Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Χάλκη

Μια μπουκαμβίλια δίπλα στο λιμάνι της πολύχρωμης Χάλκης με τις ψαρόβαρκες της

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Χάλκη. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Χάλκη

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Χάλκη.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Χάλκη, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Χάλκη απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Χάλκη

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Χάλκη!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Χάλκη
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Χάλκη
 • Αναλυτικές τιμές για Χάλκη όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Χάλκη σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Χάλκη!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Χάλκη. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Χάλκη

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Χάλκη και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Χάλκη αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Χάλκη. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Χάλκη

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Χάλκη.

Λίγα λόγια για την Χάλκη

Οφείλει το όνομά της στα ορυχεία χαλκού που υπήρχαν εδώ. Από το 1983 έχει χαρακτηριστεί και «Νησί Ειρήνης και Φιλίας» των νέων όλου του κόσμου και προσφέρει ποιοτική παραμονή και θαυμαστή γαλήνη. Άκμασε μετά τα τέλη του 19ου αι., όταν οι Χαλκίτες ανέπτυξαν ναυτιλία και εμπόριο κυρίως σφουγγαριών. H Xάλκη ακολούθησε την ιστορική πορεία της Ρόδου κι ενώθηκε οριστικά με την Eλλάδα το 1948. Έχει έκταση 28 τ. χλμ., μήκος ακτών 34 χλμ. και 430 κατοίκους. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά (220 ν.μ.) και την Κάμειρο της Ρόδου (10 ν.μ.).

Η ιστορική πορεία της Χάλκης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γειτονική Ρόδο και, μέσα στους αιώνες, φαίνεται να ακολουθεί τη δική της ακμή και παρακμή. Τον 14ο αιώνα οι Ιππότες της Ρόδου παραχώρησαν τη Χάλκη ως φέουδο στην οικογένεια Assanti από την Ίσκια, οι οποίοι έχτισαν και το κάστρο τους πάνω στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης. Από τα μέσα του 19ου αιώνα η τουρκοκρατούμενη Χάλκη έφτασε στο απόγειο της ακμής της. Μαζί με τη Σύμη, την Κάλυμνο, το Καστελόριζο, ανέπτυξαν το εμπόριο και τη σπογγαλιεία, ιδρύθηκαν σχολεία και το μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού σημείωσε κατακόρυφη άνοδο. Στα τελευταία χρόνια της τουρκοκρατίας και κατά την ιταλοκρατία, τα πατροπαράδοτα προνόμια καταργήθηκαν, άρχισε να πλήττεται το εμπόριο κι η σπογγαλιεία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η μετανάστευση του πληθυσμού. Το 1912 η Χάλκη, όπως κι όλα τα Δωδεκάνησα πέρασε στην κυριαρχία των Ιταλών, για να ακολουθήσει το σύντομο διάστημα της γερμανικής κατοχής και να έλθει το 1948 η ένωση με την Ελλάδα.

Σπήλαια στη Χάλκη
Η ΣΠΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΛΙΑ (20' με καΐκι), παλαιό ασκητήριο, με αγιογραφίες πάνω στους βράχους.
Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ, στη θέση "Αμιγλάι", σε απότομο βράχο, 8 χλμ από το Νημποριό. Το 1658 ο Βενετός αρχιναύαρχος Φραγκίσκος Μοροζίνι εξόντωσε τους κρυμμένους εκεί κατοίκους ανάβοντας φωτιά στο στόμιο, αφού έκοψε όλες τις αμυγδαλιές. Ο Μοροζίνι εκδικήθηκε με αυτό τον τρόπο τους Χαλκίτες γιατί ειδοποίησαν τους Ρόδιους και έτσι δεν μπόρεσε να καταλάβει τη Ρόδο.

Τι να δείτε

Χάλκη - Παραδοσιακή κουζίνα
Στα ταβερνάκια της Χάλκης θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια, κακαβιά, θαλασσινά, φακόρυζο και χειροποίητα ζυμαρικά. Δοκιμάστε επίσης ντόπια τυριά και λουκουμάδες με ντόπιο, μυρωδάτο μέλι. Αν βρεθείτε Πάσχα στη Χάλκη, αξίζει να δοκιμάσετε κατσίκι ή αρνάκι, γεμιστό με ρύζι και συκωτάκια και ψημένο σε ξυλόφουρνο.

Δραστηριότητες στην Χάλκη
Κολύμπι στις παραλίες Πόνταμος Φτενάγια, Tραχιά και Γυαλί όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια από το Νημποριό, και στις Kάνια, Aρέτα, Άγιος Γεώργιος και Δυο Γιαλοί, με βάρκα. Στο τρίγωνο ανάμεσα στη Xάλκη, την Aλιμιά και τη Pόδο υπάρχει το σύμπλεγμα των νήσων Άγιοι Θεόδωροι, Mακρύ και Tραγούσα.
Βόλτα με καΐκι στο νησί Αλιμιά, ΒΑ της Χάλκης. Ο όρμος ήταν ιταλικός ναύσταθμος και θα δείτε ερείπια του παλιού χωριού, ένα μικρό κάστρο και μια καταπληκτική βοτσαλωτή παραλία.
Πεζοπορία.
Καταδύσεις.
Ψαροντούφεκο.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη