Ακτοπλοϊκά για Καστελόριζο

Ξαπλώστρες μπροστά από ένα πολύχρωμο κτίριο με θέα τη θάλασσα στη Μεγίστη στο Καστελόριζο

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Καστελόριζο. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Καστελόριζο

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Καστελόριζο.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Καστελόριζο, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Καστελόριζο απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Καστελόριζο

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Καστελόριζο!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Καστελόριζο
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Καστελόριζο
 • Αναλυτικές τιμές για Καστελόριζο όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Καστελόριζο σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Καστελόριζο!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Καστελόριζο. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Καστελόριζο

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Καστελόριζο και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Καστελόριζο αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Καστελόριζο. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Καστελόριζο

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Καστελόριζο.

Λίγα λόγια για το Καστελόριζο

Το Καστελλόριζο, που στην αρχαιότητα ήταν γνωστό με το όνομα Μεγίστη, κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή, άνθησε την περίοδο του Mυκηναϊκού πολιτισμού, και έλαβε μέρος στους Περσικούς πολέμους στο πλευρό των Αθηναίων. Το 79 π.Χ. πέρασε στην κυριαρχία των Ρωμαίων και λίγο αργότερα στων Βυζαντινών. Το 1306, το κατάλαβαν οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, που έκτισαν και το Καστέλο Ρόσο, ένα μεσαιωνικό κάστρο που σώζεται μέχρι σήμερα. Από το 1512 μέχρι το 1912 το νησί ανήκε στους Τούρκους, ενώ γνώρισε ιδιαίτερη οικονομική άνθηση στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, περίοδο κατά την οποία βρισκόταν σε Ιταλική κατοχή, βομβαρδίστηκε και μεγάλο μέρος του πληθυσμού του μετανάστευσε στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην Αίγυπτο και στην Αυστραλία. Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε και το νησί σχεδόν ερημώθηκε. Ενώθηκε με την Ελλάδα το 1948 μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.
Τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα μετά την προβολή της βραβευμένης με Οσκαρ ταινίας «Mediterraneo», της οποίας σκηνές γυρίστηκαν εδώ, το Καστελλόριζο έχει αναπτυχθεί τουριστικά και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι επισκέπτες απολαμβάνουν τις μοναδικές ομορφιές και την παραδοσιακή φιλοξενία του.

Τι να δείτε

Καστελλόριζο - Παραλίες
Στο Καστελλόριζο οι παραλίες είναι μικρές, τα νερά όμως είναι πεντακάθαρα και προκαλούν για βουτιές. Θα κολυμπήσετε στο Μανδράκι, στον Φάρο και στις Πλάκες.
Με σκάφος θα δέσετε στο λιμάνι, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε το Γαλάζιο Σπήλαιο, το Σπήλαιο Κολόνες και τα διπλανά νησάκια Ρω, Άγιο Γεώργιο και Στρογγύλη, σε κάποια από τα οποία θα βρείτε και όμορφες παραλίες.

Καστελλόριζο - Εκκλησίες
Αξίζει να επισκεφθείτε τον επιβλητικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κοντά στη θέση Μανδράκι. Μία τρίκλιτη θολωτή βασιλική, με μαρμάρινο τέμπλο και καμπαναριό , αποτελεί μάλιστα τη Μητρόπολη του νησιού.
Η στέγη του, στηρίζεται σε δώδεκα μονολιθικούς γρανιτένιους κίονες, που μεταφέρθηκαν από αρχαίο ναό του Απόλλωνα στα Πάταρα της Μικράς Ασίας.
Επίσης αξιόλογη εκκλησία μέσα στον οικισμό, είναι των Αγίων Δημητρίου και Νικολάου.

Καστελλόριζο - Μονή Αγ. Γεωργίου Βουνού
Το Kαστρομονάστηρο του Αγίου Γεωργίου του Βουνού, είναι κτισμένο σε οροπέδιο, βόρεια του Παλαιόκαστρου και εντυπωσιάζει με τις τεράστιες φυσικές πλάκες που είναι στρωμένες γύρω του καθώς και με την κατακόμβη του Αγίου Χαραλάμπους που φιλοξενεί στο εσωτερικό του.

Καστελλόριζο - Παλαιόκαστρο
Περίπου στο κέντρο του νησιού, δύο χλμ. δυτικά της πόλης, βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, το αρχαιότερο μνημείο του νησιού. Στο εσωτερικό του σώζονται μέλη αρχαίων και βυζαντινών οικοδομών και δεξαμενές, ενώ ανασκαφές έφεραν στο φως εργαλεία της νεολιθικής εποχής. Στον περίβολό του, οι εκκλησίες της Παναγίας του Κάστρου και του Αγίου Στεφάνου συνδέονται με βοτσαλωτό δάπεδο του 1858.
Στην ίδια περιοχή, στη θέση Λιμενάρι, υπάρχουν και τα απομεινάρια Κυκλώπειων τειχών.

Γαλάζιο Σπήλαιο
ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ Ή ΦΩΚΙΑΛΗ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Μεσογείου. Η ατμόσφαιρα είναι ονειρική, τα χρώματα σ' όλο το φάσμα του γαλάζιου και του μπλε, ανάμεσα σε θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Η βάρκα μπαίνει μέσα στο σπήλαιο με σκυφτούς τους επιβάτες. Καλύτερη ώρα να την επισκεφτείτε είναι το πρωί που την φωτίζει ο ήλιος.

Αρχαιολογικό Μουσείο Καστελλόριζου
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καστελλόριζου στεγάζεται από το 1984 στη συνοικία "Κάβος", στο λεγόμενο "Κονάκι" που αποτελεί τμήμα του μεσαιωνικού Κάστρου του Αγ. Νικολάου. Πρόκειται για διώροφο κτίσμα, του οποίου το ισόγειο ανάγεται στα χρόνια της Ιπποτοκρατίας, ενώ ο όροφος αποτελεί προσθήκη του 19ου αι., εποχή Τουρκοκρατίας.
Στο ισόγειο διαμορφώνονται τρεις χώροι, από τους οποίους ο πρώτος προς δυτικά περιλαμβάνει γλυπτά παλαιοχριστιανικής περιόδου (κιονόκρανα, πεσσίσκοι τέμπλου), ο μεσαίος λίθινες άγκυρες και αμφορείς που προέρχονται από ναυάγια και στο τρίτο εκτίθεται μορφή δύτη με στολή και τα εξαρτήματα του σκαφάνδρου.
Ο όροφος αποτελείται από τέσσερις αίθουσες. Στην πρώτη προς τα δυτικά εκτίθενται ευρήματα από την αρχαία Μεγίστη (όπως επιγραφές, επιτύμβιες στήλες, ανάγλυφα λυκιακού τύπου, βωμίσκοι, αγγεία και όστρακα, λυχνάρια, αμφορείς, ενσφράγιστες λαβές αμφορέων, κορμός μαρμάρινου αγάλματος Υγείας, και απότμημα ρωμαϊκής σαρκοφάγου).
Στη δεύτερη, εκτός από ελάχιστα δείγματα παλαιοχριστιανικής γλυπτικής, εκτίθενται βυζαντινό νόμισμα-κόσμημα, εικονίδιο από στεατίτη με παράσταση Αγ. Δημητρίου και γραφική αναπαράσταση του κάστρου του Αγ. Νικολάου προβάλλοντας τα εφυαλωμένα πινάκια του ναυαγίου στο ακρωτήριο "Αφρός" (12ος-13ος αι.), καθώς και κείμενα περιηγητών.
Στην τρίτη αίθουσα εκτίθενται οι αποτοιχισμένες τοιχογραφίες του Αγ. Νικολάου (17ος αι.), φορητές εικόνες, αντικείμενα μικροτεχνίας, σχέδια και φωτογραφίες μεταβυζαντινών μνημείων του νησιού.
Η 4η αίθουσα είναι αφιερωμένη στη λαογραφία. Εκτίθενται παραδοσιακές στολές, κεντήματα, κεραμική, είδη λαϊκής τέχνης και στο δυτικό τμήμα γίνεται αναπαράσταση της κουζίνας του λαϊκού σπιτιού του νησιού.

Δραστηριότητες στο Καστελόριζο
Εκδρομή με καΐκι στο Γαλάζιο Σπήλαιο, το μεγαλύτερο και ωραιότερο από τα ενάλια σπήλαια της Ελλάδας. Είναι διεθνώς γνωστό για τον πλούσιο «στολισμό» του με σταλακτίτες που φωτίζονται από τις ανταύγειες των ακτινών του ήλιου, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα. Βρίσκεται στη ΝΑ πλευρά του νησιού, ενώ ακόμη νοτιότερα θα βρείτε το επίσης σημαντικό σπήλαιο Κολόνες.
Εκδρομή στο νησί Ρω (6 ν.μ. Δ), στο μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη (η «Κυρά της Ρω»), που επί δεκαετίες ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία.
Κολύμπι στον Φάρο και στο Μανδράκι. Με καΐκι θα πάτε στις Πλάκες, στη Ρω που θα κολυμπήσετε στην αμμουδιά του Αγίου Γεωργίου και στο νησί Στρογγυλή (5 ν.μ. ΝΑ).
Ψαροντούφεκο.
Καταδύσεις.
Πεζοπορία.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη