατοικήθηκε από τα νεολιθικά χρόνια και στην αρχαιότητα υπήρξε γνωστό για τα αρώματά του. Τον 7ο π.Χ. αιώνα ίδρυσε μαζί με τη Ρόδο την αποικία Γέλα στη Σικελία και αργότερα υπήρξε μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας.

Την περίοδο του Βυζαντίου, η Tήλος ανήκε στο στρατιωτικό Θέμα της Σάμου ενώ αργότερα πέρασε στα χέρια των Ιωαννιτών Ιπποτών όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Το 1522 την κατέλαβαν οι Τούρκοι και το 1912 οι Ιταλοί. Ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1948.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα ωραιότερα νησιά της Δωδεκανήσου και έχει αναπτυχθεί τουριστικά χωρίς να αλλοιώσει καθόλου την αυθεντική νησιώτικη εικόνα του.

Τι να δείτε

Τήλος - εκκλησίες
Στην Τήλο αξίζει να επισκεφτείτε στα Λειβάδια τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γεωργίου. Λίγο πιο έξω από τον οικισμό, στη θέση Μισοσκάλι, βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Νικολάου (14ου αιώνα), της Παναγιάς της Πολίτισσας (19ου αιώνα) και των Αγίων Πέτρου και Παύλου με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Άλλη αξιόλογη εκκλησία της ευρύτερης περιοχής είναι του Ταξιάρχη Μιχαήλ, του 16ου αιώνα.

Τήλος - μονοπάτια
Η Τήλος είναι ένα νησί γεμάτο μονοπάτια, που οδηγούν άλλοτε σε απρόσιτες οδικώς παραλίες (Λεθρά, Σκάφη κ.ά.), άλλοτε σε παλιές όμορφες εκκλησίες (Παναγία η Πολίτισσα, Ταξιάρχης κ.ά.) και άλλοτε σε βουνοκορφές με υπέροχη θέα (κορυφή του όρους Αμαλής, Προφήτης Ηλίας). Όποια διαδρομή και αν διαλέξετε, είναι σίγουρο ότι θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη φύση και τη γαλήνη ενός ιδιαίτερου νησιού.

Τήλος - Σπήλαιο Χαρκάδιο
Το σπήλαιο Χαρκάδιο βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Χωριό και στα Λιβάδια, σε μια περιοχή στρωμένη με ηφαιστειακή λάβα, και απέχει 3,5 χλμ. από το λιμάνι. Με τις ανασκαφές που έγιναν από το Μουσείο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, στο Σπήλαιο Χαρκάδιο ανακαλύφθηκαν 15.000 οστά προερχόμενα από 40 νάνους ελέφαντες που είχαν ύψος 120 – 150 εκατοστά και υπάγονταν στο είδος Palaeloxodon antiquus falconi BUSK. Άλλα ζώα που βρέθηκαν με την ανασκαφή αυτή αλλά σε βαθύτερα σημεία, ήταν ελάφια τα οποία εξαφανίστηκαν πριν φτάσουν στο νησί οι ελέφαντες. Έχουν βρεθεί ακόμα οστά από χελώνες, από μικροθηλαστικά, αλλά και θραύσματα από χαυλιόδοντες που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία.
Τα ευρήματα αυτά χρονολογούνται από το 8000-7000 π. Χ και βρίσκονται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο.

Τήλος - Μοναστήρι Αγ. Παντελεήμονα
Στα αξιοθέατα της Τήλου που δεν πρέπει να χάσετε ανήκει και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, κτισμένο σε καταπράσινη πλαγιά 10 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα.
Είναι δημιούργημα του 15ου αιώνα και διαθέτει αξιόλογες τοιχογραφίες και περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Περιβάλλεται από πέτρινο τοίχο, ενώ στη νοτιοδυτική του άκρη υπάρχει μεσαιωνικό κάστρο. Το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού γίνεται στην αυλή του.

Τήλος - Κάστρα
Το κάστρο κτίσθηκε από Ιωαννίτες Ιππότες στη θέση της αρχαίας ακρόπολης του νησιού. Στο εσωτερικό του σώζονται δεξαμενές νερού και ερείπια κτισμάτων, όπως επίσης και η μισογκρεμισμένη εκκλησία του Ταξιάρχη, κτισμένη στη θέση αρχαίων ναών του Διός Πολιέως και της Αθηνάς Πολιάδος.
Ένα ακόμα μεσαιωνικό κάστρο της Τήλου, το κάστρο της Μεσσαριάς, βρίσκεται σε κορυφή υψώματος ανάμεσα στα Λιβάδια και το Μεγάλο Χωριό και στο εσωτερικό του σώζονται ερείπια κατοικιών και μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία.

Tήλος - παραλίες
Η πιο γνωστή και όμορφη παραλία της Τήλου είναι η Έρυστος στον ομώνυμο κόλπο. Μεγάλη, αμμώδης και με πολλά σκιερά αρμυρίκια, έχει γίνει ο παράδεισος των ελεύθερων κατασκηνωτών.
Οδική πρόσβαση έχει και η όμορφη βοτσαλωτή παραλία της Πλάκας, που επίσης φιλοξενεί ελεύθερους κατασκηνωτές. Με τα πόδια ή με καΐκι θα φθάσετε στα βοτσαλωτά Λεθρά και στη Σκάφη, ενώ οι παραλίες Άγιος Σέργιος και Θολό έχουν μόνο θαλάσσια πρόσβαση.

Δραστηριότητες στην Τήλο
Κολύμπι στις παραλίες Λιβάδια, Έρυστος, Άγιος Αντώνιος, Πλάκα, Λεθρά, Σκάφη και Θεολόγος
Πεζοπορία στα παλιά μονοπάτια του νησιού
Παρατήρηση πουλιών
Καταδύσεις
Ψαροντούφεκο
Wind surf

Χρήσιμα τηλέφωνα

Port Authority: 22410 44350
Police: 22410 44222
First Aid: 22410 44210
Olympic Airways: 22410 24555
Airport Rhodes: 22410 83200
Piraeus Port Authority: 210 45 11 311
Rhodes Port: 0241 22220

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη