Μονοήμερη στη Μύκονο

Πέτρος Ο Πελεκάνος Στη Μύκονο
 • Εισαγωγή
 • Αναχωρήσεις
 • Πρόγραμμα
 • Τι να δείτε
 • Μέσα μεταφοράς

Εξερευνήστε τις ομορφιές της Μυκόνου σε μια μέρα κάνοντας βόλτα στα γραφικά, στενά δρομάκια του πιο διάσημου νησιού της Ελλάδας. Περάστε μια υπέροχη μέρα σε ένα εξαιρετικό νησί!

Αναχωρήστε από τα νησιά των Κυκλάδων - Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο, Τήνο ή Σύρο - και επισκεφθείτε το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου σε όχι περισσότερο από 2 ώρες 30 λεπτά!

Ασβεστωμένα σπίτια με μπλε ξύλινα παραθυρόφυλλα, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό, 365 γαλανόλευκα ξωκλήσια, μοντέρνες μπουτίκ σχεδιαστών και μερικές από τις καλύτερες παραλίες: Η Μύκονος είναι ένα νησί που αξίζει να επισκεφτείτε έστω και για μια μέρα!

Η Μύκονος είναι το πιο διάσημο τουριστικό νησί της Ανατολικής Μεσογείου και σίγουρα το πιο κοσμοπολίτικο μεταξύ των Κυκλάδων, κάτι που δεν είναι απλώς τυχαίο.

Όλοι πρέπει να δουν τη Χώρα της Μυκόνου καθώς είναι πανέμορφη με το ελληνικό νησιωτικό τοπίο της.

 • Η Μύκονος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και καλά οργανωμένα νησιά
 • Χαλαρώστε εξερευνώντας το νησί με τον δικό σας ρυθμό
 • Όλα τα αξιοθέατα και οι διάσημες παραλίες του νησιού είναι εύκολα προσβάσιμα
 • Περιμένετε να ζήσετε τα εξαίσια τοπία των ασβεστωμένων σπιτιών, των περήφανων ανεμόμυλων, των πολλών εκκλησιών, των πολυσύχναστων δρομών με τα μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια και ενός πολύχρωμου στόλου από ψαροκάικα στο λιμάνι
 • Απολαύστε τον ήλιο στις παραλίες, ανακαλύψτε τη γοητευτική πόλη ή γευτείτε παραδοσιακές λιχουδιές στις ταβέρνες γύρω από τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου
 • Κάντε βόλτα με το τοπικό καράβι από τη Μύκονο στη Δήλο με έναν οδηγό που μοιράζεται μαζί σας γνώσεις για το νησί το οποίο έχει καταγραφεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Αυτή η ημερήσια εκδρομή σας αφήνει άπλετο ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε με δικό σας ρυθμό και δικά σας έξοδα!

Αναχωρήσεις για τη Μύκονο

Οι ημερήσιες αναχωρήσεις για Μύκονο ενδέχεται να αλλάξουν ανά εποχή, γι' αυτό ελέγξτε στη μηχανή αναζήτησής μας για τις πιο πρόσφατες ημερομηνίες, δρομολόγια, τιμές και διαθεσιμότητα.

Η διάρκεια του ταξιδιού και ο χρόνος παραμονής στο νησί της Μυκόνου εξαρτάται από την επιλεγμένη διαδρομή του πλοίου, το πλοίο και τις καιρικές συνθήκες. Επιλέξτε ανάμεσα σε πολλές καθημερινές διαδρομές μετ' επιστροφής για την προτιμώμενη διάρκεια διέλευσης και τη διαμονή σας στο νησί!

Ημερήσια εκδρομή Διάρκεια ταξιδίου Χρόνος παραμονής στο νησί
Αθήνα προς Μύκονο περ. 2,5 ώρες από 6 έως 8 ώρες
Σαντορίνη προς Μύκονο περίπου. 1,5 ώρα από 6 έως 8 ώρες
Νάξος προς Μύκονο περίπου. 45 λεπτά από 6 έως 10 ώρες
Πάρος προς Μύκονο περίπου. 30 λεπτά από 5 έως 8 ώρες
Τήνος προς Μύκονο περ. 20 λεπτά από 5 έως 8 ώρες
Σύρος προς Μύκονο περ. 30 λεπτά από 5 έως 8 ώρες

Ημερήσια εκδρομή από Αθήνα προς Μύκονο

Το πλοίο από την Αθήνα στη Μύκονο διαρκεί συνήθως περίπου 2 με 3 ώρες, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τη συγκεκριμένη διαδρομή. Υπάρχουν αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν αυτό το δρομολόγιο, προσφέροντας μια σειρά επιλογών όσον αφορά τις ώρες αναχώρησης και τις τιμές των εισιτηρίων.

Τα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο με μετρό, λεωφορείο ή ταξί και φτάνουν στο Νέο Λιμάνι της Μυκόνου (Τούρλος).

Είναι σημαντικό να ελέγξετε εκ των προτέρων τα δρομολόγια των πλοίων και να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια από Αθήνα προς Μύκονο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής που η ζήτηση είναι υψηλή. Η διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων και των ανέσεων επί του πλοίου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία και τον τύπο του πλοίου.

Ημερήσια εκδρομή από Σαντορίνη προς Μύκονο

Υπάρχουν πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν το δρομολόγιο από Σαντορίνη προς Μύκονο, προσφέροντας τόσο ταχύπλοα όσο και συμβατικά πλοία. Η διάρκεια του πλοίου είναι περίπου 1,5 ώρα, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τις συνθήκες της θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής, γενικά από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, οι συχνές αναχωρήσεις πλοίων από τη Σαντορίνη (Θήρα) προς τη Μύκονο διευκολύνουν την εύρεση του κατάλληλου δρομολογίου πλοίων. Συνιστάται να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων, ειδικά κατά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες, για να εξασφαλίσετε την προτιμώμενη ώρα αναχώρησης.

Ημερήσια εκδρομή από Νάξο προς Μύκονο

Το πλοίο από τη Νάξο στη Μύκονο εξυπηρετείται από πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες, προσφέροντας συχνές αναχωρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο αιχμής. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τις συνθήκες του καιρού.

Τα λιμάνια τόσο στη Νάξο όσο και στη Μύκονο, είναι άρτια εξοπλισμένα με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για τους επιβάτες, κάνοντας το ταξίδι ομαλό και ευχάριστο.

Ημερήσια εκδρομή από Πάρο προς Μύκονο

Υπάρχουν αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν το δρομολόγιο από Πάρο προς Μύκονο, προσφέροντας συχνές καθημερινές αναχωρήσεις κατά την τουριστική περίοδο. Η διάρκεια του ταξιδίου είναι περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τις καιρικές συνθήκες. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τη διάρκεια της διέλευσης, καθιστώντας την μια γραφική και ευχάριστη εμπειρία. Συνιστάται να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση είναι μεγάλη.

Το λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο και το κεντρικό λιμάνι της Μυκόνου είναι άρτια εξοπλισμένα με επιβατικές εγκαταστάσεις, καθιστώντας τη διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης ομαλή και αποτελεσματική. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε συμβατικά και ταχύπλοα πλοία, με επιλογές τόσο οικονομικής όσο και επαγγελματικής θέσης.

Ημερήσια εκδρομή από Τήνο προς Μύκονο

Η ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει την Τήνο και τη Μύκονο ευνοείται ευρέως ως δημοφιλής και πρακτικός τρόπος μεταφοράς μεταξύ αυτών των δύο ελληνικών νησιών. Λειτουργώντας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, τα δρομολόγια πλοίων προσφέρουν πολλαπλές καθημερινές αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με το ταξίδι να διαρκεί συνήθως περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τις συνθήκες του καιρού.

Διάφορες ακτοπλοϊκές εταιρείες εξυπηρετούν τους επιβάτες με αυτό το δρομολόγιο, παρουσιάζοντας μια σειρά επιλογών σχετικά με τις ώρες αναχώρησης και τις ανέσεις του πλοίου. Συνιστάται ο έλεγχος των δρομολογίων και η εξασφάλιση εισιτηρίων εκ των προτέρων, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υψηλής ζήτησης.

Η Τήνος και η Μύκονος φημίζονται για τις υπέροχες παραλίες, τα γοητευτικά χωριά και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή τους.

Ημερήσια εκδρομή από Σύρο προς Μύκονο

Το πλοίο από τη Σύρο στη Μύκονο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, χρησιμεύοντας ως αγαπημένος τρόπος μεταφοράς μεταξύ αυτών των δύο γραφικών ελληνικών νησιών. Λειτουργώντας σταθερά όλο το χρόνο, τα πλοία εξυπηρετούν κατοίκους της περιοχής και τουρίστες, παρέχοντας ένα αξιόπιστο μέσο μετακίνησης. Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται συνήθως από 30 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το συγκεκριμένο πλοίο που χρησιμοποιείται και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Οι επιβάτες απολαμβάνουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενισχύοντας έτσι, τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Συνιστάται η επαλήθευση των δρομολογίων των πλοίων και η κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων, ειδικά κατά τις τουριστικές περιόδους αιχμής, για να διασφαλιστεί ένα ομαλό και χωρίς άγχος ταξίδι.

Πρόγραμμα ημερήσιας εκδρομής

Το πρωί

 • Κανονίστε τη δική σας μεταφορά στο λιμάνι αναχώρησης. Συνιστούμε να κάνετε κράτηση μιας φθηνής ιδιωτικής μεταφοράς
 • Να είστε εκεί τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση του πλοίου
 • Εάν δεν έχετε κάνει check in online, παραλάβετε τα εισιτήρια επιβίβασης από τον λιμενικό μας πράκτορα και επιβιβαστείτε στο ταχύπλοο για Μύκονο
 • Με λίγες μόνο ώρες στο πλοίο, μπορείτε να απολαύσετε έναν κρύο εσπρέσο (Fredo, όπως λένε οι Έλληνες), να πάρετε πρωινό στο σνακ μπαρ και να χαλαρώσετε στο πλοίο!
 • Άφιξη στο νέο λιμάνι της Μυκόνου στον Τούρλο μετά από σχεδόν 2 ώρες και 30 λεπτά. Φτάστε στη Χώρα της Μυκόνου με ιδιωτική μεταφορά, δημόσιο λεωφορείο, ταξί, με τα πόδια ή το θαλάσσιο λεωφορείο

Ο χρόνος σας στη Μύκονο

 • Μια διαμονή 5 έως 8 ωρών (ανάλογα με το δρομολόγιο του πλοίου που θα επιλέξετε) σας επιτρέπει να επισκεφθείτε τα περισσότερα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού
 • Απολαύστε μια βόλτα στα γραφικά στενά σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου με τις μοντέρνες μπουτίκ σχεδιαστών
 • Πηγαίνετε στην παραλία Paradise ή στην Ψαρού και χαλαρώστε δίπλα σε διασημότητες
 • Γευτείτε παραδοσιακό ελληνικό φαγητό σε μια ρομαντική ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα
 • Υπάρχουν πολλές επιλογές μεταφοράς για να γυρίσετε τη Μύκονο! Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας για να τα δείτε

Το απόγευμα

 • Επιστροφή στο νέο λιμάνι της Μυκόνου στον Τούρλο και επιβίβαση έγκαιρα στο πλοίο
 • Μετά από τον σύντομο χρόνο διέλευσης, επιστρέψτε στον κύριο προορισμό σας

Τι να δείτε στη Μύκονο

Χώρα Μυκόνου

Η παλλόμενη καρδιά της Μυκόνου, η Χώρα, είναι ένας εκπληκτικός λαβύρινθος από σοκάκια διάσπαρτα με κομψές μπουτίκ και εστιατόρια διακοσμημένα με πολύχρωμες βουκαμβίλιες. Έχει πολύ κόσμο τη νύχτα, αλλά αξίζει η βόλτα.

Η οδός Ματογιάννη είναι η στεφανιαία καρδιά του νησιού, που αναγνωρίζεται από ντόπιους και ταξιδιώτες, και κυριαρχείται από μοδίστρες, καταστήματα χειροποίητων κοσμημάτων και καταστήματα με σουβενίρ.

Μικρή Βενετία

Αυτή η γειτονιά της Χώρας αναγνωρίζεται ως μια από τις φανταστικές τοποθεσίες του νησιού.
Με θέα στο νοτιοδυτικό άκρο του λιμανιού, κάποτε ήταν ακριβώς εκεί που πολλοί καπετάνιοι αποφάσισαν να ηρεμήσουν και έχτισαν μοναδικά όμορφα σπίτια με θέα στο Αιγαίο.

Αυτές τις μέρες, πολλά ιστορικά σπίτια έχουν μετατραπεί σε διάφορα φιλόξενα εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα λιανικής και νυχτερινά κέντρα, κάνοντας αυτό μια πολυσύχναστη τοποθεσία όλες τις ώρες της ημέρας.

Παραλία Παράδεισος

Η απαλή άμμος, οι γαλαζοπράσινες θάλασσες και το θορυβώδες περιβάλλον έχουν κάνει το Paradise Beach μια από τις πιο διάσημες τοποθεσίες του νησιού.

Το Paradise Beach έχει γίνει πιο προηγμένο τα τελευταία χρόνια. Τώρα, σε κοντινή απόσταση, διαθέτει μια λωρίδα θέρετρων, εστιατορίων και αγαπημένων περιοχών, όπως το Tropicana Beach Bar και το Cavo Paradiso.

Οι Ανεμόμυλοι

Αυτοί οι εμβληματικοί ανεμόμυλοι με θέα στη Μικρή Βενετία χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, όταν οι νησιώτες χρησιμοποιούσαν την αιολική ενέργεια για να αλέσουν σιτηρά.

Υπάρχουν 16 ανεμόμυλοι συνολικά, και ενώ δεν λειτουργούν, αποτελούν μνημείο της πρώιμης καινοτομίας.

Οι απόψεις είναι εκπληκτικές. Μπορείτε να δείτε τη Χώρα και το λιμάνι σε απόσταση από αυτή την κούρνια στην κορυφή του λόφου.

Όσο βρίσκεστε εδώ, θα πρέπει να επισκεφθείτε το κοντινό Αγροτικό Μουσείο Μυκόνου, το οποίο αποτελεί μέρος του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.

Στο δρόμο σας προς τους ανεμόμυλους, θυμηθείτε να επισκεφθείτε τα περίχωρα κοντά στην Αλευκάντρα.
Η Αλευκάντρα, αυτή η ιστορική γειτονιά, είναι μια κορυφαία τοποθεσία για ένα γεύμα ή ένα ποτήρι ούζο καθώς επιστρέφετε προς τη Μικρή Βενετία.

Επισκεφθείτε τη Δήλο

Κάντε ένα σύντομο ταξίδι με πλοίο από τη Μύκονο στη Δήλο με έναν τοπικό οδηγό που μοιράζεται εξειδικευμένες γνώσεις για το νησί που ανήκει στην κληρονομιά της UNESCO.

Ανακαλύψτε τη Δήλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιπατητικής περιήγησης στα ανασκαμμένα ερείπια του κορυφαίου αρχαιολογικού της χώρου.

Μέσα μεταφοράς στη Μύκονο

Συγκεντρώσαμε μερικές πολύτιμες πληροφορίες για μεταφορά ενώ βρίσκεστε στη Μύκονο.

 • Η πιο βολική επιλογή είναι να κάνετε κράτηση για ιδιωτική μεταφορά εκ των προτέρων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξερευνήσετε τις κοντινές παραλίες και τα χωριά δίπλα στην κύρια Χώρα
 • Κατά τη θερινή περίοδο, υπάρχει συχνή συγκοινωνία με λεωφορεία από το νέο λιμάνι στον Τούρλο προς τη Χώρα της Μυκόνου
 • Πάρτε ταξί από το νέο λιμάνι του Τούρλου για την πόλη της Μυκόνου (περίπου 12-15 ευρώ)
 • Μπορείτε να περπατήσετε από το νέο λιμάνι στον Τούρλο μέχρι την πόλη της Μυκόνου σε 25-30 λεπτά
 • Επιβιβαστείτε στο θαλάσσιο ταξί από το νέο λιμάνι στον Τούρλο στη Χώρα της Μυκόνου με 2 ευρώ και φτάστε σε 8 λεπτά
Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη