Ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Αγαθονήσι

'Eνας μικρός κόλπος με βάρκες, με φόντο το βουνό στο Αγαθονήσι

Δρομολόγια και τιμές για τα ακτοπλοϊκά προς Αγαθονήσι. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πλοίο για Αγαθονήσι

Ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας με το πλοίο για Αγαθονήσι.

 • Η διαδρομή με πλοίο για να φτάσετε στον προορισμό Αγαθονήσι, είναι απο τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι των νησιών που ταξιδεύουν συχνότερα, προτιμούν το πλοίο σαν μέσον μεταφοράς λόγω της ευκολίας και της ευελιξίας που προσφέρει!

 • Υπάρχουν περιοδικές αναχωρήσεις για Αγαθονήσι απο διάφορα λιμάνια της χώρας, με ή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

 • Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπονται (με επιπλέον χρέωση) σε όλα τα συμβατικά Φέρρυ αλλά και στα περισσότερα ταχύπλοα κλειστού τύπου. Συνήθως τα παιδιά και οι φοιτητές έχουν έκπτωση 50% στη τιμή του ναύλου ενώ τα βρέφη ταξιδεύουν με μηδενική χρέωση!

Δρομολόγια και τιμές για Αγαθονήσι

Με το σύστημα "Easy-Way" που έχει αναπτύξει η goFerry.gr, μπορείτε να κάνετε την πιο αξιόπιστη και ευέλικτη ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου για Αγαθονήσι!
Η πλατφόρμα θα συνδεθεί κατευθείαν με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και σε πραγματικό χρόνο θα βρείτε:

 • Όλα τα δρομολόγια προς Αγαθονήσι
 • Εναλλακτικές διαδρομές προς Αγαθονήσι
 • Αναλυτικές τιμές για Αγαθονήσι όλων των διαθέσιμων τύπων διαμονής και καμπίνας
 • Τιμές για ενήλικες, παιδιά και βρέφη
 • Τιμές για όλα τα μεγέθη οχημάτων (εκτός φορτηγών)
 • Τιμές τρέιλερ
 • Τυχόν προσφορές εισιτηρίων
 • Τυχόν έκπτωση έγκαιρης κράτησης

Με όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την καλύτερη προσφορά για το ακτοπλοϊκό εισιτήριο προς Αγαθονήσι σε τιμή που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

 • Για να δείτε τα ισχύοντα δρομολόγια και τις προσφερόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώστε την Ημερομηνία και το Λιμάνι αναχώρησης και θα εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες για τη διαδρομή σας προς Αγαθονήσι!

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις προς Αγαθονήσι. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Εισιτήρια για Αγαθονήσι

Κρατήστε έγκαιρα τα εισιτήρια για Αγαθονήσι και εξασφαλίστε το ταξίδι σας!

Μην αμελήσετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Αγαθονήσι αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να αλλάξετε προορισμό επειδή δεν θα βρείτε διαθέσιμα εισιτήρια για Αγαθονήσι. Πώς θα νιώσετε αν φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης και δεν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο πλοίο;

Στην επόμενη σελίδα, θα αναφέρουμε μερικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

Διαμονή στο πλοίο προς Αγαθονήσι

Επιλέξτε την επιθυμητή διαμονή στο πλοίο και φτάστε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό σας! Άνετα καθίσματα οικονομικής και διακεκκριμένης θέσης, business και VIP κατηγορίες, εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες. Συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών (ανάλογα της διάρκειας του ταξιδιού) διαμονής στο πλοίο που μπορείτε να επιλέξετε για το ημερήσιο ή νυχτερινό ταξίδι σας προς Αγαθονήσι.

Λίγα λόγια για το Αγαθονήσι

Είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων. Έχει τρεις οικισμούς (Άγ. Γεώργιο, Μεγάλο και Μικρό Χωριό), στους οποίους ξεχωρίζει η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών με τους πανέμορφους κήπους. Έχει έκταση μόλις 14 τ. χλμ. έκταση, μήκος ακτών 32 χλμ. και πληθυσμό 200 κατοίκους. Το Αγαθονήσι είναι σημαντικό κι ευαίσθητο οικοσύστημα και μαζί με τα γειτονιά νησιά εντάσσεται στην προστατευόμενη περιοχή Natura, ως πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα νησιά Πάτμος, Λέρος, Λειψοί, Σάμος και Χίος.

Το «παρελθόν» του νησιού είναι ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς κατοικήθηκε από τους αρχαίους χρόνους. Πρώτοι κάτοικοί του ήταν οι Κάρες, τους οποίους διαδέχθηκαν οι Δωριείς και στη συνέχεια οι Ίωνες. Στους ιστορικούς χρόνους, αναφέρεται με το όνομα Υετούσσα, αλλά και Τραγαία (Θουκυδίδης) ή Τραγιά (Πλούταρχος). Στους Ρωμαϊκούς χρόνους, το Αγαθονήσι αναφέρεται ως τόπος πειρατών, ενώ κατά τη Βυζαντική περίοδο χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας.
Το 1088, το νησί δόθηκε στη δικαιοδοσία της μονής της Πάτμου, με χρυσόβουλο του βυζαντινού αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού προς το μοναχό Χριστόδουλο το Λατρηνό, ιδρυτή της μονής. Από το 1522 περιήλθε στην κυριαρχία των Οθωμανών, για να περάσει σχεδόν τέσσερις αιώνες αργότερα, τον Απρίλιο του 1912, στους Ιταλούς μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Μετά την απελευθέρωση, στις 7 Μαρτίου 1948, το νησί ενσωματώθηκε, μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στην Ελλάδα και το 1954 έγινε αυτόνομη κοινότητα.

Τι να δείτε στο Αγαθονήσι

Aγαθονήσι - Παραλίες
Οι ακτές του νησιού ξεπερνούν τα 32 χλμ. και προσφέρουν πολλές παραλίες για κολύμπι. Οι πιο διάσημες είναι:η Σπηλιά, ο Άι Γιώργης, το Γαϊδουραύλακο, η Στιφή, τα Δέωτα, το Κάστρο, το Κλεφτό, τα Χοχλιά, το Πάλο, ο Πόρος και το Καθολικό.

Αγαθονήσι - Μονοπάτια
Παρά τη μικρή του έκταση που δεν ξεπερνά τα 13,4 τ.χ., το Αγαθονήσι έχει να προσφέρει πολλά αξιοθέατα σε όποιον δεν φοβάται το περπάτημα. Μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε περπατώντας είναι: Κοντά στο εξωκλήσι του Αϊ Νικόλα, υπάρχουν οι σπάνιοι για την περιοχή των Δωδεκανήσων «Θόλοι», βυζαντινά κτίσματα που εκτιμάται ότι ίσως να χρησίμευαν για αποθήκευση τροφίμων, λόγω των αεραγωγών που έχουν στην οροφή τους. Στην ίδια περιοχή και πίσω από το εκκλησάκι, βρίσκεται και ο «Βότσος», ένα μεγάλο βάραθρο που, όπως λένε οι κάτοικοι, επικοινωνεί με υπόγειες στοές με τα δύο άκρα του νησιού.

Δραστηριότητες στο Αγαθονήσι
Για κολύμπι προτιμήστε τη Σπηλιά, τον Γαϊδουραύλακο, την παραλία Tσαγκάρη και τον όρμο Πόρος.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη