Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Kάσος

Ελληνική παραλία στη βάση μιας βραχώδους ακτής στη νότια πλευρά του νησιού της Κάσου

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Kάσος. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Kάσος

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Kάσος.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Kάσος, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Kάσος απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Kάσος

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Kάσος!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Kάσος
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Kάσος
 • Αναλυτικές τιμές για Kάσος όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Kάσος σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Kάσος!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Kάσος. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Kάσος

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Kάσος και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Kάσος αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Kάσος. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Kάσος

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Kάσος.

Λίγα λόγια για την Κάσο

Είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων με πανάρχαια ιστορία και πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Κρήτη, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά. Πρώτοι κάτοικοι της θεωρούνται οι Φοίνικες, ενώ ο Όμηρος την συμπεριλαμβάνει στα νησιά που συμμετείχαν στον Τρωικό Πόλεμο. Παρά το μικρό μέγεθός της, υπήρξε σπουδαία ναυτική κι εμπορική δύναμη και με τον στόλο της συμμετείχε στην Επανάσταση του 1821, γι’ αυτό καταστράφηκε από τους Τούρκους τον Ιούνιο του 1824. Η μετέπειτα ιστορία της ταυτίζεται με αυτήν των υπόλοιπων Δωδεκανήσων μέχρι την ένωσή της με την Ελλάδα, το 1948. Πολλοί Κασιώτες, όπως συνέβη και στην Κάρπαθο, μετανάστευσαν στην Αμερική και την Αιγύπτο (όπου εργάστηκαν στη διάνοιξη της Διώρυγας του Σουέζ στα μέσα του 19ου αι.). Έχει έκταση 66 τ.χλμ., μήκος ακτών 50 χλμ. και πληθυσμό 1.000 κατοίκους. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά, την Κρήτη (Σητεία, Άγιο Νικόλαο), την Ρόδο, τη Χάλκη και την Κάρπαθο και αεροπορικά με την Ρόδο και την Κάρπαθο.

Πρώτοι κάτοικοι της Κάσου θεωρούνται οι Φοίνικες. Το όνομα Κάσος προέρχεται από το φοινικικό «Κας» που σημαίνει «άχνη των κυμάτων». Η ιστορία της Κάσου είναι μια μακρά διαδοχή κατακτητών. Μετά τους Φοίνικες στο νησί εγκαταστάθηκαν οι Δωριείς. Η Κάσος μετείχε στην Αθηναϊκή Συμμαχία, ενώ κατά τη ρωμαϊκή εποχή αποτέλεσε μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κατά τη βυζαντινή εποχή το νησί δεχόταν συχνές επιθέσεις από πειρατές. Το 1207 κατελήφθη από Βενετούς που ήλθαν από την Κρήτη και το 1306 από τον Αντρέα Κορνάρο. Το 1537 ήλθε η σειρά των Τούρκων να πατήσουν το πόδι τους στο νησί. Η Κάσος ερημώθηκε τον 16ο αιώνα λόγω των πειρατικών επιθέσεων και επανακατοικήθηκε πριν το 1622. Κατά την επανάσταση του Ορλώφ στο νησί αποβιβάστηκαν οι Ρώσοι, οι οποίοι το εγκατέλειψαν μετά τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζί. Οι Τούρκοι επανήλθαν μέχρι το 1912, οπότε το νησί το κατέλαβαν οι Ιταλοί. Η Κάσος ενσωματώθηκε με την Ελλάδα το 1948.

Τι να δείτε

Kάσος - Σπήλαια
Στην Κάσο επισκεφθείτε τη σπηλιά Ελληνοκαμάρα που βρίσκεται στην περιοχή και χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές ως καταφύγιο από τους κατοίκους. Άλλη μια σπηλιά με σταλακτίτες, 2 χλμ. από την Αγία Μαρίνα, είναι το Σελάι και η σπηλιά είναι ανεξερεύνητη με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σε απόσταση 2 χλμ Δ από το χωριό. Εχει βάθος 30 μ. και πλάτος 8 μ.

Σπήλαιο Ελληνοκαμάρα
Χρησίμευε ως καταφύγιο των ντόπιων την περίοδο των πειρατικών επιδρομών. Η είσοδός του, 30 μ. πλάτος, 10 μ. ύψος, έχει κλειστεί από την αρχαιότητα με ισοδομικό τοίχο που καταλήγει σε δυο ανοίγματα για την είσοδο. Βρέθηκε κεραμική διαφόρων εποχών, συμπεριλαμβανομένης και της Μυκηναϊκής. Φαίνεται ότι ήταν τόπος λατρείας από τα Μυκηναϊκά Χρόνια ώς την Ελληνιστική Εποχή. Βρίσκεται στα Δ της Αγίας Μαρίνας. Μπροστά απλώνεται μικρή κοιλάδα, το Παραδείσι, με ελιές και χωράφια που φτάνουν ώς τη θάλασσα. Απέναντι είναι το νησάκι Αρμάθια, με αλυσίδα από μικρότερα δεξιά και αριστερά.

Σπήλαιο Σελαΐ
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΕΛΑΪ, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σε απόσταση 2 χλμ Δ από το χωριό. Εχει βάθος 30 μ. και πλάτος 8 μ.

Κάσος - Παραδοσιακή κουζίνα
Η Κάσος έχει πλούσια τοπική κουζίνα. Αξίζει να δοκιμάσετε παραδοσιακά φαγητά: Λαχανόπιτες (πιτάκια γεμιστά με διάφορα χορταρικά και ρύζι) κουλούρες (κουλούρια με λάδι πιπέρι, κανέλα και γαρίφαλο), παστές μένουλες (ψάρι παστό), ντολμάδες, ρόικο (χορταρικό που μοιάζει με ραδίκι), μακαρούνες με σιτάκα (χειροποίητα ζυμαρικά με βούτυρο) κ.ά. Επίσης δοκιμάστε ξυλικόπιτες (τοπικές τηγανίτες).. Στο ομώνυμο παλιό λιμάνι του νησιού θα απολαύσετε αυθεντική κασιώτικη κουζίνα με φοβερή θέα.

Δραστηριότητες στη Κάσο
Κολύμπι στον Αντιπέρατο, στην Αμμούα (με το εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του νησιού), στο Κατάρτι, στη Βρύση, στην Κοφτερή, στη Βλύχα, στον Ημπορειό και στο Χέλατρο. Οι καλύτερες αμμουδιές, όμως, βρίσκονται στα Αρμάθια.
Καταδύσεις.
Ψαροντούφεκο.
Πεζοπορία.
Αρμάθια
Στα 2 ν.μ. βορειοδυτικά από το Φρυ, τα Αρμάθια είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά που περιβάλλουν την Κάσο. Σήμερα είναι ακατοίκητο, αλλά κάποτε έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή της Κάσου. Εδώ λειτουργούσαν μέχρι τα μέσα του 20ού αι. γυψορυχεία και μέχρι τις αρχές του 1970 ζούσαν κάποιες οικογένειες οι οποίες είχαν πρόβατα. Τα Μάρμαρα είναι η καλύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής. Άλλες πανέμορφες παραλίες είναι το Καραβοστάσι και η μικρή Αποπαντούλα. Σε πολύ μικρή απόσταση από τα Αρμάθια βρίσκεται η Μακρά, το δεύτερο σε μέγεθος νησάκι του συμπλέγματος.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Municipality: 22450 41400
Police: 22450 41222
Medical assistance: 22450 41333
Port Authority: 22450 41288
Airport: 22450 41444
Bank: 22450 22330

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη